Nyhtökaurakäristys
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Nyhtökaurasta valmistuu vartissa vegaaninen vaihtoehto poronkäristykselle. Tarjoa kasviskäristys perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.
| 240 g | (1 pkt) nyhtökauraa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 1/2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.
- 2.
Lisää nyhtökaura ja ruskista hetki. Lisää vesi, liemikuutio ja mausteet. Kuumenna ja anna kiehua, kunnes osa nesteestä on haihtunut.
- 3.
Tarjoa käristys perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.
Nyhtökaurasta valmistuu vartissa vegaaninen vaihtoehto poronkäristykselle. Tarjoa kasviskäristys perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 240 g | (1 pkt) nyhtökauraa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 1/2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 rkl rypsiöljyä - 2
Lisää nyhtökaura ja ruskista hetki. Lisää vesi, liemikuutio ja mausteet. Kuumenna ja anna kiehua, kunnes osa nesteestä on haihtunut.
Määrä Ainesosa 240 g (1 pkt) nyhtökauraa 2 1/2 dl vettä 1/2 kpl kasvisliemikuutiota 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa - 3
Tarjoa käristys perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.
Ravintosisältö
334
Energiaa kcal
1396
Energiaa kj
13,5 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
38,0 g
Proteiinia
4,4 g
Suolaa
334
Energiaa kcal
1396
Energiaa kj
13,5 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
38,0 g
Proteiinia
4,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























