Punaposkiset inkivääriomenat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Punaposkiset inkivääriomenat

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Keitä omenat punaposkisiksi inkivääri-karpalomehussa ja tarjoa ne lime-kookosvaahdon kanssa. Kirpeänmakea herkku maistuu maidottomallekin.

Ainekset

4 - 6 kpl
Omenaa
40 g
(5 cm:n pala) inkivääriä
1 l
Karpalomehua
1 dl
Sokeria
1 kpl
(2 dl) kookoskermaa
1 rkl
Sokeria
1 rkl
Limemehua
1 tl
Raastettua limen kuorta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista omenat päivää ennen tarjoilua. Kuori omenat. Poista halutessasi siemenkodat omenaporalla. Kuori ja viipaloi inkivääri.

4 - 6 kpl
Omenaa
40 g
(5 cm:n pala) inkivääriä
2

Kaada mehu kattilaan, lisää inkivääri ja sokeri. Keitä pari minuuttia. Lisää omenat ja pane omenoiden päälle pieni lautanen, jotta ne painuvat kunnolla liemeen. Hauduta hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat napakan kypsiä. Anna omenoiden jäähtyä ja maustua liemessä ensin huoneenlämpöisiksi, sitten jääkaapissa 8–12 tuntia. Jäähdytä myös kookoskerma jääkaappikylmäksi.

1 l
Karpalomehua
1 rkl
Sokeria
1 kpl
(2 dl) kookoskermaa
3

Avaa kylmä kookoskermapurkki ja valuta vesiosa pois. Lusikoi jäljelle jäävä valkoinen kookostahna kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Mausta limemehulla ja kuoriraasteella.

1 kpl
(2 dl) kookoskermaa
1 dl
Sokeria
1 rkl
Limemehua
1 tl
Raastettua limen kuorta
4

Nosta omenat liemestä lautasille, valuta hieman lientä päälle ja tarjoa kookoskerman kera.

Vinkki: Voit tehdä lopusta liemestä kuuman totin tai käyttää sen kiisselin pohjana.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 9.9.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

917

219

3,8 g

3,2 g

42,0 g

42,0 g

2,0 g

1,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

40 g (5 cm:n pala) inkivääriä,

1 rkl Limemehua,

1 tl Raastettua limen kuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli