Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parasta juuri nyt: näiden reseptien avulla hyödynnät kasvikset, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 2.1.2025
Kuukauden ajankohtaisia kasviksia seuraamalla saat napattua ostoskoriin vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan.

Satokauden parhaat kasvikset löydät paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin vihannesten ja hedelmien suosimisesta helppoa. Löydät satokauden parhaat myös ruoan verkkokaupasta osoitteesta s-kaupat.fi.

Appelsiini

Navel- ja navelina-appelsiinipuut tuottavat siemenettömiä hedelmiä. Lajikkeissa on ohut kuori, joka on helposti kuorittava. Hedelmä on makea, mehukas ja aromikas.

Veriappelsiini

Veriappelsiinin odotettu sesonki alkaa! Veriappelsiinissa maku ja terveys yhdistyy: siinä on eniten C-vitamiinia kaikista sitruksista. Veriappelsiinit ovat erityisen makeita ja mehukkaita, mutta niiden kausi on lyhyt, joten sanonta ”harvinaista herkkua” sopii tälle hedelmälle hyvin.

Mandariini

Mandariinit viimeistelevät pikkusitrusten sesongin. Aromikkaan, ohutkuorisen hedelmän maku sen kuin vain kehittyy poimimisen jälkeen. Neljästä mandariinista saat päivän C-vitamiinit. Mandariini sopii niin ruoanlaittoon kuin leivontaankin.

Puoliveriappelsiini

Puoliveriappelsiinin hedelmäliha voi olla punertava, mutta mehu muistuttaa tavallisen appelsiinin mehua. Tästä huolimatta mausta on tunnistettavissa veriappelsiinin herkkä ja tyylikäs aromi. Kokeile puoliveriappelsiinia suolaiseen ruokaan sitruunan sijaan.

Hunajapomelo

Hunajapomelot ovat sitrussuvun suurimpia jäseniä. Paksukuorisen pomelon kuorit helposti leikkaamalla ensin pois hatun ja lohkomalla kuoren sitten veitsellä aivan kuin kuorisit appelsiinia. Leikkaa pois myös kitkerä valkoinen osa. Irrota lopuksi käsin hedelmälohkojen kalvot.

Mausta tuoreilla yrteillä

Lisää aiheesta