Nyhtökaurabolognese uunissa

arvosana4/5

(4)arviota
4 Annosta

60 min

Nyhtökaurasta valmistettu vegaaninen bolognesekastike maistuu myös lihan ystäville. Hauduta koko perheen suosikkiruoka maukkaaksi uunin lempeässä lämmössä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplporkkana
3 kplvarsisellerin vartta
3 kplvalkosipulinkynttä
3 rkloliiviöljyä
240 g(1 pkt) nyhtökauraa
400 g(1 prk) tomaattimurskaa
2 dlvettä
1 tlsavupaprikajauhetta
1 tlsuolaa
2 tloreganoa

Valmistus (Uuni 190°C)

  1. 1

    Säädä uuni 190 asteeseen. Kuori ja raasta tai kuutioi porkkanat. Silppua sellerinvarret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkana
    3 kplvarsisellerin vartta
    3 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Kuullota kasviksia öljyssä padassa tai uuninkestävässä kattilassa sekoitellen 2 minuuttia. Lisää nyhtökaura, murustele sitä pienemmäksi haarukalla ja paista 2 minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet.

    MääräAinesosa
    3 rkloliiviöljyä
    240 g(1 pkt) nyhtökauraa
    400 g(1 prk) tomaattimurskaa
    2 dlvettä
    1 tlsavupaprikajauhetta
    1 tlsuolaa
    2 tloreganoa
  3. 3

    Kypsennä bolognesekastiketta uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Sekoita kerran kypsentämisen aikana ja lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa nyhtökaurabolognese spagetin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
5.11.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä