Paahdettu kikhernesalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahdettu kikhernesalaatti

Paahdettu kikhernesalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Syvennä uunipaahdettujen kasvisten makua maapähkinävoikastikkeella. Fodmap-ruokavaliossa voi käyttää pieniä määriä bataattia. Säilykekikherneiden fodmap-yhdisteet poistuvat, kun huuhtelet ne hyvin.

Ainekset

200 g
Porkkanoita
200 g
Bataattia
200 g
Kesäkurpitsaa
300 g
Kaalia
1 tl
Suolaa
1 kpl
(290 g) kikherneitä
1 dl
Rucolaa tai babypinaattia

maapähkinäkastike

1/2 dl
Maapähkinävoita
2 rkl
Rypsiöljyä
2 rkl
Soijakastiketta (gluteenitonta)
1 rkl
Intiaanisokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Kuori ja paloittele porkkanat ja bataatti. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa ja kaali. Levitä kasvikset leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla. Paahda kasviksia uunissa noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ja bataatit tuntuvat pehmeiltä.

200 g
Porkkanoita
200 g
Bataattia
200 g
Kesäkurpitsaa
300 g
Kaalia
1 tl
Suolaa
2

Huuhtele kikherneet lävikössä huolellisesti kylmällä vedellä. Levitä ne kasvisten päälle. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia.

1 kpl
(290 g) kikherneitä
3

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Sekoita kastike kasvisten joukkoon. Lisää rucola tai pinaatinlehdet.

2 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
Intiaanisokeria
1/2 dl
Maapähkinävoita
2 rkl
Soijakastiketta (gluteenitonta)
1 dl
Rucolaa tai babypinaattia
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 9.10.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

944

226

11,3 g

1,0 g

22,0 g

12,8 g

5,8 g

5,8 g

1,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 dl Rucolaa tai babypinaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli