Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja puolita niistä paksuimmat pitkittäin. Laita porkkanat uunivuokaan. Lisää glögitiiviste. Sulata rasva ja valuta se porkkanoiden päälle. Mausta suolalla.
Kypsennä porkkanoita uunissa ½ tuntia. Rouhi sillä välin pähkinät. Käännä porkkanat ja ripottele pähkinärouhe päälle. Jatka kypsentämistä 15 minuuttia.
Jos porkkanoita jää yli, pilko ne salaatin joukkoon.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
577
138
10,1 g
3,9 g
7,6 g
7,1 g
3,9 g
2,3 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 dl glögitiivistettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli