Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Appelsiinipäällystetty uunilohi

Appelsiinilohi

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee mehevä uunilohi peittelemällä lohifilee appelsiinilla. Helppo lohiruoka saa paahtua uunissa ensin 10 minuuttia ilman kuorrutusta ja sitten toiset 10 minuuttia appelsiinipeiton kera. Kruunaa appelsiiniuunilohi kermaviilikastikkeella, jossa maistuu niin ikään tuore appelsiini.

Ainekset

600 g
Lohta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Musta- tai roseepippuria
1 kpl
Appelsiini

Kastike

1 kpl
appelsiini
2 dl
Kermaviiliä
1 tl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Valmista ensin kastike. Pese appelsiini kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta kuori ja purista mehu. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Laita kastike jääkaappiin maustumaan.

1 kpl
appelsiini
2 dl
Kermaviiliä
1 tl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria
2

Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla. Kypsennä sitä 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Pese sillä aikaa appelsiini hyvin, ja viipaloi se kuorineen. Lisää appelsiiniviipaleet lohifileen päälle ja kypsennä kalaa vielä 10-15 minuuttia.

600 g
Lohta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Musta- tai roseepippuria
1 kpl
Appelsiini
3

Tarjoa appelsiinilohi kermaviilikastikkeen ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 25.12.2005
Muokattu: 11.3.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

447

1871

30,5 g

7,8 g

9,5 g

9,5 g

1,5 g

31,8 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli