Vegaaninen bolognese | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vegaaninen bolognese

Vegaaninen bolognese

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rypsiöljyssä rapeaksi paistettu kaurajauhis tekee tomaattikastikkeesta mukavan täyteläisen. Tarjoa bolognesekastike vegaanisen juustoraasteen, keitettyjen perunoiden tai täysjyväspagetin kanssa.

Ainekset

225 g
(1 ps) kaurajauhista (esim. Elovena)
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
pakastesipulikuutioita
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippurirouhetta
250 g
(1 pkt) kirsikkatomaatteja
1/2
ruukkua basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paista kaurajauhis rapeaksi öljytilkassa. Lisää loppuvaiheessa sipulisilppu. Kaada päälle tomaattimurska, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta 10 minuuttia.

225 g
(1 ps) kaurajauhista (esim. Elovena)
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
pakastesipulikuutioita
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippurirouhetta
2

Lisää tomaatit ja hauduta 10 minuuttia. Revi pinnalle basilikan lehtiä.

250 g
(1 pkt) kirsikkatomaatteja
1/2
ruukkua basilikaa
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 21.9.2020
Muokattu: 27.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

373

89

4,0 g

0,3 g

10,0 g

9,5 g

3,8 g

1,3 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

225 g (1 ps) kaurajauhista (esim, Elovena),

ruukkua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli