Vegaaninen härkis-perunasoselaatikko

arvosana4/5

(13)arviota
8 Annosta

60 min

Valmista perunasoselaatikko vegaanisena korvaamalla jauheliha härkiksellä ja kikherneillä. Vegaaninen versio lasten suosikkiruoasta saa makua tomaatista ja timjamista.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
350 g(2 prk) perunamuusia (pakaste)
3 rklmargariinia (maidotonta)
250 g(1 pkt) härkistä
2 kplvalkosipulinkynttä
230 g(1 prk 380/230 g) kikherneitä
400 g( 1 prk) tomaattimurskaa
1 rklkasvisfondia (gluteenitonta)
1 tltimjamia
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan veteen tai kaurajuomaan.

    MääräAinesosa
    350 g(2 prk) perunamuusia (pakaste)
  2. 2

    Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (vetoisuus noin 2 l) 1 rkl:lla margariinia.

    MääräAinesosa
    3 rklmargariinia (maidotonta)
  3. 3

    Sulata 1 rkl margariinia pannulla. Lisää härkis. Kuori valkosipulinkynnet ja puserra ne pannulle. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Huuhtele kikherneet siivilässä ja lisää pannulle. Lisää tomaattimurska, fondi ja mausteet. Anna seoksen kiehua pari minuuttia.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) härkistä
    2 kplvalkosipulinkynttä
    230 g(1 prk 380/230 g) kikherneitä
    400 g( 1 prk) tomaattimurskaa
    1 rklkasvisfondia (gluteenitonta)
    1 tltimjamia
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  4. 4

    Levitä puolet muusista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle härkisseos. Levitä pinnalle loput muusista ja loppu margariini nokareina. Kypsennä laatikkoa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa härkis-perunasoselaatikko raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki! Voit korvata pakasteperunamuusin 1 litralla itse tehtyä vegaanista perunamuusia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl kasvisfondia (gluteenitonta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
5.11.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä