Satokauden parhaat kasvikset löydät paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin vihannesten ja hedelmien suosimisesta helppoa. Löydät satokauden parhaat myös ruoan verkkokaupasta osoitteesta s-kaupat.fi.
Appelsiinilohi
Satokauden parhaat kasvikset löydät paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin vihannesten ja hedelmien suosimisesta helppoa. Löydät satokauden parhaat myös ruoan verkkokaupasta osoitteesta s-kaupat.fi.
Navel- ja navelina-appelsiinipuut tuottavat siemenettömiä hedelmiä. Lajikkeissa on ohut kuori, joka on helposti kuorittava. Hedelmä on makea, mehukas ja aromikas.
Veriappelsiinin odotettu sesonki alkaa! Veriappelsiinissa maku ja terveys yhdistyy: siinä on eniten C-vitamiinia kaikista sitruksista. Veriappelsiinit ovat erityisen makeita ja mehukkaita, mutta niiden kausi on lyhyt, joten sanonta ”harvinaista herkkua” sopii tälle hedelmälle hyvin.
Mandariinit viimeistelevät pikkusitrusten sesongin. Aromikkaan, ohutkuorisen hedelmän maku sen kuin vain kehittyy poimimisen jälkeen. Neljästä mandariinista saat päivän C-vitamiinit. Mandariini sopii niin ruoanlaittoon kuin leivontaankin.
Puoliveriappelsiinin hedelmäliha voi olla punertava, mutta mehu muistuttaa tavallisen appelsiinin mehua. Tästä huolimatta mausta on tunnistettavissa veriappelsiinin herkkä ja tyylikäs aromi. Kokeile puoliveriappelsiinia suolaiseen ruokaan sitruunan sijaan.
Hunajapomelot ovat sitrussuvun suurimpia jäseniä. Paksukuorisen pomelon kuorit helposti leikkaamalla ensin pois hatun ja lohkomalla kuoren sitten veitsellä aivan kuin kuorisit appelsiinia. Leikkaa pois myös kitkerä valkoinen osa. Irrota lopuksi käsin hedelmälohkojen kalvot.