
Paahdettu kikhernesalaatti
Ainekset
Valmistus
Säädä uuni 225 asteeseen. Kuori ja paloittele porkkanat ja bataatti. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa ja kaali. Levitä kasvikset leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla. Paahda kasviksia uunissa noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ja bataatit tuntuvat pehmeiltä.
Huuhtele kikherneet lävikössä huolellisesti kylmällä vedellä. Levitä ne kasvisten päälle. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Sekoita kastike ja pinaatti kasvisten joukkoon.
Vinkki! Kokeile babypinaatin tilalla rucolaa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
227
951
11,3 g
1,0 g
22,0 g
12,8 g
6,0 g
6,0 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli