Nyhtökaurakäristys

arvosana5/5

(2)arviota
2 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Nyhtökaurasta valmistuu vartissa vegaaninen vaihtoehto poronkäristykselle. Tarjoa kasviskäristys perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
240 g(1 pkt) nyhtökauraa
1 kplsipuli
1 rklrypsiöljyä
2 1/2 dlvettä
1/2 kplkasvisliemikuutiota
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Lisää nyhtökaura ja ruskista hetki. Lisää vesi, liemikuutio ja mausteet. Kuumenna ja anna kiehua, kunnes osa nesteestä on haihtunut.

    MääräAinesosa
    240 g(1 pkt) nyhtökauraa
    2 1/2 dlvettä
    1/2 kplkasvisliemikuutiota
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Tarjoa käristys perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.7.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä