Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kana-vuohenjuustolasagne

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Lado tutun kanapastan ainekset yhden kastikkeen lasagneksi. Tee helppo uuniruoka sunnuntaiksi ja pakkaa loppu alkuviikon evääksi.

Ainekset

Tomaatti-kanakastike

1 kpl
sipuli
285 g
(1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia
600 g
(2 pkt) kanan fileesuikaleita
1
ruukku basilikaa
800 g
(2 prk) tomaattimurskaa
2 1/2 dl
(1 prk) juustokermaa 15 %
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
maitoa
2 rkl
vehnäjauhoja

Pinnalle

2 kpl
tomaattia
200 g
(1 pkt) vuohenjuustoa
90 g
(½ ps) mozzarellajuustoraastetta

Lisäksi

160 g
(10 kpl) täysjyvälasagnelevyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Ota aurinkokuivattujen tomaattien purkista 1 rkl öljyä paistinpannulle ja ruskista kanat siinä. Lisää sipuli ja paista hetki.

1 kpl
sipuli
285 g
(1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia
600 g
(2 pkt) kanan fileesuikaleita
2

Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna basilika. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska sekä basilika, kerma ja pippuri pannulle.

285 g
(1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia
1
ruukku basilikaa
800 g
(2 prk) tomaattimurskaa
2 1/2 dl
(1 prk) juustokermaa 15 %
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Sekoita maito ja jauhot kulhossa. Sekoita suurus kastikkeeseen ja keitä hiljalleen 5 minuuttia.

2 dl
maitoa
2 rkl
vehnäjauhoja
4

Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Leikkaa vuohenjuusto sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä 1/3 kastikkeesta vuokaan (25 x 35 cm). Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Murra niitä tarvittaessa pienemmiksi. Tee toinen samanlainen kerros. Levitä päällimmäiseksi loppu kastike ja juustoraaste. Asettele pinnalle tomaatti- ja vuohenjuustoviipaleet.

2 kpl
tomaattia
200 g
(1 pkt) vuohenjuustoa
90 g
(½ ps) mozzarellajuustoraastetta
160 g
(10 kpl) täysjyvälasagnelevyä
5

Paista 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Miltä maistui?(26 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.2.2021
|
Muokattu: 13.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

602

2518

29,5 g

14,8 g

36,8 g

20,2 g

8,3 g

41,2 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli