Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.
Kuutioi kinkku. Huuhtele paprika ja kesäkurpitsa. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi. Raasta kesäkurpitsa. Hienonna persilja.
Kauli pohja leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi tarvittaessa jauhoja apuna käyttäen. Siirrä pellille. Taputtele taikinaa myös reunoille.
Ripottele kinkku, kasvikset ja persilja tasaisesti pohjan päälle.
Sekoita kerma, tuorejuusto, munat ja pippuri. Levitä seos tasaisesti pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
261
1092
11,9 g
5,9 g
23,6 g
2,9 g
1,6 g
13,0 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli