Paahdettu kikhernesalaatti

arvosana4/5

(5)arviota
4 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Tässä helppo ja herkullinen lämmin salaatti! Paahda kasvikset uunissa ja syvennä niiden makua täyteläisellä maapähkinävoikastikkeella. Kikherneet tekevät salaatista täyttävän.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gporkkanoita
200 gbataattia
200 gkesäkurpitsaa
300 gkaalia
1 tlsuolaa
1 kpl(290 g) kikherneitä
1 dlbabypinaattia

Maapähkinäkastike

1/2 dlmaapähkinävoita
2 rklrypsiöljyä
2 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
1 rklintiaanisokeria

Valmistus

  1. 1

    Säädä uuni 225 asteeseen. Kuori ja paloittele porkkanat ja bataatti. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa ja kaali. Levitä kasvikset leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla. Paahda kasviksia uunissa noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ja bataatit tuntuvat pehmeiltä.

    MääräAinesosa
    200 gporkkanoita
    200 gbataattia
    200 gkesäkurpitsaa
    300 gkaalia
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Huuhtele kikherneet lävikössä huolellisesti kylmällä vedellä. Levitä ne kasvisten päälle. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kpl(290 g) kikherneitä
  3. 3

    Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Sekoita kastike ja pinaatti kasvisten joukkoon.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1 rklintiaanisokeria
    1/2 dlmaapähkinävoita
    2 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
    1 dlbabypinaattia

Vinkki! Kokeile babypinaatin tilalla rucolaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
13.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä