Appelsiinilohi

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Tee mehevä uunilohi peittelemällä lohifilee appelsiinilla. Helppo lohiruoka saa paahtua uunissa ensin 10 minuuttia ilman kuorrutusta ja sitten toiset 10 minuuttia appelsiinipeiton kera. Kruunaa appelsiiniuunilohi kermaviilikastikkeella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 glohta
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1 kplappelsiini

Kastike

1 kplappelsiini
2 dlkermaviiliä
1 tlsokeria
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista ensin kastike. Pese appelsiini kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta kuori ja purista mehu. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Laita kastike jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1 kplappelsiini
    2 dlkermaviiliä
    1 tlsokeria
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
  2. 2

    Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla. Kypsennä sitä 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Pese sillä aikaa appelsiini hyvin, ja viipaloi se kuorineen. Lisää appelsiiniviipaleet lohifileen päälle ja kypsennä kalaa vielä 10-15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    600 glohta
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
    1 kplappelsiini
  3. 3

    Tarjoa appelsiinilohi kermaviilikastikkeen ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä