Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Espanjalaiset viinirypälelajikkeet Sable, Cotton Candy ja Strawgrape.

Tunnetko jo uudet rypälelajikkeet?

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 17.8.2023
|
Muokattu: 17.8.2023
Viinirypäleet valikoituvat herkästi ostoskoriin, kun tarvitsee helppoa evästä, naposteltavaa piknikille tai pientä syötävää illanistujaisiin. Loppukesän viinirypälesesonkiin kuuluu kolme erityisen makeaa ja herkullista rypälelajiketta.

Sable

Tumma, melkein musta Sable on erityisen hyvä napostelurypäle. Sable maistuu parhaimmalta jääkaappikylmänä, ja sen mehukas ja rapea rakenne on ihmeen virkistävä. Viinirypäleet ovat siemenettömiä, joten ne maistuvat takuulla myös lapsille.

Tällä lajikkeella kannattaa kokeilla kesän hittiä, eli kohmeiseksi jäädytettyjä viinirypäleitä. Niitä voi syödä sellaisenaan tai täysin jäädytettynä käyttää juomien viilentämiseen.

Cotton Candy

Jo useamman vuoden makean ystäviä hurmannut Cotton Candy -viinirypäle on uskomattoman makea ja siinä todella on hattaran aromia. Rakenne on rapea ja rouskuva eikä tässäkään rypäleessä ole siemeniä häiritsemässä napostelua.

Viinirypäleiden paahtaminen korostaa niiden makeutta, joten tästä lajikkeesta saa uunissa pikaisesti käytettynä erityisen makean lisän jälkiruokiin tai suolaisten juustojen seuraksi.

Strawgrape

Pienikokoisen Strawgrape-rypäleen satokausi alkaa erikoisrypäleistä ensimmäisenä. Nimensä mukaisesti näissä rypäleissä voi havaita mansikan aromin. Rakenteeltaan tämä viinirypäle on pehmeämpi kuin kaksi muuta erikoisrypälelajiketta.

Nämä viinirypäleet kannattaa napostella sellaisenaan, jotta makuun pääsee kunnolla kiinni.