Marokkolainen sitruscouscous | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Marokkolainen sitruscouscous

Marokkolainen sitruscouscous

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ruokaisa sitruscouscous saa makua miedon makeasta hunajapomelosta ja raikkaasta mintusta. Maukas tahinikastike viimeistelee couscoussalaatin.

Ainekset

ainekset

2 1/2 dl
vettä
1/4 tl
suolaa
2 1/2 dl
couscousta
160 g
(1 pkt) yrtti-kaurapalaa (Yosa)
1/2 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen
1 kpl
appelsiini
1 kpl
granaattiomena
1 kpl
hunajapomelo
1
ruukku minttua
1 kpl
punasipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 - 1 kpl
punainen chili
1 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä

tahinikastike

2 dl
vegaanista "jogurttia"
2 rkl
tahinia eli seesaminsiementahnaa
1/2 dl
appelsiininmehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta vesi kattilassa. Ota kattila pois levyltä, sekoita suola ja couscous veteen. Peitä kannella ja anna vetäytyä 5 minuuttia.

2 1/2 dl
vettä
1/4 tl
suolaa
2 1/2 dl
couscousta
2

Kuutioi kaurapala ja paista siihen kaunis väri öljyssä paistinpannussa.

160 g
(1 pkt) yrtti-kaurapalaa (Yosa)
1/2 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen
3

Pese hedelmät ja huuhtele chili. Halkaise appelsiini ja purista mehu. Ota ½ dl mehusta talteen tahinikastiketta varten. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Leikkaa pomelo terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomaksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Leikkaa lohkot 2−3 osaan. Hienonna minttu. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja hienonna.

1 kpl
appelsiini
1 kpl
granaattiomena
1 kpl
hunajapomelo
1
ruukku minttua
1 kpl
punasipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 - 1 kpl
punainen chili
4

Sekoita couscousin rakenne haarukalla irtonaiseksi. Sekoita joukkoon appelsiinimehu ja öljy. Siirrä tarjoiluastiaan ja lisää loput salaatin ainekset.

1 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
5

Sekoita tahinikastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa salaatin kanssa.

2 dl
vegaanista "jogurttia"
2 rkl
tahinia eli seesaminsiementahnaa
1/2 dl
appelsiininmehua
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.1.2021
Muokattu: 22.1.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.