Nyhtökaurabolognese uunissa
60 min

Nappaa talteen!
Nyhtökaurasta valmistettu vegaaninen bolognesekastike maistuu myös lihan ystäville. Hauduta koko perheen suosikkiruoka maukkaaksi uunin lempeässä lämmössä.
| 2 kpl | porkkana |
| 3 kpl | varsisellerin vartta |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 240 g | (1 pkt) nyhtökauraa |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 2 dl | vettä |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | oreganoa |
- 1.
Säädä uuni 190 asteeseen. Kuori ja raasta tai kuutioi porkkanat. Silppua sellerinvarret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- 2.
Kuullota kasviksia öljyssä padassa tai uuninkestävässä kattilassa sekoitellen 2 minuuttia. Lisää nyhtökaura, murustele sitä pienemmäksi haarukalla ja paista 2 minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet.
- 3.
Kypsennä bolognesekastiketta uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Sekoita kerran kypsentämisen aikana ja lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa nyhtökaurabolognese spagetin kanssa.
Nyhtökaurasta valmistettu vegaaninen bolognesekastike maistuu myös lihan ystäville. Hauduta koko perheen suosikkiruoka maukkaaksi uunin lempeässä lämmössä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | porkkana |
| 3 kpl | varsisellerin vartta |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 240 g | (1 pkt) nyhtökauraa |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 2 dl | vettä |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | oreganoa |
Valmistus (Uuni 190°C)
- 1
Säädä uuni 190 asteeseen. Kuori ja raasta tai kuutioi porkkanat. Silppua sellerinvarret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkana 3 kpl varsisellerin vartta 3 kpl valkosipulinkynttä - 2
Kuullota kasviksia öljyssä padassa tai uuninkestävässä kattilassa sekoitellen 2 minuuttia. Lisää nyhtökaura, murustele sitä pienemmäksi haarukalla ja paista 2 minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet.
Määrä Ainesosa 3 rkl oliiviöljyä 240 g (1 pkt) nyhtökauraa 400 g (1 prk) tomaattimurskaa 2 dl vettä 1 tl savupaprikajauhetta 1 tl suolaa 2 tl oreganoa - 3
Kypsennä bolognesekastiketta uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Sekoita kerran kypsentämisen aikana ja lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa nyhtökaurabolognese spagetin kanssa.
Ravintosisältö
291
Energiaa kcal
1218
Energiaa kj
14,0 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
22,0 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
291
Energiaa kcal
1218
Energiaa kj
14,0 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
22,0 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























