Kuori ja hienonna sipuli. Ota aurinkokuivattujen tomaattien purkista 1 rkl öljyä paistinpannulle ja ruskista kanat siinä. Lisää sipuli ja paista hetki.
Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna basilika. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska sekä basilika, kerma ja pippuri pannulle.
Sekoita maito ja jauhot kulhossa. Sekoita suurus kastikkeeseen ja keitä hiljalleen 5 minuuttia.
Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Leikkaa vuohenjuusto sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä 1/3 kastikkeesta vuokaan (25 x 35 cm). Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Murra niitä tarvittaessa pienemmiksi. Tee toinen samanlainen kerros. Levitä päällimmäiseksi loppu kastike ja juustoraaste. Asettele pinnalle tomaatti- ja vuohenjuustoviipaleet.
Paista 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
602
2518
29,5 g
14,8 g
36,8 g
20,2 g
8,3 g
41,2 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli