Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Viikon ruokalista vegaanille: helpot arkiruoat ja viikonlopun herkut, jotka maistuvat myös sekasyöjälle

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.1.2021
|
Muokattu: 27.12.2022
Kokkaa koko viikko vegaanista! Näistä helpoista resepteistä innostuu niin vannoutunut vegaani kuin kokeilunhaluinen sekasyöjäkin. Arkena pöytään pääsee nopeita pastoja ja meheviä uuniruokia. Viikonloppuna herkutellaan punajuuriohratolla ja lämpimällä salaatilla, jälkiruokaa unohtamatta.

Maanantaina parsakaali-hummuspastaa tai tofu limonello

Tee maanantain helppo ja terveellinen pasta parsakaalilla ja hummuksella. Unohda parsakaalien höyryttäminen ja paahda ne sen sijaan uunissa juustokuminalla ja cayennepippurilla maustettuna. Surauta vielä hummus kikherneistä (tai aukaise valmis hummuspurkki – oikaiseminen on sallittua!) ja sekoita pastan ainekset keskenään. Mainio ruoka maanantaille on myös sitruunainen tofupasta, joka on samalla ihanan kermainen ja pirteän mausteinen. Salaisuus piilee sitruunaisen happamassa jogurttikastikkeessa.

Tiistaina helppoa härkis-perunasoselaatikkoa

Perunasoselaatikkoa ketsupilla, kyllä kiitos! Lapsuuden suosikkiruoka muuttuu helposti vegaaniseksi kikherneillä ja härkiksellä. Timjami ja tomaatti tuovat lisämakua tuttuun herkkuun.

Arki-illan piristys: vegaaniset mustikkamuffinit

Piristä keskiviikkoa vegaanisilla muffineilla, jotka ovat myös gluteenittomia. Mustikoiden tilalle käyvät muutkin marjat. P.S. Säästä pari muffinia pakkaseen viikonlopun aamiaiselle!

Keskiviikkona savutofuwokkia

Vartissa valmis savutofuwokki kokataan valmiiksi paloitelluista kasviksista. Herkullinen kastike vie kielen mennessään!

Torstaina pinaattilettuja tai vegaanista hernekeittoa

Pinaattiletut eivät kaipaa kananmunaa, kun lisäät taikinaan kaurahiutaleita. Tarjoa kouluruokasuosikin vegaaniversio tuttuun tapaan puolukkasurvoksen kanssa.

Soijarouheella rikastettu kasvishernekeitto on maukkaan ruokaisa ja pitää hyvin nälkää. Kun keität herneet liotusvedessään, keitosta tulee miellyttävän pehmeää.

Perjantaipastaksi uunissa tehty nyhtökaurabolognese tai vegelihikset

Uunissa haudutettu nyhtökaurabolognese on juuri sopiva pasta perjantaille: herkullisen täyteläinen, mutta helppo. Tarjoa kastike spagetin kanssa ja kaada lasiin suosikkijuomaasi viikonlopun kunniaksi!

Maukas perjantai-illan herkku, vegelihikset, onnistuvat mainiosti vegaanisina. Vegelihikset täytetään mukavan mausteisella soijarouhetäytteellä ja paistetaan vaivattomasti uunissa ilman rasvankäryä. Tarjoa uunilihikset kurkkusalaatin, sinapin ja ketsupin kanssa. Sujauta halutessasi väliin vegenakki.

Lauantaina punajuuriohrattoa ja jälkkäriksi inkivääriomenoita

Oletko jo kokeillut ohrattoa? Risoton ilmastoystävällisempi versio syntyy ohrasuurimoista, saa makunsa punajuuresta ja timjamista ja täyteläisyytensä kaurafraichesta. Jälkiruoka jatkaa samalla värisuoralla: yön yli karpalo-inkiväärimehussa marinoituneet omenat ovat upean punaisia.

Sunnuntaina paahdettu kikhernesalaatti

Tee herkullinen lämmin salaatti uunissa paahdetuista kasviksista ja kikherneistä ja lusikoi valmiin salaatin sekaan vielä helppoa maapähkinäkastiketta. Tätä salaattia voit hyvin tehdä kerralla isommankin satsin, sillä se maistuu mainiolta myös maanantaina lounastauolla.

Lempeä vaniljakiisseli ja pirteä appelsiinisalsa muodostavat herkullisen makupari, joka on ihana sunnuntain jälkiruoka. Vegaaninen kiisseli onnistuu kaurajuomasta.

Lisää reseptejä ja vinkkejä vegaaniseen ruokaan