Vegaaniset laskiaispullat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vegaaniset pullat

Vegaaniset laskiaispullat

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Pyöräytä laskiaispullat vegaanisena – ne maistuvat vähintään yhtä hyviltä kuin perinteiset pullat. Lisää väliin hilloa tai mantelimassaa makusi mukaan.

Ainekset

2 1/2 dl
kaurajuomaa
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
3/4 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
75 g
margariinia (vegaanista)
7 dl
vehnäjauhoja

lisäksi

1/2 dl
siirappia
1/2 dl
vettä
1/2 dl
raesokeria tai mantelilastuja
2 1/2 dl
(1 prk) vispautuvaa soijavalmistetta (”kermaa”)
1/2 dl
tomusokeria
2 dl
vadelmahilloa tai
1
(pkt) mantelimassaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja pehmeä rasva. Alusta joukkoon vehnäjauhoja vähitellen. Käytä jauhoja sen verran, että taikinasta tulee pehmeää. Jauhoja on riittävästi, kun taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa pöydällä noin 10 minuuttia ja laita takaisin kulhoon. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään 40 minuuttia.

3/4 dl
sokeria
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
75 g
margariinia (vegaanista)
7 dl
vehnäjauhoja
2 1/2 dl
kaurajuomaa
2

Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa noin 20 osaan ja pyöritä pulliksi. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja peitä liinalla. Anna kohota vähintään 40 minuuttia. Sekoita siirappi ja lämmin vesi. Voitele pullat siirappi-vesiseoksella ja ripota päälle raesokeria tai mantelilastuja.

1/2 dl
siirappia
1/2 dl
raesokeria tai mantelilastuja
1/2 dl
vettä
3

Kypsennä pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä.

4

Vaahdota soijavalmiste. Lisää tomusokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa. Halkaise pullat ja täytä hillolla tai mantelimassalla ja soijavispivaahdolla.

2 dl
vadelmahilloa tai
1
(pkt) mantelimassaa
2 1/2 dl
(1 prk) vispautuvaa soijavalmistetta (”kermaa”)

Sulata 50 g maidotonta suklaata ja vatkaa jäähtynyt suklaasula soijavispivaahdon joukkoon.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindstrom
Julkaistu: 21.2.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

737

176

6,6 g

1,4 g

24,6 g

7,3 g

1,5 g

3,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl tomusokeria,

(pkt) mantelimassaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli