Gluteenittomat mustikkamuffinit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gluteenittomat mustikkamuffinit

Gluteenittomat mustikkamuffinit

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Nämä helpot ja mehevät mustikkamuffinit sopivat sekä gluteenitonta että vegaanista ruokavaliota noudattaville.

Ainekset

2 dl
kasvijuomaa (esim. kaura- tai soija”maitoa”)
1 1/2 dl
Sokeria
100 g
margariinia (maidotonta)
2 1/2 dl
jauhoseosta (gluteenitonta)
1 1/2 dl
perunajauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
200 g
Mustikoita
2 tl
tomusokeria (halutessasi)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita kasvijuoma ja sokeri. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä kasvijuoma-sokeriseos, margariini ja kuivat aineet. Anna taikinan turvota 10 minuuttia. Lisää mustikat taikinaan kevyesti nostellen.

2 dl
kasvijuomaa (esim. kaura- tai soija”maitoa”)
1 1/2 dl
Sokeria
100 g
margariinia (maidotonta)
2 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
perunajauhoja
2 1/2 dl
jauhoseosta (gluteenitonta)
200 g
Mustikoita
2

Jaa taikina muffinivuokiin. Paista muffineja uunissa noin 20 minuuttia.

200 g
Mustikoita
3

Anna muffinien jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista. Koristele halutessasi tomusokerilla.

2 tl
tomusokeria (halutessasi)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 23.1.2007
Muokattu: 9.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

506

121

3,8 g

1,3 g

19,8 g

12,9 g

0,9 g

0,8 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl jauhoseosta (gluteenitonta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli