Kreikkalainen veriappelsiinisalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kreikkalainen veriappelsiinisalaatti

Kreikkalainen veriappelsiinisalaatti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Kreikkalaishenkisessä talvisalaatissa maistuu raikkaan pirskahteleva veriappelsiini. Salaatista riittää pääruoaksi kahdelle tai lisukkeeksi neljälle.

Ainekset

ainekset

2 kpl
veriappelsiinia tai appelsiinia
100 g
(1 ps) jääsalaattia
1
ruukku villirucolaa
1/2 kpl
kurkkua
1 kpl
punasipuli
200 g
(1 prk) salaattijuustoa 20 % tai fetaa
(oliiveja)

appelsiinivinegretti

1/2 dl
appelsiininmehua
2 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl
hunajaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese appelsiinit. Leikkaa appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Valuta leikkuulaudalle irronnut mehu talteen ja käytä se vinegrettiin. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Kuori ja suikaloi sipuli. Valuta salaattijuusto. Kokoa salaatti vadille.

2 kpl
veriappelsiinia tai appelsiinia
100 g
(1 ps) jääsalaattia
1
ruukku villirucolaa
1/2 kpl
kurkkua
1 kpl
punasipuli
200 g
(1 prk) salaattijuustoa 20 % tai fetaa
2

Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Tarjoa salaatin kanssa.

1/2 dl
appelsiininmehua
2 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl
hunajaa
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.1.2021
Muokattu: 22.1.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1948

465

31,5 g

12,5 g

23,5 g

23,0 g

5,0 g

16,5 g

3,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku villirucolaa ,

(oliiveja).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli