Vegaaninen hernekeitto

arvosana4/5

(5)arviota
8 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Soijarouheella rikastettu kasvishernekeitto on maukkaan ruokaisa ja pitää hyvin nälkää. Kun keität herneet liotusvedessään, keitosta tulee miellyttävän pehmeää.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 ps) kuivattuja herneitä
2 lvettä
2 kplporkkanaa
1 kplsipuli
2 dltummaa soijarouhetta
1 kplkasvisannosfondi (gluteeniton)
2 rklsinappia
1 tlmeiramia
1 tlsuolaa

Tarjoiluun

sipulia
sinappia

Valmistus

  1. 1

    Huuhdo herneet ja pane ne likoamaan kahteen litraan kylmää vettä yön ajaksi.

    MääräAinesosa
    500 g(1 ps) kuivattuja herneitä
    2 lvettä
  2. 2

    Keitä herneitä liotusvedessään miedolla lämmöllä 1 t 15 min.

  3. 3

    Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää keittoon kasvikset, soijarouhe ja fondi. Jatka keittämistä noin 45 min. Lisää tarvittaessa vettä ja tarkista kypsyys.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    1 kplsipuli
    2 dltummaa soijarouhetta
    1 kplkasvisannosfondi (gluteeniton)
  4. 4

    Mausta valmis keitto sinapilla, meiramilla ja suolalla. Tarjoa halutessasi hernekeiton kanssa hienonnettua sipulia ja sinappia.

    MääräAinesosa
    2 rklsinappia
    1 tlmeiramia
    1 tlsuolaa
    sipulia
    sinappia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sipulia, sinappia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.12.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä