Perunamuusi on mainio arkilisuke: kun perunat pilkkoo pieniksi, niiden kypsentämiseenkään ei mene kovin kauan aikaa. Tee vegaaninen muusi kaurakermasta ja maidottomasta margariinista. Muista myös, että muusia voi tehdä kerralla niin, että sitä riittää seuraavallekin päivälle. Toisen päivän perunamuusiin voi lisätä hieman nestettä ja lämmittää tarjolle kattilassa samalla rivakasti sekoittaen.
Perunamuusin kumppaniksi sopivat oivasti kastikkeet ja käristykset. Vegaanin makkarakastike syntyy kasvigrillimakkarasta, joka ei sisällä lainkaan lihaa. Herkkukastike saa täyteläistä makua sinapista, tomaatista ja tuoreesta basilikasta. Voit myös tehdä vegaanisen nakkikastikkeen tällä ohjeella!
Nyhtökaurasta valmistuu vartissa vegaaninen vaihtoehto poronkäristykselle. Tarjoa kasviskäristyksen ja perunamuusin lisukkeena puolukkasurvosta.