Crêpes Suzette
30 min

Nappaa talteen!
Crêpes Suzette eli appelsiiniletut on ranskalainen klassikkojälkiruoka. Letut saavat herkullista makua appelsiinisiirapista, joka kiehautetaan sokerista, appelsiininkuoriraasteesta ja appelsiinimehusta.
| 3 dl | maitoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| 50 g | voita tai margariinia |
| Appelsiinisiirappi | |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | appelsiinia |
- 1.
Valmista lettutaikina. Vatkaa maidon joukkoon munat ja kuivat aineet. Paista taikinasta isolla pannulla (halk. 30–40 cm) ohuita ohukaisia. Taita valmis lettu pannulla neljään osaan ja nosta lautaselle.
- 2.
Pese appelsiinit hyvin. Raasta niistä oranssit kuoret. Älä päästä valkoista kuorta mukaan. Purista appelsiineista mehut.
- 3.
Sulata sokeri pannussa. Lisää voi ja sekoita, kunnes se on sulanut. Lisää joukkoon appelsiininkuoriraaste ja appelsiinimehu. Kiehauta ja alenna lämpöä. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes sokeri on liuennut liemeen ja neste hiukan haihtunut.
- 4.
Siirrä letut pannulle, lämmitä ja nostele lettuja hiukan, jotta siirappi maustaa kaikki letut.
Crêpes Suzette eli appelsiiniletut on ranskalainen klassikkojälkiruoka. Letut saavat herkullista makua appelsiinisiirapista, joka kiehautetaan sokerista, appelsiininkuoriraasteesta ja appelsiinimehusta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | maitoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
Paistamiseen | |
| 50 g | voita tai margariinia |
Appelsiinisiirappi | |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | appelsiinia |
Valmistus
- 1
Valmista lettutaikina. Vatkaa maidon joukkoon munat ja kuivat aineet. Paista taikinasta isolla pannulla (halk. 30–40 cm) ohuita ohukaisia. Taita valmis lettu pannulla neljään osaan ja nosta lautaselle.
Määrä Ainesosa 2 dl vehnäjauhoja 1 rkl sokeria 1/2 tl suolaa 2 kpl kananmunaa 3 dl maitoa - 2
Pese appelsiinit hyvin. Raasta niistä oranssit kuoret. Älä päästä valkoista kuorta mukaan. Purista appelsiineista mehut.
Määrä Ainesosa 2 kpl appelsiinia - 3
Sulata sokeri pannussa. Lisää voi ja sekoita, kunnes se on sulanut. Lisää joukkoon appelsiininkuoriraaste ja appelsiinimehu. Kiehauta ja alenna lämpöä. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes sokeri on liuennut liemeen ja neste hiukan haihtunut.
Määrä Ainesosa 1/2 dl sokeria 50 g voita tai margariinia - 4
Siirrä letut pannulle, lämmitä ja nostele lettuja hiukan, jotta siirappi maustaa kaikki letut.
Ravintosisältö
265
Energiaa kcal
1109
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
5,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,1 g
Hiilihydraatteja
12,4 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
265
Energiaa kcal
1109
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
5,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,1 g
Hiilihydraatteja
12,4 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























