Paahdettu kikhernesalaatti
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tässä helppo ja herkullinen lämmin salaatti! Paahda kasvikset uunissa ja syvennä niiden makua täyteläisellä maapähkinävoikastikkeella. Kikherneet tekevät salaatista täyttävän.
| 200 g | porkkanoita |
| 200 g | bataattia |
| 200 g | kesäkurpitsaa |
| 300 g | kaalia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | (290 g) kikherneitä |
| 1 dl | babypinaattia |
| Maapähkinäkastike | |
|---|---|
| 1/2 dl | maapähkinävoita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 1 rkl | intiaanisokeria |
- 1.
Säädä uuni 225 asteeseen. Kuori ja paloittele porkkanat ja bataatti. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa ja kaali. Levitä kasvikset leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla. Paahda kasviksia uunissa noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ja bataatit tuntuvat pehmeiltä.
- 2.
Huuhtele kikherneet lävikössä huolellisesti kylmällä vedellä. Levitä ne kasvisten päälle. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
- 3.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Sekoita kastike ja pinaatti kasvisten joukkoon.
Tässä helppo ja herkullinen lämmin salaatti! Paahda kasvikset uunissa ja syvennä niiden makua täyteläisellä maapähkinävoikastikkeella. Kikherneet tekevät salaatista täyttävän.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | porkkanoita |
| 200 g | bataattia |
| 200 g | kesäkurpitsaa |
| 300 g | kaalia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | (290 g) kikherneitä |
| 1 dl | babypinaattia |
Maapähkinäkastike | |
| 1/2 dl | maapähkinävoita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 1 rkl | intiaanisokeria |
Valmistus
- 1
Säädä uuni 225 asteeseen. Kuori ja paloittele porkkanat ja bataatti. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa ja kaali. Levitä kasvikset leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla. Paahda kasviksia uunissa noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ja bataatit tuntuvat pehmeiltä.
Määrä Ainesosa 200 g porkkanoita 200 g bataattia 200 g kesäkurpitsaa 300 g kaalia 1 tl suolaa - 2
Huuhtele kikherneet lävikössä huolellisesti kylmällä vedellä. Levitä ne kasvisten päälle. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl (290 g) kikherneitä - 3
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Sekoita kastike ja pinaatti kasvisten joukkoon.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl intiaanisokeria 1/2 dl maapähkinävoita 2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta) 1 dl babypinaattia
Vinkki! Kokeile babypinaatin tilalla rucolaa.
Ravintosisältö
227
Energiaa kcal
951
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
12,8 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
227
Energiaa kcal
951
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
12,8 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























