Kana-vuohenjuustolasagne
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lado tutun kanapastan ainekset yhden kastikkeen lasagneksi. Tee helppo uuniruoka sunnuntaiksi ja pakkaa loppu alkuviikon evääksi.
| Tomaatti-kanakastike | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 285 g | (1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia |
| 600 g | (2 pkt) kanan fileesuikaleita |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 800 g | (2 prk) tomaattimurskaa |
| 2 1/2 dl | (1 prk) juustokermaa 15 % |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 dl | maitoa |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| Pinnalle | |
| 2 kpl | tomaattia |
| 200 g | (1 pkt) vuohenjuustoa |
| 90 g | (½ ps) mozzarellajuustoraastetta |
| Lisäksi | |
| 160 g | (10 kpl) täysjyvälasagnelevyä |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli. Ota aurinkokuivattujen tomaattien purkista 1 rkl öljyä paistinpannulle ja ruskista kanat siinä. Lisää sipuli ja paista hetki.
- 2.
Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna basilika. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska sekä basilika, kerma ja pippuri pannulle.
- 3.
Sekoita maito ja jauhot kulhossa. Sekoita suurus kastikkeeseen ja keitä hiljalleen 5 minuuttia.
- 4.
Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Leikkaa vuohenjuusto sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä 1/3 kastikkeesta vuokaan (25 x 35 cm). Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Murra niitä tarvittaessa pienemmiksi. Tee toinen samanlainen kerros. Levitä päällimmäiseksi loppu kastike ja juustoraaste. Asettele pinnalle tomaatti- ja vuohenjuustoviipaleet.
- 5.
Paista 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Lado tutun kanapastan ainekset yhden kastikkeen lasagneksi. Tee helppo uuniruoka sunnuntaiksi ja pakkaa loppu alkuviikon evääksi.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Tomaatti-kanakastike | |
| 1 kpl | sipuli |
| 285 g | (1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia |
| 600 g | (2 pkt) kanan fileesuikaleita |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 800 g | (2 prk) tomaattimurskaa |
| 2 1/2 dl | (1 prk) juustokermaa 15 % |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 dl | maitoa |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
Pinnalle | |
| 2 kpl | tomaattia |
| 200 g | (1 pkt) vuohenjuustoa |
| 90 g | (½ ps) mozzarellajuustoraastetta |
Lisäksi | |
| 160 g | (10 kpl) täysjyvälasagnelevyä |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuori ja hienonna sipuli. Ota aurinkokuivattujen tomaattien purkista 1 rkl öljyä paistinpannulle ja ruskista kanat siinä. Lisää sipuli ja paista hetki.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 285 g (1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia 600 g (2 pkt) kanan fileesuikaleita - 2
Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna basilika. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska sekä basilika, kerma ja pippuri pannulle.
Määrä Ainesosa 285 g (1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia 1 ruukku basilikaa 800 g (2 prk) tomaattimurskaa 2 1/2 dl (1 prk) juustokermaa 15 % 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Sekoita maito ja jauhot kulhossa. Sekoita suurus kastikkeeseen ja keitä hiljalleen 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 dl maitoa 2 rkl vehnäjauhoja - 4
Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Leikkaa vuohenjuusto sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä 1/3 kastikkeesta vuokaan (25 x 35 cm). Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Murra niitä tarvittaessa pienemmiksi. Tee toinen samanlainen kerros. Levitä päällimmäiseksi loppu kastike ja juustoraaste. Asettele pinnalle tomaatti- ja vuohenjuustoviipaleet.
Määrä Ainesosa 2 kpl tomaattia 200 g (1 pkt) vuohenjuustoa 90 g (½ ps) mozzarellajuustoraastetta 160 g (10 kpl) täysjyvälasagnelevyä - 5
Paista 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Ravintosisältö
604
Energiaa kcal
2526
Energiaa kj
29,5 g
Rasvaa
14,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,2 g
Hiilihydraatteja
20,3 g
Sokereita
8,3 g
Kuituja
41,3 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
604
Energiaa kcal
2526
Energiaa kj
29,5 g
Rasvaa
14,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,2 g
Hiilihydraatteja
20,3 g
Sokereita
8,3 g
Kuituja
41,3 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























