Punajuuriohratto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuuriohratto

Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Kokkaa ohrasta ja punajuurista kotimainen vastine risotolle. Kaurafraichella viimeistelty punajuuriohratto sopii myös maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
punajuurta
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
8
timjaminvartta
2 rkl
rypsiöljyä
2 dl
esikypsytettyjä ohrasuurimoita
8 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
4 rkl
kaurafraichea

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret ja kypsennä uunissa noin 50 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Kuori ja kuutioi punajuuret hieman jäähtyneinä.

4 kpl
punajuurta
2

Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipuli. Irrota timjamin lehdet ja jätä ne odottamaan. Kuullota sipulia ja timjaminrankoja öljyssä korkeareunaisella pannulla muutama minuutti. Lisää ohra ja kuullota noin minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja säädä liesi keskilämmölle. Anna ohraton kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes ohra on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
8
timjaminvartta
2 rkl
rypsiöljyä
2 dl
esikypsytettyjä ohrasuurimoita
8 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
3

Poista timjaminrangat ohratosta. Lisää punajuurikuutiot ja kuumenna. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Jaa ohratto lautasille, lisää pinnalle timjamia ja kaurafraichea.

ripaus suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
4 rkl
kaurafraichea
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.9.2019
Muokattu: 21.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g135 g
Proteiinia5 g20 g
Rasvaa13 g51 g
Kuituja6 g22 g
Energiaa kj1181 4725
Energiaa kcal282 1129

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g135 g
Proteiinia5 g20 g
Rasvaa13 g51 g
Kuituja6 g22 g
Energiaa kj1181 4725
Energiaa kcal282 1129
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.