Kreikkalainen veriappelsiinisalaatti

arvosana4/5

(3)arviota
2 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Kreikkalaishenkisessä talvisalaatissa maistuu raikkaan pirskahteleva veriappelsiini. Salaatista riittää pääruoaksi kahdelle tai lisukkeeksi neljälle.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa

Ainekset

2 kplveriappelsiinia tai appelsiinia
100 g(1 ps) jääsalaattia
1 kplruukku villirucolaa
1/2 kplkurkkua
1 kplpunasipuli
200 g(1 prk) salaattijuustoa 20 %
(oliiveja)

Appelsiinivinegretti

1/2 dlappelsiininmehua
2 rklrypsi- tai oliiviöljyä
1 tlhunajaa

Valmistus

  1. 1

    Pese appelsiinit. Leikkaa appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Valuta leikkuulaudalle irronnut mehu talteen ja käytä se vinegrettiin. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Kuori ja suikaloi sipuli. Valuta salaattijuusto. Kokoa salaatti vadille.

    MääräAinesosa
    2 kplveriappelsiinia tai appelsiinia
    100 g(1 ps) jääsalaattia
    1 kplruukku villirucolaa
    1/2 kplkurkkua
    1 kplpunasipuli
    200 g(1 prk) salaattijuustoa 20 %
  2. 2

    Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Tarjoa salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 dlappelsiininmehua
    2 rklrypsi- tai oliiviöljyä
    1 tlhunajaa

Vinkki! Käytä salaattijuuston tilalla fetajuustoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (oliiveja).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.1.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä