Glögiporkkanat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Glögiporkkanat

Glögiporkkanat

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Suolaisen makeat glögiporkkanat tuovat väriä joulupöytään. Tarjoa porkkanat esimerkiksi kinkun lisukkeena.

Ainekset

1 kg
väriporkkanoita
1 1/2 dl
glögitiivistettä
50 g
voita tai margariinia
1 tl
suolaa
1 dl
pähkinäsekoitusta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja puolita niistä paksuimmat pitkittäin. Laita porkkanat uunivuokaan. Lisää glögitiiviste. Sulata rasva ja valuta se porkkanoiden päälle. Mausta suolalla.

1 kg
väriporkkanoita
1 1/2 dl
glögitiivistettä
50 g
voita tai margariinia
1 tl
suolaa
2

Kypsennä porkkanoita uunissa ½ tuntia. Rouhi sillä välin pähkinät. Käännä porkkanat ja ripottele pähkinärouhe päälle. Jatka kypsentämistä 15 minuuttia.

1 dl
pähkinäsekoitusta
3

Jos porkkanoita jää yli, pilko ne salaatin joukkoon.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
Muokattu: 25.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

577

138

10,1 g

3,9 g

7,6 g

7,1 g

3,9 g

2,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl glögitiivistettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli