Vegaaniset laskiaispullat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaniset laskiaispullat

Vegaaniset pullat
Kappaleita
20
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
225°C
Pyöräytä laskiaispullat vegaanisena – ne maistuvat vähintään yhtä hyviltä kuin perinteiset pullat. Lisää väliin hilloa tai mantelimassaa makusi mukaan.
Jaa Somessa

Ainekset

2 1/2 dl
kaurajuomaa
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
3/4 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
75 g
margariinia (vegaanista)
7 dl
vehnäjauhoja

LISÄKSI

1/2 dl
siirappia
1/2 dl
vettä
1/2 dl
raesokeria tai mantelilastuja
2 1/2 dl
(1 prk) vispautuvaa soijavalmistetta (”kermaa”)
1/2 dl
tomusokeria
2 dl
vadelmahilloa tai
1
(pkt) mantelimassaa

Sulata 50 g maidotonta suklaata ja vatkaa jäähtynyt suklaasula soijavispivaahdon joukkoon.

Näin teet

1

Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja pehmeä rasva. Alusta joukkoon vehnäjauhoja vähitellen. Käytä jauhoja sen verran, että taikinasta tulee pehmeää. Jauhoja on riittävästi, kun taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa pöydällä noin 10 minuuttia ja laita takaisin kulhoon. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään 40 minuuttia.

3/4 dl
sokeria
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
75 g
margariinia (vegaanista)
7 dl
vehnäjauhoja
2 1/2 dl
kaurajuomaa
2

Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa noin 20 osaan ja pyöritä pulliksi. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja peitä liinalla. Anna kohota vähintään 40 minuuttia. Sekoita siirappi ja lämmin vesi. Voitele pullat siirappi-vesiseoksella ja ripota päälle raesokeria tai mantelilastuja.

1/2 dl
siirappia
1/2 dl
raesokeria tai mantelilastuja
1/2 dl
vettä
3

Kypsennä pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä.

4

Vaahdota soijavalmiste. Lisää tomusokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa. Halkaise pullat ja täytä hillolla tai mantelimassalla ja soijavispivaahdolla.

2 dl
vadelmahilloa tai
1
(pkt) mantelimassaa
2 1/2 dl
(1 prk) vispautuvaa soijavalmistetta (”kermaa”)
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindstrom
Julkaistu: 21.2.2019
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g491 g
Proteiinia4 g71 g
Rasvaa7 g132 g
Kuituja2 g30 g
Energiaa kj737 14737
Energiaa kcal176 3521

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl tomusokeria

  • (pkt) mantelimassaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g491 g
Proteiinia4 g71 g
Rasvaa7 g132 g
Kuituja2 g30 g
Energiaa kj737 14737
Energiaa kcal176 3521

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl tomusokeria

  • (pkt) mantelimassaa

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindstrom

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.