Kreikkalainen veriappelsiinisalaatti
Ainekset
Valmistus
Pese appelsiinit. Leikkaa appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Valuta leikkuulaudalle irronnut mehu talteen ja käytä se vinegrettiin. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Kuori ja suikaloi sipuli. Valuta salaattijuusto. Kokoa salaatti vadille.
Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Tarjoa salaatin kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
479
2006
32,0 g
12,5 g
24,5 g
24,0 g
6,0 g
18,0 g
3,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(oliiveja).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli