Rakuunaporkkanat

arvosana5/5

(7)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Rakuunaporkkanat syntyvät helposti vain muutamasta raaka-aineesta ja sopivat lisukkeeksi monelle aterialle. Hunajaiset rakuunaporkkanat valmistuvakin nopeasti.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gporkkanaa
2 dlvettä
1/2 tlsuolaa
2 rklvoita
1 rkljuoksevaa hunajaa
1/2 rklkuivattua rakuunaa

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja leikkaa porkkanat puolen sentin viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    500 gporkkanaa
  2. 2

    Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja porkkanat. Keitä porkkanat kannen alla napakan kypsiksi noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Valuta vesi porkkanoista. Lisää kattilaan voi, hunaja ja rakuuna. Sekoita, kunnes voi sulaa.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita
    1 rkljuoksevaa hunajaa
    1/2 rklkuivattua rakuunaa

Vinkki: Saat pikanttia makua rakuunaporkkanoihin hienontamalla joukkoon yhden valkosipulinkynnen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.1.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä