Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, muna ja jauhot. Sekoita kierrevatkaimella tasaiseksi.
Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun kiisseli pulpahtaa, siirrä kattila pois levyltä. Lisää sokerit. Pane kattila jäähtymään tiskialtaaseen kylmään veteen.
Kuori appelsiinit terävällä veitsellä ja irrota lohkot kalvoja pitkin. Paloittele appelsiinilohkot. Hienonna mintunlehdet (3 rkl). Yhdistä appelsiinit, leikkuulaudalle valunut mehu ja minttu. Mausta salsa ripauksella inkivääriä tai kardemummaa.
Jaa jäähtynyt vaniljakiisseli kulhoihin tai laseihin. Annostele päälle appelsiinisalsaa. Tarjoa heti tai säilytä viileässä tarjoiluhetkeen saakka.
Vinkki: Vegaanisen vaniljakiisselin saat jättämällä kanamunan pois ja käyttämällä 3 ruokalusikkaa perunajauhoja.
Vinkki: Voit myös käyttää vaniljatankoa vaniljasokerin sijaan. Käytä tällöin 3 ruokalusikallista sokeria. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa lusikan kärjellä siemenet tangon sisältä kattilaan muiden ainesten joukkoon. Laita myös halkaistu vaniljatanko kattilaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
196
819
5,8 g
2,3 g
25,0 g
21,0 g
1,8 g
9,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua minttua,
ripaus kardemummaa tai inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli