Vegaaninen bolognese

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min (josta 10 min aktiivista)

Rypsiöljyssä rapeaksi paistettu kaurajauhis tekee tomaattikastikkeesta mukavan täyteläisen. Tarjoa bolognesekastike vegaanisen juustoraasteen, keitettyjen perunoiden tai täysjyväspagetin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
225 g(1 ps) kaurajauhista
1 rklrypsiöljyä
1 dlpakastesipulikuutioita
500 g(1 prk) tomaattimurskaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippurirouhetta
250 g(1 pkt) kirsikkatomaatteja
1/2 ruukkua basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Paista kaurajauhis rapeaksi öljytilkassa. Lisää loppuvaiheessa sipulisilppu. Kaada päälle tomaattimurska, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    225 g(1 ps) kaurajauhista
    1 rklrypsiöljyä
    1 dlpakastesipulikuutioita
    500 g(1 prk) tomaattimurskaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippurirouhetta
  2. 2

    Lisää tomaatit ja hauduta 10 minuuttia. Revi pinnalle basilikan lehtiä.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) kirsikkatomaatteja
    1/2 ruukkua basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Anna Huovinen
18.9.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä