Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Nyhtökaurabolognese uunissa

Nyhtökaurabolognese uunissa

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nyhtökaurasta valmistettu vegaaninen bolognesekastike maistuu myös lihan ystäville. Hauduta koko perheen suosikkiruoka maukkaaksi uunin lempeässä lämmössä.

Ainekset

2 kpl
porkkana
3 kpl
varsisellerin vartta
3 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
240 g
(1 pkt) nyhtökauraa
400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
2 dl
vettä
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
suolaa
2 tl
oreganoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 190 asteeseen. Kuori ja raasta tai kuutioi porkkanat. Silppua sellerinvarret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2 kpl
porkkana
3 kpl
varsisellerin vartta
3 kpl
valkosipulinkynttä
2

Kuullota kasviksia öljyssä padassa tai uuninkestävässä kattilassa sekoitellen 2 minuuttia. Lisää nyhtökaura, murustele sitä pienemmäksi haarukalla ja paista 2 minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet.

3 rkl
oliiviöljyä
240 g
(1 pkt) nyhtökauraa
400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
2 dl
vettä
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
suolaa
2 tl
oreganoa
3

Kypsennä bolognesekastiketta uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Sekoita kerran kypsentämisen aikana ja lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa nyhtökaurabolognese spagetin kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 5.11.2019
Muokattu: 20.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

291

1218

14,0 g

2,0 g

15,0 g

9,3 g

6,8 g

22,0 g

3,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli