Pese appelsiinit. Leikkaa appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Valuta leikkuulaudalle irronnut mehu talteen ja käytä se vinegrettiin. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Kuori ja suikaloi sipuli. Valuta salaattijuusto. Kokoa salaatti vadille.
Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Tarjoa salaatin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1948
465
31,5 g
12,5 g
23,5 g
23,0 g
5,0 g
16,5 g
3,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku villirucolaa ,
(oliiveja).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli