Kiehauta vesi kattilassa. Ota kattila pois levyltä, sekoita suola ja couscous veteen. Peitä kannella ja anna vetäytyä 5 minuuttia.
Kuutioi kaurapala ja paista siihen kaunis väri öljyssä paistinpannussa.
Pese hedelmät ja huuhtele chili. Halkaise appelsiini ja purista mehu. Ota ½ dl mehusta talteen tahinikastiketta varten. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Leikkaa pomelo terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomaksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Leikkaa lohkot 2−3 osaan. Hienonna minttu. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja hienonna.
Sekoita couscousin rakenne haarukalla irtonaiseksi. Sekoita joukkoon appelsiinimehu ja öljy. Siirrä tarjoiluastiaan ja lisää loput salaatin ainekset.
Sekoita tahinikastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa salaatin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
441
1845
13,5 g
1,3 g
53,8 g
10,8 g
7,0 g
21,0 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku minttua,
0,5 dl appelsiininmehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli