Tofu limonello
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tofu limonello on hurmaava sitruunainen tofupasta, joka on samalla ihanan kermainen ja pirteän mausteinen. Herkullisen maun salaisuus on sitruunainen jogurttikastike.
| 300 g | (1 pkt) marinoitua tofua |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 cm | pala tuoretta inkivääriä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | cayennepippuria |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 2 dl | (1 prk) kaurakermaa |
| 1 kpl | kasvisannosfondi |
| 1 rkl | siirappia |
| 3 dl | paksua kaurajogurttia (turkkilainen) |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 300 g | täysjyväspagettia |
| lehtipersiljaa | |
- 1.
Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.
- 2.
Pese sitruuna. Kuori valkosipulit ja inkivääri. Raasta sitruunan kuori, sipulit ja inkivääri hienoksi raasteeksi. Purista 2 rkl sitruunanmehua.
- 3.
Keitä spagetti miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta ja säästä noin ½ dl keitinvettä.
- 4.
Leikkaa tofu kuutioiksi. Ruskista kuutiot öljyssä pannulla rapeiksi. Mausta cayennepippurilla ja kurkumalla. Lisää pannulle kerma, fondi, raasteet, mehu ja siirappi. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 min välillä sekoittaen.
- 5.
Sekoita jogurtti kastikkeeseen ja hauduta muutama minuutti.
- 6.
Kääntele kastike pastaan. Lisää hieman keitinvettä, jotta kastike sekoittuu hyvin pastan kanssa. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Tofu limonello on hurmaava sitruunainen tofupasta, joka on samalla ihanan kermainen ja pirteän mausteinen. Herkullisen maun salaisuus on sitruunainen jogurttikastike.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) marinoitua tofua |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 cm | pala tuoretta inkivääriä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | cayennepippuria |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 2 dl | (1 prk) kaurakermaa |
| 1 kpl | kasvisannosfondi |
| 1 rkl | siirappia |
| 3 dl | paksua kaurajogurttia (turkkilainen) |
Lisäksi | |
| 300 g | täysjyväspagettia |
| lehtipersiljaa | |
Valmistus
- 1
Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) marinoitua tofua - 2
Pese sitruuna. Kuori valkosipulit ja inkivääri. Raasta sitruunan kuori, sipulit ja inkivääri hienoksi raasteeksi. Purista 2 rkl sitruunanmehua.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna (luomu) 2 kpl valkosipulinkynttä 2 cm pala tuoretta inkivääriä - 3
Keitä spagetti miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta ja säästä noin ½ dl keitinvettä.
Määrä Ainesosa 300 g täysjyväspagettia - 4
Leikkaa tofu kuutioiksi. Ruskista kuutiot öljyssä pannulla rapeiksi. Mausta cayennepippurilla ja kurkumalla. Lisää pannulle kerma, fondi, raasteet, mehu ja siirappi. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 min välillä sekoittaen.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 1/2 tl cayennepippuria 1/2 tl kurkumaa 2 dl (1 prk) kaurakermaa 1 kpl kasvisannosfondi 1 rkl siirappia - 5
Sekoita jogurtti kastikkeeseen ja hauduta muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 3 dl paksua kaurajogurttia (turkkilainen) - 6
Kääntele kastike pastaan. Lisää hieman keitinvettä, jotta kastike sekoittuu hyvin pastan kanssa. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Määrä Ainesosa lehtipersiljaa
Ravintosisältö
500
Energiaa kcal
2095
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
64,5 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
16,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
500
Energiaa kcal
2095
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
64,5 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
16,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala tuoretta inkivääriä, lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























