Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pellillinen kinkkupiirakkaa

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
16 Palaa
Tee kinkkupiirakkaa koko pellillinen! Piirakassa maistuvat kinkun lisäksi raikkaat kasvikset ja täyteläinen tuorejuusto. Ruokaisa peltipiirakka on pizzan ja piirakan herkullinen yhdistelmä, sillä pohja tehdään hiivataikinasta. Nauti lämpimänä tai kylmänä!

Ainekset

Pohja

3 dl
kevytmaitoa
25 g
(½ pkt) hiivaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 dl
kaurahiutaleita
6 - 6 1/2 dl
vehnäjauhoja

Täyte

300 g
(1 rs) palvikinkkua
150 g
(2) suippopaprikaa
200 g
(1 pieni) kesäkurpitsa
1
ruukku lehtipersiljaa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %
200 g
(1 prk) maustettua tuorejuustoa
3 kpl
kananmunaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
175 g
(1 ps) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.

3 dl
kevytmaitoa
25 g
(½ pkt) hiivaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 dl
kaurahiutaleita
6 - 6 1/2 dl
vehnäjauhoja
2

Kuutioi kinkku. Huuhtele paprika ja kesäkurpitsa. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi. Raasta kesäkurpitsa. Hienonna persilja.

300 g
(1 rs) palvikinkkua
150 g
(2) suippopaprikaa
200 g
(1 pieni) kesäkurpitsa
1
ruukku lehtipersiljaa
3

Kauli pohja leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi tarvittaessa jauhoja apuna käyttäen. Siirrä pellille. Taputtele taikinaa myös reunoille.

4

Ripottele kinkku, kasvikset ja persilja tasaisesti pohjan päälle.

5

Sekoita kerma, tuorejuusto, munat ja pippuri. Levitä seos tasaisesti pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %
200 g
(1 prk) maustettua tuorejuustoa
3 kpl
kananmunaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
175 g
(1 ps) juustoraastetta
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.4.2021
|
Muokattu: 13.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

261

1092

11,9 g

5,9 g

23,6 g

2,9 g

1,6 g

13,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli