Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parhaat laskiaispullat

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Juha Salminen
Julkaistu: 29.1.2020
|
Muokattu: 1.2.2024
Helmikuussa herkutellaan laskiaispullalla – maistuuko täytteenä hillo vai mantelimassa? Katso perinteisten laskiaispullien reseptit ja uudet ideat!

Laskiaisen suosikkipullat täytetään maun mukaan kermavaahdolla ja hillolla tai viipaleella mantelimassaa.

Uusia tapoja leipoa laskiaispulla

Kokeile perinteisten laskiaispullien lisäksi uusia, erilaisia vaihtoehtoja: kruunaa pulla murotaikinasydämellä, täytä vaihteeksi suklaavaahdolla tai valmista vuoassa laskiaisen porukkapullaksi. Leivo vegaaniset laskiaispullat kaurajuomaan tai tee pullataikinasta gluteeniton.

Laskiaispullan historia

Laskiaispulla tuli Suomeen 1800-luvulla Ruotsista, jossa laskiaispullaperinteeseen kuului mantelimassatäyte. Vasta myöhemmin laskiaispullia alettiin täyttää hillolla ja kermavaahdolla.

4 x laskiaispulla

Leivo perinteiset laskiaispullat alusta asti itse tai tee näyttävä laskiaispitko, joka valmistuu nopeasti valmiista pullapitkosta. Kokeile myös italialaisia Maritozzi-pullia, joiden täytteessä maistuu täyteläinen mascarpone.

Katso lisää ideoita laskiaisen perinteisiin ja uusiin herkkuihin

Lisää aiheesta