Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaniljakiisseli ja appelsiinisalsa

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lempeä vaniljakiisseli ja pirteä appelsiinisalsa muodostavat herkullisen makuparin. Maidoton ja vegaaninen kiisseli onnistuu kaurajuomasta.

Ainekset

5 dl
kevytmaitoa tai kaurajuomaa
1 kpl
kananmuna
2 rkl
perunajauhoa
2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria

Appelsiinisalsa

2 kpl
appelsiinia (puoliveriappelsiinia tai veriappelsiinia)
1/4
ruukkua minttua
ripaus kardemummaa tai inkivääriä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, muna ja jauhot. Sekoita kierrevatkaimella tasaiseksi.

5 dl
kevytmaitoa tai kaurajuomaa
1 kpl
kananmuna
2 rkl
perunajauhoa
2

Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun kiisseli pulpahtaa, siirrä kattila pois levyltä. Lisää sokerit. Pane kattila jäähtymään tiskialtaaseen kylmään veteen.

2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3

Kuori appelsiinit terävällä veitsellä ja irrota lohkot kalvoja pitkin. Paloittele appelsiinilohkot. Hienonna mintunlehdet (3 rkl). Yhdistä appelsiinit, leikkuulaudalle valunut mehu ja minttu. Mausta salsa ripauksella inkivääriä tai kardemummaa.

2 kpl
appelsiinia (puoliveriappelsiinia tai veriappelsiinia)
1/4
ruukkua minttua
ripaus kardemummaa tai inkivääriä
4

Jaa jäähtynyt vaniljakiisseli kulhoihin tai laseihin. Annostele päälle appelsiinisalsaa. Tarjoa heti tai säilytä viileässä tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki: Vegaanisen vaniljakiisselin saat jättämällä kanamunan pois ja käyttämällä 3 ruokalusikkaa perunajauhoja.

Vinkki: Voit myös käyttää vaniljatankoa vaniljasokerin sijaan. Käytä tällöin 3 ruokalusikallista sokeria. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa lusikan kärjellä siemenet tangon sisältä kattilaan muiden ainesten joukkoon. Laita myös halkaistu vaniljatanko kattilaan.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.12.2022
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

196

819

5,8 g

2,3 g

25,0 g

21,0 g

1,8 g

9,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua minttua,

ripaus kardemummaa tai inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli