Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettu kikhernesalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Syvennä uunipaahdettujen kasvisten makua maapähkinävoikastikkeella. Fodmap-ruokavaliossa voi käyttää pieniä määriä bataattia. Säilykekikherneiden fodmap-yhdisteet poistuvat, kun huuhtelet ne hyvin.

Ainekset

200 g
Porkkanoita
200 g
Bataattia
200 g
Kesäkurpitsaa
300 g
Kaalia
1 tl
Suolaa
1 kpl
(290 g) kikherneitä
1 dl
Rucolaa tai babypinaattia

Maapähkinäkastike

1/2 dl
Maapähkinävoita
2 rkl
Rypsiöljyä
2 rkl
Soijakastiketta (gluteenitonta)
1 rkl
Intiaanisokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Kuori ja paloittele porkkanat ja bataatti. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa ja kaali. Levitä kasvikset leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla. Paahda kasviksia uunissa noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ja bataatit tuntuvat pehmeiltä.

200 g
Porkkanoita
200 g
Bataattia
200 g
Kesäkurpitsaa
300 g
Kaalia
1 tl
Suolaa
2

Huuhtele kikherneet lävikössä huolellisesti kylmällä vedellä. Levitä ne kasvisten päälle. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia.

1 kpl
(290 g) kikherneitä
3

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Sekoita kastike kasvisten joukkoon. Lisää rucola tai pinaatinlehdet.

2 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
Intiaanisokeria
1/2 dl
Maapähkinävoita
2 rkl
Soijakastiketta (gluteenitonta)
1 dl
Rucolaa tai babypinaattia
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 9.10.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

226

944

11,3 g

1,0 g

22,0 g

12,8 g

5,8 g

5,8 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 dl Rucolaa tai babypinaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli