Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaamuffinssit veriappelsiinikuorrutuksella

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Veriappelsiini sopii hienosti leivontaan. Mehevien suklaamuffineiden taikina saa pikanttia makua veriappelsiinimehusta. Mausta veriappelsiinilla myös kuppikakkujen tuorejuustokuorrutus.

Ainekset

100 g
tummaa leivontasuklaata
100 g
voita tai leivontamargariinia
1 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
2 kpl
veriappelsiinia (1 ½ dl veriappelsiinien mehua)
2 kpl
kananmunaa

Kuorrute

100 g
voita tai leivontamargariinia
250 g
(1 pkt) tomusokeria (noin 4 dl)
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 rkl
veriappelsiinin raastettua kuorta
2 rkl
veriappelsiininmehua
1/2 tl
punaista geeliväriä

Lisäksi

12 kpl
Amerikan muffinivuokaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele suklaa. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää suklaa ja sekoita, kunnes se sulaa. Sekoita sokeri suklaaseokseen ja siirrä kattila pois liedeltä. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

100 g
tummaa leivontasuklaata
100 g
voita tai leivontamargariinia
1 dl
sokeria
2

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Pese appelsiinit, raasta kuori (½ rkl) ja purista mehu. Sekoita suklaaseos, 1 ½ dl mehua ja munat varovasti jauhoseokseen. Jaa taikina muffinivuokiin. Säästä kuoriraaste kuorrutukseen.

3 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
2 kpl
veriappelsiinia (1 ½ dl veriappelsiinien mehua)
2 kpl
kananmunaa
12 kpl
Amerikan muffinivuokaa
3

Paista muffineja 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Muffinit ovat kypsiä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä.

4

Tee kuorrute. Vatkaa pehmeä rasva ja tomusokeri kulhossa. Sekoita tuorejuusto joukkoon. Mausta kuoriraasteella ja mehulla (2 rkl). Värjää kuorrute halutessasi pienellä määrällä elintarvikeväriä.

100 g
voita tai leivontamargariinia
250 g
(1 pkt) tomusokeria (noin 4 dl)
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 rkl
veriappelsiinin raastettua kuorta
2 rkl
veriappelsiininmehua
1/2 tl
punaista geeliväriä
5

Pursota kuorrute muffineille.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.1.2022
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

425

1778

21,7 g

9,9 g

48,3 g

35,8 g

2,3 g

7,8 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 rkl veriappelsiinin raastettua kuorta,

0,5 tl punaista geeliväriä,

12 kpl Amerikan muffinivuokaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli