Vaahdotettu brie ja paahdetut viinirypäleet

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Vaahdotettu valkohomejuusto valloittaa illanistujaisissa. Brievaahdon ympärille kasataan herkullisia lisukkeita, kuten makeita paahdettuja viinirypäleitä, rapeaa leipää ja pähkinöitä. Valitse lasiin hapokasta valko-, rosee- tai kuohuviiniä, jotka sopivat kermaiselle ja pähkinäiselle briejuustolle.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
400 g(2 pkt) briejuustoa palana

Paahdetut viinirypäleet

500 g(1 rs) tummia viinirypäleitä
2 rkloliiviöljyä
2 rkltimjaminlehtiä
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

70 g(1 dl) pähkinäsekoitusta (esim. rainbow snack nuts)
2 rkljuoksevaa hunajaa
timjaminlehtiä
rapeaa patonkia tai maalaisleipää

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ota briejuustot huoneenlämpöön noin ½ tunniksi.

    MääräAinesosa
    400 g(2 pkt) briejuustoa palana
  2. 2

    Huuhtele rypäleet tertuissaan. Laita rypäleet leivinpaperille pellille ja valuta öljy päälle. Ripottele timjaminlehdet ja suola pinnalle. Kääntele öljy ja mausteet rypäleisiin. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes rypäleet ovat pehmenneet. Nosta hieman jäähtyneet rypäleet terttuineen tarjoiluastiaan ja viimeistele tuoreilla timjaminlehdillä.

    MääräAinesosa
    500 g(1 rs) tummia viinirypäleitä
    2 rkloliiviöljyä
    2 rkltimjaminlehtiä
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Kuori briejuustojen ohut valkohomekerros veitsellä kauttaaltaan. Paloittele sisukset kulhoon. Vatkaa juusto sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoutuminen kestää useamman minuutin.

  4. 4

    Lusikoi brievaahto syvälle lautaselle. Rouhi pähkinät. Valuta hunaja ja ripottele pähkinät (1–2 rkl) vaahdon pinnalle. Tarjoa loput pähkinät erikseen. Viimeistele vaahto timjaminlehdillä. Tarjoa brievaahto leivän, rypäleiden ja pähkinöiden kanssa.

    MääräAinesosa
    70 g(1 dl) pähkinäsekoitusta (esim. rainbow snack nuts)
    2 rkljuoksevaa hunajaa
    timjaminlehtiä
    rapeaa patonkia tai maalaisleipää

Vinkki: Tarjoa paahdettujen viinirypäleiden sijaan tai lisäksi mieleistäsi hilloa. Kirsikka- ja aprikoosihillot ovat täydellinen pari briejuustolle.

Vinkki: Itse tehty pähkinä-siemennäkkäri on myös herkullinen tarjottava vaahdotetun brien kanssa.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä briestä pois leikatut homekuoret esimerkiksi kana-vuohenjuustolasagneen. Korvaa pinnalle tuleva vuohenjuusto kuoripaloilla ja käytä mozzarellaraastetta koko pussi (175 g).

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: timjaminlehtiä, rapeaa patonkia tai maalaisleipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
17.8.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä