Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
Sekoita kaurafraiche ja täytteen pesto. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
Taputtele taikina 2 pyöreäksi pohjaksi pellille leivinpaperin päälle. Jätä reunat hieman paksummiksi. Esipaista pohjia 3 minuuttia 250 asteessa. Levitä pesto-kaurafraicheseos ja sipuliviipaleet pizzapohjille. Murustele pinnalle kaurapala. Paista 6−8 minuuttia.
Huuhtele mustikat ja rucola. Ripottele pizzojen pinnalle mustikat, rucola, pesto ja siemenet.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1398
5852
76,0 g
7,0 g
128,0 g
10,5 g
14,0 g
43,0 g
3,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl vettä,
200 g (1 prk) vegaanista ranskankerman kaltaista tuotetta (kaurafraiche) ,
ruukku rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli