Valmista ensin kastike. Pese appelsiini kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta kuori ja purista mehu. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Laita kastike jääkaappiin maustumaan.
Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla. Kypsennä sitä 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Pese sillä aikaa appelsiini hyvin, ja viipaloi se kuorineen. Lisää appelsiiniviipaleet lohifileen päälle ja kypsennä kalaa vielä 10-15 minuuttia.
Tarjoa appelsiinilohi kermaviilikastikkeen ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
447
1871
30,5 g
7,8 g
9,5 g
9,5 g
1,5 g
31,8 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli