Valmista lettutaikina. Vatkaa maidon joukkoon munat ja kuivat aineet. Paista taikinasta isolla pannulla (halk. 30–40 cm) ohuita ohukaisia. Taita valmis lettu pannulla neljään osaan ja nosta lautaselle.
Pese appelsiinit hyvin. Raasta niistä oranssit kuoret. Älä päästä valkoista kuorta mukaan. Purista appelsiineista mehut.
Sulata sokeri pannussa. Lisää voi ja sekoita, kunnes se on sulanut. Lisää joukkoon appelsiininkuoriraaste ja appelsiinimehu. Kiehauta ja alenna lämpöä. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes sokeri on liuennut liemeen ja neste hiukan haihtunut.
Siirrä letut pannulle, lämmitä ja nostele lettuja hiukan, jotta siirappi maustaa kaikki letut.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
265
1109
14,5 g
5,4 g
24,1 g
12,4 g
1,5 g
8,3 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli