Vegaaninen hernekeitto
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Soijarouheella rikastettu kasvishernekeitto on maukkaan ruokaisa ja pitää hyvin nälkää. Kun keität herneet liotusvedessään, keitosta tulee miellyttävän pehmeää.
| 500 g | (1 ps) kuivattuja herneitä |
| 2 l | vettä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 dl | tummaa soijarouhetta |
| 1 kpl | kasvisannosfondi (gluteeniton) |
| 2 rkl | sinappia |
| 1 tl | meiramia |
| 1 tl | suolaa |
| Tarjoiluun | |
|---|---|
| sipulia | |
| sinappia | |
- 1.
Huuhdo herneet ja pane ne likoamaan kahteen litraan kylmää vettä yön ajaksi.
- 2.
Keitä herneitä liotusvedessään miedolla lämmöllä 1 t 15 min.
- 3.
Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää keittoon kasvikset, soijarouhe ja fondi. Jatka keittämistä noin 45 min. Lisää tarvittaessa vettä ja tarkista kypsyys.
- 4.
Mausta valmis keitto sinapilla, meiramilla ja suolalla. Tarjoa halutessasi hernekeiton kanssa hienonnettua sipulia ja sinappia.
Vegaaninen hernekeitto
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Soijarouheella rikastettu kasvishernekeitto on maukkaan ruokaisa ja pitää hyvin nälkää. Kun keität herneet liotusvedessään, keitosta tulee miellyttävän pehmeää.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 ps) kuivattuja herneitä |
| 2 l | vettä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 dl | tummaa soijarouhetta |
| 1 kpl | kasvisannosfondi (gluteeniton) |
| 2 rkl | sinappia |
| 1 tl | meiramia |
| 1 tl | suolaa |
Tarjoiluun | |
| sipulia | |
| sinappia | |
Valmistus
- 1
Huuhdo herneet ja pane ne likoamaan kahteen litraan kylmää vettä yön ajaksi.
Määrä Ainesosa 500 g (1 ps) kuivattuja herneitä 2 l vettä - 2
Keitä herneitä liotusvedessään miedolla lämmöllä 1 t 15 min.
- 3
Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää keittoon kasvikset, soijarouhe ja fondi. Jatka keittämistä noin 45 min. Lisää tarvittaessa vettä ja tarkista kypsyys.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa 1 kpl sipuli 2 dl tummaa soijarouhetta 1 kpl kasvisannosfondi (gluteeniton) - 4
Mausta valmis keitto sinapilla, meiramilla ja suolalla. Tarjoa halutessasi hernekeiton kanssa hienonnettua sipulia ja sinappia.
Määrä Ainesosa 2 rkl sinappia 1 tl meiramia 1 tl suolaa sipulia sinappia
Ravintosisältö
197
Energiaa kcal
826
Energiaa kj
1,9 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,5 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
14,4 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
197
Energiaa kcal
826
Energiaa kj
1,9 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,5 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
14,4 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sipulia, sinappia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























