Kreikkalainen veriappelsiinisalaatti
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kreikkalaishenkisessä talvisalaatissa maistuu raikkaan pirskahteleva veriappelsiini. Salaatista riittää pääruoaksi kahdelle tai lisukkeeksi neljälle.
| Ainekset | |
|---|---|
| 2 kpl | veriappelsiinia tai appelsiinia |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | punasipuli |
| 200 g | (1 prk) salaattijuustoa 20 % |
| (oliiveja) | |
| Appelsiinivinegretti | |
| 1/2 dl | appelsiininmehua |
| 2 rkl | rypsi- tai oliiviöljyä |
| 1 tl | hunajaa |
- 1.
Pese appelsiinit. Leikkaa appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Valuta leikkuulaudalle irronnut mehu talteen ja käytä se vinegrettiin. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Kuori ja suikaloi sipuli. Valuta salaattijuusto. Kokoa salaatti vadille.
- 2.
Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Tarjoa salaatin kanssa.
Kreikkalainen veriappelsiinisalaatti
arvosana4/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Kreikkalaishenkisessä talvisalaatissa maistuu raikkaan pirskahteleva veriappelsiini. Salaatista riittää pääruoaksi kahdelle tai lisukkeeksi neljälle.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 2 kpl | veriappelsiinia tai appelsiinia |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | punasipuli |
| 200 g | (1 prk) salaattijuustoa 20 % |
| (oliiveja) | |
Appelsiinivinegretti | |
| 1/2 dl | appelsiininmehua |
| 2 rkl | rypsi- tai oliiviöljyä |
| 1 tl | hunajaa |
Valmistus
- 1
Pese appelsiinit. Leikkaa appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Valuta leikkuulaudalle irronnut mehu talteen ja käytä se vinegrettiin. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Kuori ja suikaloi sipuli. Valuta salaattijuusto. Kokoa salaatti vadille.
Määrä Ainesosa 2 kpl veriappelsiinia tai appelsiinia 100 g (1 ps) jääsalaattia 1 kpl ruukku villirucolaa 1/2 kpl kurkkua 1 kpl punasipuli 200 g (1 prk) salaattijuustoa 20 % - 2
Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Tarjoa salaatin kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 dl appelsiininmehua 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä 1 tl hunajaa
Vinkki! Käytä salaattijuuston tilalla fetajuustoa.
Ravintosisältö
479
Energiaa kcal
2006
Energiaa kj
32,0 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
24,0 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
18,0 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
479
Energiaa kcal
2006
Energiaa kj
32,0 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
24,0 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
18,0 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (oliiveja).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























