Säädä uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret ja kypsennä uunissa noin 50 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Kuori ja kuutioi punajuuret hieman jäähtyneinä.
Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipuli. Irrota timjamin lehdet ja jätä ne odottamaan. Kuullota sipulia ja timjaminrankoja öljyssä korkeareunaisella pannulla muutama minuutti. Lisää ohra ja kuullota noin minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja säädä liesi keskilämmölle. Anna ohraton kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes ohra on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä.
Poista timjaminrangat ohratosta. Lisää punajuurikuutiot ja kuumenna. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Jaa ohratto lautasille, lisää pinnalle timjamia ja kaurafraichea.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
242
1010
8,5 g
1,0 g
33,3 g
6,5 g
5,5 g
4,8 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 rkl kaurafraichea.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli