Kana-vuohenjuustolasagne

arvosana4/5

(27)arviota
6 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Lado tutun kanapastan ainekset yhden kastikkeen lasagneksi. Tee helppo uuniruoka sunnuntaiksi ja pakkaa loppu alkuviikon evääksi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Tomaatti-kanakastike

1 kplsipuli
285 g(1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia
600 g(2 pkt) kanan fileesuikaleita
1 ruukku basilikaa
800 g(2 prk) tomaattimurskaa
2 1/2 dl(1 prk) juustokermaa 15 %
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
2 dlmaitoa
2 rklvehnäjauhoja

Pinnalle

2 kpltomaattia
200 g(1 pkt) vuohenjuustoa
90 g(½ ps) mozzarellajuustoraastetta

Lisäksi

160 g(10 kpl) täysjyvälasagnelevyä

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli. Ota aurinkokuivattujen tomaattien purkista 1 rkl öljyä paistinpannulle ja ruskista kanat siinä. Lisää sipuli ja paista hetki.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    285 g(1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia
    600 g(2 pkt) kanan fileesuikaleita
  2. 2

    Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna basilika. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska sekä basilika, kerma ja pippuri pannulle.

    MääräAinesosa
    285 g(1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia
    1 ruukku basilikaa
    800 g(2 prk) tomaattimurskaa
    2 1/2 dl(1 prk) juustokermaa 15 %
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Sekoita maito ja jauhot kulhossa. Sekoita suurus kastikkeeseen ja keitä hiljalleen 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 dlmaitoa
    2 rklvehnäjauhoja
  4. 4

    Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Leikkaa vuohenjuusto sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä 1/3 kastikkeesta vuokaan (25 x 35 cm). Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Murra niitä tarvittaessa pienemmiksi. Tee toinen samanlainen kerros. Levitä päällimmäiseksi loppu kastike ja juustoraaste. Asettele pinnalle tomaatti- ja vuohenjuustoviipaleet.

    MääräAinesosa
    2 kpltomaattia
    200 g(1 pkt) vuohenjuustoa
    90 g(½ ps) mozzarellajuustoraastetta
    160 g(10 kpl) täysjyvälasagnelevyä
  5. 5

    Paista 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
26.2.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä