Valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan veteen tai kaurajuomaan.
Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (vetoisuus noin 2 l) 1 rkl:lla margariinia.
Sulata 1 rkl margariinia pannulla. Lisää härkis. Kuori valkosipulinkynnet ja puserra ne pannulle. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Huuhtele kikherneet siivilässä ja lisää pannulle. Lisää tomaattimurska, fondi ja mausteet. Anna seoksen kiehua pari minuuttia.
Levitä puolet muusista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle härkisseos. Levitä pinnalle loput muusista ja loppu margariini nokareina. Kypsennä laatikkoa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa härkis-perunasoselaatikko raikkaan salaatin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
654
156
8,3 g
2,0 g
12,5 g
3,8 g
2,6 g
6,6 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
prk (380/230 g) kikherneitä,
1 rkl kasvisfondia (gluteenitonta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli