Glögiporkkanat
60 min
8 Annosta
Suolaisen makeat glögiporkkanat tuovat väriä joulupöytään. Tarjoa porkkanat esimerkiksi kinkun tai tofukinkun lisukkeena.
Ainekset
Valmistus
1
Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja puolita niistä paksuimmat pitkittäin. Laita porkkanat uunivuokaan. Lisää glögitiiviste. Sulata rasva ja valuta se porkkanoiden päälle. Mausta suolalla.
1 kg
väriporkkanoita
1 1/2 dl
glögitiivistettä
50 g
voita tai (vegaanista) margariinia
1 tl
suolaa
2
Kypsennä porkkanoita uunissa ½ tuntia. Rouhi sillä välin pähkinät. Käännä porkkanat ja ripottele pähkinärouhe päälle. Jatka kypsentämistä 15 minuuttia.
1 dl
pähkinäsekoitusta
Jos porkkanoita jää yli, pilko ne salaatin joukkoon.
Lisää aiheesta
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
|Muokattu: 12.11.2021
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
175
734
10,1 g
3,9 g
16,6 g
16,1 g
3,9 g
2,4 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli