Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaahdotettu brie ja paahdetut viinirypäleet

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Vaahdotettu valkohomejuusto valloittaa illanistujaisissa. Brievaahdon ympärille kasataan herkullisia lisukkeita, kuten makeita paahdettuja viinirypäleitä, rapeaa leipää ja pähkinöitä. Valitse lasiin hapokasta valko-, rosee- tai kuohuviiniä, jotka sopivat kermaiselle ja pähkinäiselle briejuustolle.

Ainekset

400 g
(2 pkt) briejuustoa palana

Paahdetut viinirypäleet

500 g
(1 rs) tummia viinirypäleitä
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
timjaminlehtiä
1/2 tl
suolaa

Lisäksi

70 g
(1 dl) pähkinäsekoitusta (esim. Rainbow Snack nuts)
2 rkl
juoksevaa hunajaa
timjaminlehtiä
rapeaa patonkia tai maalaisleipää

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota briejuustot huoneenlämpöön noin ½ tunniksi.

400 g
(2 pkt) briejuustoa palana
2

Huuhtele rypäleet tertuissaan. Laita rypäleet leivinpaperille pellille ja valuta öljy päälle. Ripottele timjaminlehdet ja suola pinnalle. Kääntele öljy ja mausteet rypäleisiin. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes rypäleet ovat pehmenneet. Nosta hieman jäähtyneet rypäleet terttuineen tarjoiluastiaan ja viimeistele tuoreilla timjaminlehdillä.

500 g
(1 rs) tummia viinirypäleitä
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
timjaminlehtiä
1/2 tl
suolaa
3

Kuori briejuustojen ohut valkohomekerros veitsellä kauttaaltaan. Paloittele sisukset kulhoon. Vatkaa juusto sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoutuminen kestää useamman minuutin.

4

Lusikoi brievaahto syvälle lautaselle. Rouhi pähkinät. Valuta hunaja ja ripottele pähkinät (1–2 rkl) vaahdon pinnalle. Tarjoa loput pähkinät erikseen. Viimeistele vaahto timjaminlehdillä. Tarjoa brievaahto leivän, rypäleiden ja pähkinöiden kanssa.

70 g
(1 dl) pähkinäsekoitusta (esim. Rainbow Snack nuts)
2 rkl
juoksevaa hunajaa
timjaminlehtiä
rapeaa patonkia tai maalaisleipää

Vinkki: Tarjoa paahdettujen viinirypäleiden sijaan tai lisäksi mieleistäsi hilloa. Kirsikka- ja aprikoosihillot ovat täydellinen pari briejuustolle.

Vinkki: Itse tehty pähkinä-siemennäkkäri on myös herkullinen tarjottava vaahdotetun brien kanssa.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä briestä pois leikatut homekuoret esimerkiksi kana-vuohenjuustolasagneen. Korvaa pinnalle tuleva vuohenjuusto kuoripaloilla ja käytä mozzarellaraastetta koko pussi (175 g).

Miltä maistui?(1 arviota)

Lisää aiheesta

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 17.8.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

328

1371

22,4 g

9,9 g

14,5 g

14,1 g

1,6 g

15,5 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

timjaminlehtiä,

rapeaa patonkia tai maalaisleipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli