Vaahdotettu brie ja paahdetut viinirypäleet
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vaahdotettu valkohomejuusto valloittaa illanistujaisissa. Brievaahdon ympärille kasataan herkullisia lisukkeita, kuten makeita paahdettuja viinirypäleitä, rapeaa leipää ja pähkinöitä. Valitse lasiin hapokasta valko-, rosee- tai kuohuviiniä, jotka sopivat kermaiselle ja pähkinäiselle briejuustolle.
| 400 g | (2 pkt) briejuustoa palana |
| Paahdetut viinirypäleet | |
|---|---|
| 500 g | (1 rs) tummia viinirypäleitä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | timjaminlehtiä |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 70 g | (1 dl) pähkinäsekoitusta (esim. rainbow snack nuts) |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| timjaminlehtiä | |
| rapeaa patonkia tai maalaisleipää | |
- 1.
Ota briejuustot huoneenlämpöön noin ½ tunniksi.
- 2.
Huuhtele rypäleet tertuissaan. Laita rypäleet leivinpaperille pellille ja valuta öljy päälle. Ripottele timjaminlehdet ja suola pinnalle. Kääntele öljy ja mausteet rypäleisiin. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes rypäleet ovat pehmenneet. Nosta hieman jäähtyneet rypäleet terttuineen tarjoiluastiaan ja viimeistele tuoreilla timjaminlehdillä.
- 3.
Kuori briejuustojen ohut valkohomekerros veitsellä kauttaaltaan. Paloittele sisukset kulhoon. Vatkaa juusto sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoutuminen kestää useamman minuutin.
- 4.
Lusikoi brievaahto syvälle lautaselle. Rouhi pähkinät. Valuta hunaja ja ripottele pähkinät (1–2 rkl) vaahdon pinnalle. Tarjoa loput pähkinät erikseen. Viimeistele vaahto timjaminlehdillä. Tarjoa brievaahto leivän, rypäleiden ja pähkinöiden kanssa.
Vaahdotettu brie ja paahdetut viinirypäleet
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Vaahdotettu valkohomejuusto valloittaa illanistujaisissa. Brievaahdon ympärille kasataan herkullisia lisukkeita, kuten makeita paahdettuja viinirypäleitä, rapeaa leipää ja pähkinöitä. Valitse lasiin hapokasta valko-, rosee- tai kuohuviiniä, jotka sopivat kermaiselle ja pähkinäiselle briejuustolle.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (2 pkt) briejuustoa palana |
Paahdetut viinirypäleet | |
| 500 g | (1 rs) tummia viinirypäleitä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | timjaminlehtiä |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 70 g | (1 dl) pähkinäsekoitusta (esim. rainbow snack nuts) |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| timjaminlehtiä | |
| rapeaa patonkia tai maalaisleipää | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ota briejuustot huoneenlämpöön noin ½ tunniksi.
Määrä Ainesosa 400 g (2 pkt) briejuustoa palana - 2
Huuhtele rypäleet tertuissaan. Laita rypäleet leivinpaperille pellille ja valuta öljy päälle. Ripottele timjaminlehdet ja suola pinnalle. Kääntele öljy ja mausteet rypäleisiin. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes rypäleet ovat pehmenneet. Nosta hieman jäähtyneet rypäleet terttuineen tarjoiluastiaan ja viimeistele tuoreilla timjaminlehdillä.
Määrä Ainesosa 500 g (1 rs) tummia viinirypäleitä 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl timjaminlehtiä 1/2 tl suolaa - 3
Kuori briejuustojen ohut valkohomekerros veitsellä kauttaaltaan. Paloittele sisukset kulhoon. Vatkaa juusto sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoutuminen kestää useamman minuutin.
- 4
Lusikoi brievaahto syvälle lautaselle. Rouhi pähkinät. Valuta hunaja ja ripottele pähkinät (1–2 rkl) vaahdon pinnalle. Tarjoa loput pähkinät erikseen. Viimeistele vaahto timjaminlehdillä. Tarjoa brievaahto leivän, rypäleiden ja pähkinöiden kanssa.
Määrä Ainesosa 70 g (1 dl) pähkinäsekoitusta (esim. rainbow snack nuts) 2 rkl juoksevaa hunajaa timjaminlehtiä rapeaa patonkia tai maalaisleipää
Vinkki: Tarjoa paahdettujen viinirypäleiden sijaan tai lisäksi mieleistäsi hilloa. Kirsikka- ja aprikoosihillot ovat täydellinen pari briejuustolle.
Vinkki: Itse tehty pähkinä-siemennäkkäri on myös herkullinen tarjottava vaahdotetun brien kanssa.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä briestä pois leikatut homekuoret esimerkiksi kana-vuohenjuustolasagneen. Korvaa pinnalle tuleva vuohenjuusto kuoripaloilla ja käytä mozzarellaraastetta koko pussi (175 g).
Ravintosisältö
328
Energiaa kcal
1371
Energiaa kj
22,4 g
Rasvaa
9,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,5 g
Hiilihydraatteja
14,1 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
15,5 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
328
Energiaa kcal
1371
Energiaa kj
22,4 g
Rasvaa
9,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,5 g
Hiilihydraatteja
14,1 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
15,5 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: timjaminlehtiä, rapeaa patonkia tai maalaisleipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























