Vegaaniset pinaattiletut

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

30 min

Pinaattiletut maistuvat mainiolta myös vegaanisina. Kaurajuomaan tehdyt letut pysyvät hyvin koossa, kun lisäät taikinaan kaurahiutaleita.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
150 gpakastepinaattia
2 rklmaidotonta margariinia
5 dlkaurajuomaa
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 dlkaurahiutaleita
1 tlsuolaa

Lisäksi

maidotonta margariinia paistamiseen
200 gpuolukoita (pakaste)
3 rklsokeria

Valmistus

  1. 1

    Sulata pinaatti ja margariini mikrossa erillisissä astioissa.

    MääräAinesosa
    150 gpakastepinaattia
    2 rklmaidotonta margariinia
  2. 2

    Sekoita pinaatti ja kaurajuoma. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe, kaurahiutaleet, suola ja margariini. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    5 dlkaurajuomaa
    3 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1 dlkaurahiutaleita
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Kuumenna pieni nokare margariinia lettupannun koloissa. Lisää taikinaa pannun koloihin ja paista lettuja 2–3 minuuttia, kunnes niiden pinta hyytyy. Käännä letut ja paista vielä minuutin ajan.

    MääräAinesosa
    maidotonta margariinia paistamiseen
  4. 4

    Valmista puolukkasurvos. Survo puolisulaneet puolukat ja sekoita joukkoon sokeri. Tarjoa pinaattilettujen kanssa.

    MääräAinesosa
    3 rklsokeria
    200 gpuolukoita (pakaste)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: maidotonta margariinia paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
5.11.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä