Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Glögiporkkanat

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Suolaisen makeat glögiporkkanat tuovat väriä joulupöytään. Tarjoa porkkanat esimerkiksi kinkun tai tofukinkun lisukkeena.

Ainekset

1 kg
väriporkkanoita
1 1/2 dl
glögitiivistettä
50 g
voita tai (vegaanista) margariinia
1 tl
suolaa
1 dl
pähkinäsekoitusta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja puolita niistä paksuimmat pitkittäin. Laita porkkanat uunivuokaan. Lisää glögitiiviste. Sulata rasva ja valuta se porkkanoiden päälle. Mausta suolalla.

1 kg
väriporkkanoita
1 1/2 dl
glögitiivistettä
50 g
voita tai (vegaanista) margariinia
1 tl
suolaa
2

Kypsennä porkkanoita uunissa ½ tuntia. Rouhi sillä välin pähkinät. Käännä porkkanat ja ripottele pähkinärouhe päälle. Jatka kypsentämistä 15 minuuttia.

1 dl
pähkinäsekoitusta

Jos porkkanoita jää yli, pilko ne salaatin joukkoon.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
|
Muokattu: 12.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

175

734

10,1 g

3,9 g

16,6 g

16,1 g

3,9 g

2,4 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli