Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kerkkäpestopizza

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Luonnonpesto tuo raikkaan metsäisen vivahduksen herkulliseen vegaaniseen pizzapiirakkaan. Täyteläinen kaurafraiche, rouskuvat auringonkukansiemenet ja aromikkaat pensasmustikat kruunaavat kokonaisuuden.

Ainekset

POHJA

2 dl
vettä
25 g
hiivaa
1/2 tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä
4 1/2 dl
vehnäjauhoja

TÄYTE

200 g
(1 prk) vegaanista ranskankerman kaltaista tuotetta (kaurafraiche)
6 rkl
kerkkäpestoa
1 kpl
punasipuli
160 g
(1 pkt) kaurapalaa (maustamaton, Yosa)

PINNALLE

125 g
(1 rs) pensasmustikoita
1
ruukku rucolaa
4 rkl
kerkkäpestoa
1/2 dl
auringonkukansiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi.

2 dl
vettä
25 g
hiivaa
1/2 tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
2

Sekoita kaurafraiche ja täytteen pesto. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.

200 g
(1 prk) vegaanista ranskankerman kaltaista tuotetta (kaurafraiche)
6 rkl
kerkkäpestoa
1 kpl
punasipuli
3

Taputtele taikina 2 pyöreäksi pohjaksi pellille leivinpaperin päälle. Jätä reunat hieman paksummiksi. Esipaista pohjia 3 minuuttia 250 asteessa. Levitä pesto-kaurafraicheseos ja sipuliviipaleet pizzapohjille. Murustele pinnalle kaurapala. Paista 6−8 minuuttia.

160 g
(1 pkt) kaurapalaa (maustamaton, Yosa)
4

Huuhtele mustikat ja rucola. Ripottele pizzojen pinnalle mustikat, rucola, pesto ja siemenet.

4 rkl
kerkkäpestoa
1/2 dl
auringonkukansiemeniä
1
ruukku rucolaa
125 g
(1 rs) pensasmustikoita
Miltä maistui?
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.8.2020
|
Muokattu: 2.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1398

5852

76,0 g

7,0 g

128,0 g

10,5 g

14,0 g

43,0 g

3,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl vettä,

200 g (1 prk) vegaanista ranskankerman kaltaista tuotetta (kaurafraiche) ,

ruukku rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli