Crêpes Suzette

arvosana5/5

(1)arvio
8 Palaa

30 min

Crêpes Suzette eli appelsiiniletut on ranskalainen klassikkojälkiruoka. Letut saavat herkullista makua appelsiinisiirapista, joka kiehautetaan sokerista, appelsiininkuoriraasteesta ja appelsiinimehusta.

Ainekset

MääräAinesosa
3 dlmaitoa
2 kplkananmunaa
1/2 tlsuolaa
1 rklsokeria
2 dlvehnäjauhoja

Paistamiseen

50 gvoita tai margariinia

Appelsiinisiirappi

50 gvoita tai margariinia
1/2 dlsokeria
2 kplappelsiinia

Valmistus

  1. 1

    Valmista lettutaikina. Vatkaa maidon joukkoon munat ja kuivat aineet. Paista taikinasta isolla pannulla (halk. 30–40 cm) ohuita ohukaisia. Taita valmis lettu pannulla neljään osaan ja nosta lautaselle.

    MääräAinesosa
    2 dlvehnäjauhoja
    1 rklsokeria
    1/2 tlsuolaa
    2 kplkananmunaa
    3 dlmaitoa
  2. 2

    Pese appelsiinit hyvin. Raasta niistä oranssit kuoret. Älä päästä valkoista kuorta mukaan. Purista appelsiineista mehut.

    MääräAinesosa
    2 kplappelsiinia
  3. 3

    Sulata sokeri pannussa. Lisää voi ja sekoita, kunnes se on sulanut. Lisää joukkoon appelsiininkuoriraaste ja appelsiinimehu. Kiehauta ja alenna lämpöä. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes sokeri on liuennut liemeen ja neste hiukan haihtunut.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsokeria
    50 gvoita tai margariinia
  4. 4

    Siirrä letut pannulle, lämmitä ja nostele lettuja hiukan, jotta siirappi maustaa kaikki letut.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä