Vegaaninen carbonara

arvosana4/5

(14)arviota
4 Annosta

30 min

Klassikkopastan lihaton versio on lempeän kermainen ja savuinen. Pasta saa vastustamattoman makunsa savustetusta tofusta, misotahnasta ja juustonmakuisesta kaurakermasta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gkylmäsavutofua
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
200 g(1 rs) herkkusieniä
2 rkloliiviöljyä
2 tlmisotahnaa
1 tlsavupaprikajauhetta
1/2 tlrouhittua mustapippuria
2 1/2 dl(1 prk) juustonmakuista kauravalmistetta (”kermaa”)
300 gtäysjyväspagettia

Valmistus

  1. 1

    Kuutioi tofu. Kuori ja hienonna sipulit. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.

    MääräAinesosa
    300 gkylmäsavutofua
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    200 g(1 rs) herkkusieniä
  2. 2

    Paista tofupaloja 5 minuuttia öljyssä pannulla. Lisää sipulit ja sienet. Paista, kunnes sipuli on pehmeää.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Mausta misotahnalla, savupaprikalla ja pippurilla. Lisää kauravalmiste. Kiehuta noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.

    MääräAinesosa
    2 tlmisotahnaa
    1 tlsavupaprikajauhetta
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    2 1/2 dl(1 prk) juustonmakuista kauravalmistetta (”kermaa”)
  4. 4

    Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita kastikkeeseen. Viimeistele tuoreella timjamilla.

    MääräAinesosa
    300 gtäysjyväspagettia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
19.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä