Porkkanoista makein on tuttu oranssi. Jos siis haluat esimerkiksi keittoon vähemmän makeutta, poimi porkkanapussista mietoja keltaisia porkkanoita. Ne sopivat soppaan kuutioina ja niistä saa hienon maun myös sosekeittoon.
Violettikin on maultaan miedompi ja vähemmän makea kuin oranssi. Paahda niitä muiden uunijuuresten seuraan tai pilko pataruokiin.
Väriporkkanoita voi myös grillata ja savustaa tai lisätä raasteena kasvis- ja jauhelihapihveihin, kastikkeisiin ja taikinoihin. Eriväristen porkkanoiden kypsymisessä on hieman eroa: keltainen ja violetti vaativat vähän pidemmän kypsymisajan kuin oranssi.
Violetteja ja keltaisia porkkanoita voi rouskutella myös raakana. Pese, kuori ja raasta eriväriset porkkanat kirjavaksi raasteeksi tai leikkaa tikuiksi dippilautaselle.