Vegaaninen makkarakastike
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee maukas makkarakastike kasvigrillimakkarasta, joka ei sisällä lainkaan lihaa. Herkkukastike saa täyteläistä makua sinapista, tomaatista ja tuoreesta basilikasta. Voit myös tehdä vegaanisen nakkikastikkeen tällä ohjeella!
| 300 g | (1 pkt) kasvigrillimakkaraa (vegaanista) |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 250 ml | (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus sokeria | |
| LISÄKSI | |
|---|---|
| 1/2 | ruukkua basilikaa |
- 1.
Paloittele makkarat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Huuhtele ja halkaise tomaatit.
- 2.
Ruskista makkarapalat öljyssä pannulla. Lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää tomaatit, tomaattipyree, kasvirasvasekoite ja mausteet. Hauduta kannen alla 5−10 minuuttia.
- 3.
Irrota basilikan lehdet ja säästä muutama lehti koristeluun. Hienonna loppu basilika kastikkeeseen. Tarjoa pastan tai perunamuusin ja salaatin kanssa.
Vegaaninen makkarakastike
arvosana4/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Tee maukas makkarakastike kasvigrillimakkarasta, joka ei sisällä lainkaan lihaa. Herkkukastike saa täyteläistä makua sinapista, tomaatista ja tuoreesta basilikasta. Voit myös tehdä vegaanisen nakkikastikkeen tällä ohjeella!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) kasvigrillimakkaraa (vegaanista) |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 250 ml | (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus sokeria | |
LISÄKSI | |
| 1/2 | ruukkua basilikaa |
Valmistus
- 1
Paloittele makkarat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Huuhtele ja halkaise tomaatit.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) kasvigrillimakkaraa (vegaanista) 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 250 g (1 rs) minitomaatteja - 2
Ruskista makkarapalat öljyssä pannulla. Lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää tomaatit, tomaattipyree, kasvirasvasekoite ja mausteet. Hauduta kannen alla 5−10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 250 g (1 rs) minitomaatteja 70 g (1 pkt) tomaattipyreetä 250 ml (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta 1 rkl dijoninsinappia 1 tl paprikajauhetta 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa ripaus sokeria - 3
Irrota basilikan lehdet ja säästä muutama lehti koristeluun. Hienonna loppu basilika kastikkeeseen. Tarjoa pastan tai perunamuusin ja salaatin kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 ruukkua basilikaa
Ravintosisältö
316
Energiaa kcal
1325
Energiaa kj
26,5 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,3 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
316
Energiaa kcal
1325
Energiaa kj
26,5 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,3 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus sokeria , ruukkua basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























