Punajuuriohratto
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokkaa ohrasta ja punajuurista kotimainen vastine risotolle. Kaurafraichella viimeistelty punajuuriohratto sopii myös maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon.
| 4 kpl | punajuurta |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 8 | timjaminvartta |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | esikypsytettyjä ohrasuurimoita |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| ripaus suolaa | |
| 4 rkl | kaurafraichea |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret ja kypsennä uunissa noin 50 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Kuori ja kuutioi punajuuret hieman jäähtyneinä.
- 2.
Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipuli. Irrota timjamin lehdet ja jätä ne odottamaan. Kuullota sipulia ja timjaminrankoja öljyssä korkeareunaisella pannulla muutama minuutti. Lisää ohra ja kuullota noin minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja säädä liesi keskilämmölle. Anna ohraton kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes ohra on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä.
- 3.
Poista timjaminrangat ohratosta. Lisää punajuurikuutiot ja kuumenna. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Jaa ohratto lautasille, lisää pinnalle timjamia ja kaurafraichea.
Kokkaa ohrasta ja punajuurista kotimainen vastine risotolle. Kaurafraichella viimeistelty punajuuriohratto sopii myös maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | punajuurta |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 8 | timjaminvartta |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | esikypsytettyjä ohrasuurimoita |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| ripaus suolaa | |
| 4 rkl | kaurafraichea |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret ja kypsennä uunissa noin 50 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Kuori ja kuutioi punajuuret hieman jäähtyneinä.
Määrä Ainesosa 4 kpl punajuurta - 2
Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipuli. Irrota timjamin lehdet ja jätä ne odottamaan. Kuullota sipulia ja timjaminrankoja öljyssä korkeareunaisella pannulla muutama minuutti. Lisää ohra ja kuullota noin minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja säädä liesi keskilämmölle. Anna ohraton kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes ohra on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 8 timjaminvartta 2 rkl rypsiöljyä 2 dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita 8 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio - 3
Poista timjaminrangat ohratosta. Lisää punajuurikuutiot ja kuumenna. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Jaa ohratto lautasille, lisää pinnalle timjamia ja kaurafraichea.
Määrä Ainesosa ripaus suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria 4 rkl kaurafraichea
Ravintosisältö
283
Energiaa kcal
1184
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,3 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
283
Energiaa kcal
1184
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,3 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























