Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen bolognese

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rypsiöljyssä rapeaksi paistettu kaurajauhis tekee tomaattikastikkeesta mukavan täyteläisen. Tarjoa bolognesekastike vegaanisen juustoraasteen, keitettyjen perunoiden tai täysjyväspagetin kanssa.

Ainekset

225 g
(1 ps) kaurajauhista (esim. Elovena)
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
pakastesipulikuutioita
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippurirouhetta
250 g
(1 pkt) kirsikkatomaatteja
1/2
ruukkua basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paista kaurajauhis rapeaksi öljytilkassa. Lisää loppuvaiheessa sipulisilppu. Kaada päälle tomaattimurska, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta 10 minuuttia.

225 g
(1 ps) kaurajauhista (esim. Elovena)
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
pakastesipulikuutioita
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippurirouhetta
2

Lisää tomaatit ja hauduta 10 minuuttia. Revi pinnalle basilikan lehtiä.

250 g
(1 pkt) kirsikkatomaatteja
1/2
ruukkua basilikaa
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 21.9.2020
|
Muokattu: 23.12.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

207

867

9,0 g

0,5 g

17,3 g

10,5 g

6,0 g

10,8 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli