Valmista omenat päivää ennen tarjoilua. Kuori omenat. Poista halutessasi siemenkodat omenaporalla. Kuori ja viipaloi inkivääri.
Kaada mehu kattilaan, lisää inkivääri ja sokeri. Keitä pari minuuttia. Lisää omenat ja pane omenoiden päälle pieni lautanen, jotta ne painuvat kunnolla liemeen. Hauduta hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat napakan kypsiä. Anna omenoiden jäähtyä ja maustua liemessä ensin huoneenlämpöisiksi, sitten jääkaapissa 8–12 tuntia. Jäähdytä myös kookoskerma jääkaappikylmäksi.
Avaa kylmä kookoskermapurkki ja valuta vesiosa pois. Lusikoi jäljelle jäävä valkoinen kookostahna kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Mausta limemehulla ja kuoriraasteella.
Nosta omenat liemestä lautasille, valuta hieman lientä päälle ja tarjoa kookoskerman kera.
Vinkki: Voit tehdä lopusta liemestä kuuman totin tai käyttää sen kiisselin pohjana.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
219
917
3,8 g
3,2 g
42,0 g
42,0 g
2,0 g
1,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
40 g (5 cm:n pala) inkivääriä,
1 rkl Limemehua,
1 tl Raastettua limen kuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli