Punaposkiset inkivääriomenat

Nappaa talteen!
Keitä omenat punaposkisiksi inkivääri-karpalomehussa ja tarjoa ne lime-kookosvaahdon kanssa. Kirpeänmakea herkku maistuu maidottomallekin.
| 4 - 6 kpl | omenaa |
| 40 g | (5 cm:n pala) inkivääriä |
| 1 l | karpalomehua |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | (2 dl) kookoskermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 rkl | limemehua |
| 1 tl | raastettua limen kuorta |
- 1.
Valmista omenat päivää ennen tarjoilua. Kuori omenat. Poista halutessasi siemenkodat omenaporalla. Kuori ja viipaloi inkivääri.
- 2.
Kaada mehu kattilaan, lisää inkivääri ja sokeri. Keitä pari minuuttia. Lisää omenat ja pane omenoiden päälle pieni lautanen, jotta ne painuvat kunnolla liemeen. Hauduta hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat napakan kypsiä. Anna omenoiden jäähtyä ja maustua liemessä ensin huoneenlämpöisiksi, sitten jääkaapissa 8–12 tuntia. Jäähdytä myös kookoskerma jääkaappikylmäksi.
- 3.
Avaa kylmä kookoskermapurkki ja valuta vesiosa pois. Lusikoi jäljelle jäävä valkoinen kookostahna kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Mausta limemehulla ja kuoriraasteella.
- 4.
Nosta omenat liemestä lautasille, valuta hieman lientä päälle ja tarjoa kookoskerman kera.
Punaposkiset inkivääriomenat
Keitä omenat punaposkisiksi inkivääri-karpalomehussa ja tarjoa ne lime-kookosvaahdon kanssa. Kirpeänmakea herkku maistuu maidottomallekin.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 - 6 kpl | omenaa |
| 40 g | (5 cm:n pala) inkivääriä |
| 1 l | karpalomehua |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | (2 dl) kookoskermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 rkl | limemehua |
| 1 tl | raastettua limen kuorta |
Valmistus
- 1
Valmista omenat päivää ennen tarjoilua. Kuori omenat. Poista halutessasi siemenkodat omenaporalla. Kuori ja viipaloi inkivääri.
Määrä Ainesosa 4 - 6 kpl omenaa 40 g (5 cm:n pala) inkivääriä - 2
Kaada mehu kattilaan, lisää inkivääri ja sokeri. Keitä pari minuuttia. Lisää omenat ja pane omenoiden päälle pieni lautanen, jotta ne painuvat kunnolla liemeen. Hauduta hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat napakan kypsiä. Anna omenoiden jäähtyä ja maustua liemessä ensin huoneenlämpöisiksi, sitten jääkaapissa 8–12 tuntia. Jäähdytä myös kookoskerma jääkaappikylmäksi.
Määrä Ainesosa 1 l karpalomehua 1 rkl sokeria 1 kpl (2 dl) kookoskermaa - 3
Avaa kylmä kookoskermapurkki ja valuta vesiosa pois. Lusikoi jäljelle jäävä valkoinen kookostahna kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Mausta limemehulla ja kuoriraasteella.
Määrä Ainesosa 1 kpl (2 dl) kookoskermaa 1 dl sokeria 1 rkl limemehua 1 tl raastettua limen kuorta - 4
Nosta omenat liemestä lautasille, valuta hieman lientä päälle ja tarjoa kookoskerman kera.
Vinkki: Voit tehdä lopusta liemestä kuuman totin tai käyttää sen kiisselin pohjana.
Ravintosisältö
232
Energiaa kcal
972
Energiaa kj
4,0 g
Rasvaa
3,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,2 g
Hiilihydraatteja
43,2 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
232
Energiaa kcal
972
Energiaa kj
4,0 g
Rasvaa
3,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,2 g
Hiilihydraatteja
43,2 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 40 g (5 cm:n pala) inkivääriä, 1 rkl Limemehua, 1 tl Raastettua limen kuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























