Ota briejuustot huoneenlämpöön noin ½ tunniksi.
Huuhtele rypäleet tertuissaan. Laita rypäleet leivinpaperille pellille ja valuta öljy päälle. Ripottele timjaminlehdet ja suola pinnalle. Kääntele öljy ja mausteet rypäleisiin. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes rypäleet ovat pehmenneet. Nosta hieman jäähtyneet rypäleet terttuineen tarjoiluastiaan ja viimeistele tuoreilla timjaminlehdillä.
Kuori briejuustojen ohut valkohomekerros veitsellä kauttaaltaan. Paloittele sisukset kulhoon. Vatkaa juusto sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoutuminen kestää useamman minuutin.
Lusikoi brievaahto syvälle lautaselle. Rouhi pähkinät. Valuta hunaja ja ripottele pähkinät (1–2 rkl) vaahdon pinnalle. Tarjoa loput pähkinät erikseen. Viimeistele vaahto timjaminlehdillä. Tarjoa brievaahto leivän, rypäleiden ja pähkinöiden kanssa.
Vinkki: Tarjoa paahdettujen viinirypäleiden sijaan tai lisäksi mieleistäsi hilloa. Kirsikka- ja aprikoosihillot ovat täydellinen pari briejuustolle.
Vinkki: Itse tehty pähkinä-siemennäkkäri on myös herkullinen tarjottava vaahdotetun brien kanssa.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä briestä pois leikatut homekuoret esimerkiksi kana-vuohenjuustolasagneen. Korvaa pinnalle tuleva vuohenjuusto kuoripaloilla ja käytä mozzarellaraastetta koko pussi (175 g).
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
328
1371
22,4 g
9,9 g
14,5 g
14,1 g
1,6 g
15,5 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
timjaminlehtiä,
rapeaa patonkia tai maalaisleipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli