Vegaaniset laskiaispullat

Arvostele resepti
20 Kappaletta

Useita tunteja

Pyöräytä laskiaispullat vegaanisena – ne maistuvat vähintään yhtä hyviltä kuin perinteiset pullat. Lisää väliin hilloa tai mantelimassaa makusi mukaan.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlkaurajuomaa
25 g(0,5 pkt) hiivaa
3/4 dlsokeria
1 tlkardemummaa
1/2 tlsuolaa
75 gmargariinia (vegaanista)
7 dlvehnäjauhoja

Lisäksi

1/2 dlsiirappia
1/2 dlvettä
1/2 dlraesokeria
2 1/2 dl(1 prk) vispautuvaa soijavalmistetta (”kermaa”)
1/2 dltomusokeria
2 dlvadelmahilloa
1 (pkt) mantelimassaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja pehmeä rasva. Alusta joukkoon vehnäjauhoja vähitellen. Käytä jauhoja sen verran, että taikinasta tulee pehmeää. Jauhoja on riittävästi, kun taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa pöydällä noin 10 minuuttia ja laita takaisin kulhoon. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään 40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3/4 dlsokeria
    25 g(0,5 pkt) hiivaa
    1 tlkardemummaa
    1/2 tlsuolaa
    75 gmargariinia (vegaanista)
    7 dlvehnäjauhoja
    2 1/2 dlkaurajuomaa
  2. 2

    Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa noin 20 osaan ja pyöritä pulliksi. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja peitä liinalla. Anna kohota vähintään 40 minuuttia. Sekoita siirappi ja lämmin vesi. Voitele pullat siirappi-vesiseoksella ja ripota päälle raesokeria.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsiirappia
    1/2 dlraesokeria
    1/2 dlvettä
  3. 3

    Kypsennä pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä.

  4. 4

    Vaahdota soijavalmiste. Lisää tomusokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa. Halkaise pullat ja täytä hillolla ja soijavispivaahdolla.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dl(1 prk) vispautuvaa soijavalmistetta (”kermaa”)
    1/2 dltomusokeria
    2 dlvadelmahilloa

Vinkki: Sulata 50 g maidotonta suklaata ja vatkaa jäähtynyt suklaasula soijavispivaahdon joukkoon.

Vinkki: Korvaa raesokeri mantelilastuilla ja hillo mantelimassalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl tomusokeria, (pkt) mantelimassaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindstrom
21.2.2019
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä