Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen hernekeitto

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Soijarouheella rikastettu kasvishernekeitto on maukkaan ruokaisa ja pitää hyvin nälkää. Kun keität herneet liotusvedessään, keitosta tulee miellyttävän pehmeää.

Ainekset

500 g
(1 ps) kuivattuja herneitä
2 l
vettä
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
sipuli
2 dl
tummaa soijarouhetta
1 kpl
kasvisannosfondi (gluteeniton)
2 rkl
sinappia
1 tl
meiramia
1 tl
suolaa

Tarjoiluun

sipulia
sinappia

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Huuhdo herneet ja pane ne likoamaan kahteen litraan kylmää vettä yön ajaksi.

500 g
(1 ps) kuivattuja herneitä
2 l
vettä
2

Keitä herneitä liotusvedessään miedolla lämmöllä 1 t 15 min.

3

Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää keittoon kasvikset, soijarouhe ja fondi. Jatka keittämistä noin 45 min. Lisää tarvittaessa vettä ja tarkista kypsyys.

2 kpl
porkkanaa
1 kpl
sipuli
2 dl
tummaa soijarouhetta
1 kpl
kasvisannosfondi (gluteeniton)
4

Mausta valmis keitto sinapilla, meiramilla ja suolalla. Tarjoa halutessasi hernekeiton kanssa hienonnettua sipulia ja sinappia.

2 rkl
sinappia
1 tl
meiramia
1 tl
suolaa
sipulia
sinappia
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.12.2022
|
Muokattu: 23.12.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

196

820

1,9 g

0,3 g

20,3 g

3,9 g

14,4 g

16,6 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sipulia,

sinappia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli