
Punajuuriohratto
Ainekset
Valmistus
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret ja kypsennä uunissa noin 50 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Kuori ja kuutioi punajuuret hieman jäähtyneinä.
Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipuli. Irrota timjamin lehdet ja jätä ne odottamaan. Kuullota sipulia ja timjaminrankoja öljyssä korkeareunaisella pannulla muutama minuutti. Lisää ohra ja kuullota noin minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja säädä liesi keskilämmölle. Anna ohraton kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes ohra on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä.
Poista timjaminrangat ohratosta. Lisää punajuurikuutiot ja kuumenna. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Jaa ohratto lautasille, lisää pinnalle timjamia ja kaurafraichea.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
283
1184
12,3 g
3,5 g
34,3 g
7,3 g
5,5 g
6,0 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli