Punajuuriohratto | Risotot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punajuuriohratto
Play

Punajuuriohratto

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kokkaa ohrasta ja punajuurista kotimainen vastine risotolle. Kaurafraichella viimeistelty punajuuriohratto sopii myös maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon.

Ainekset

4 kpl
punajuurta
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
8
timjaminvartta
2 rkl
rypsiöljyä
2 dl
esikypsytettyjä ohrasuurimoita
8 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
4 rkl
kaurafraichea

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret ja kypsennä uunissa noin 50 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Kuori ja kuutioi punajuuret hieman jäähtyneinä.

4 kpl
punajuurta
2

Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipuli. Irrota timjamin lehdet ja jätä ne odottamaan. Kuullota sipulia ja timjaminrankoja öljyssä korkeareunaisella pannulla muutama minuutti. Lisää ohra ja kuullota noin minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja säädä liesi keskilämmölle. Anna ohraton kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes ohra on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
8
timjaminvartta
2 rkl
rypsiöljyä
2 dl
esikypsytettyjä ohrasuurimoita
8 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
3

Poista timjaminrangat ohratosta. Lisää punajuurikuutiot ja kuumenna. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Jaa ohratto lautasille, lisää pinnalle timjamia ja kaurafraichea.

ripaus suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
4 rkl
kaurafraichea
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.9.2019
Muokattu: 18.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1181

282

12,8 g

4,0 g

33,8 g

7,0 g

5,5 g

5,0 g

1,4 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli