Glögiporkkanat

arvosana5/5

(4)arviota
8 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Suolaisen makeat glögiporkkanat tuovat väriä joulupöytään. Tarjoa porkkanat esimerkiksi kinkun tai tofukinkun lisukkeena.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kgväriporkkanoita
1 1/2 dlglögitiivistettä
50 gvoita tai margariinia
1 tlsuolaa
1 dlpähkinäsekoitusta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja puolita niistä paksuimmat pitkittäin. Laita porkkanat uunivuokaan. Lisää glögitiiviste. Sulata rasva ja valuta se porkkanoiden päälle. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    1 kgväriporkkanoita
    1 1/2 dlglögitiivistettä
    50 gvoita tai margariinia
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Kypsennä porkkanoita uunissa ½ tuntia. Rouhi sillä välin pähkinät. Käännä porkkanat ja ripottele pähkinärouhe päälle. Jatka kypsentämistä 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dlpähkinäsekoitusta

Jos porkkanoita jää yli, pilko ne salaatin joukkoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
25.10.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä