Laskiaispullat mantelimassalla

Arvostele resepti
12 Annosta

60 min

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Pullataikina

1/2 lmaitoa tai vaaleaa omenamehua
1 dlsokeria
1 tlsuolaa
25 g(½ pkt) hiivaa
1 kplmuna
1 rklhienonnettua kardemummaa
1 kg(noin) vehnäjauhoja
150 gleivontamargariinia
voiteluun: munaa
pinnalle: raesokeria

Täytteeksi

mantelimassaa
2 dlkuohukermaa

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri ja suola. Murenna sekaan hiiva ja sekoita, kunnes se liukenee.

    MääräAinesosa
    1/2 lmaitoa tai vaaleaa omenamehua
    1 dlsokeria
    1 tlsuolaa
    25 g(½ pkt) hiivaa
  2. 2

    Lisää vatkattu muna ja kardemumma sekä hiukan jauhoja. Sekoita taas ja lisää vähitellen enemmän jauhoja. Kun taikina on niin sakeaa, että sitä on vaikea sekoittaa, alusta loput jauhot sekaan käsin tai koneella (taikinakoukulla). Lisää alustamisen loppupuolella pehmeä rasva. Jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota taikina peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi.

    MääräAinesosa
    1 kplmuna
    1 rklhienonnettua kardemummaa
    1 kg(noin) vehnäjauhoja
    150 gleivontamargariinia
  3. 3

    Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa tangoksi. Jaa tanko 12 palaan ja pyöritä ne pulliksi leivinpaperille pellille. Kohota pullat peitettyinä kaksinkertaiseksi, voitele ja koristele raesokerilla. Kypsennä pullia uunin keskiosassa 250 asteessa noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    pinnalle: raesokeria
    voiteluun: munaa
  4. 4

    Leikkaa jäähtyneet pullat halki. Viipaloi mantelimassaa pullien alaosien päälle. Vaahdota kuohukerma ja pursota vaahto mantelimassaviipaleiden päälle renkaaksi. Nosta pullien yläosat päälle.

    MääräAinesosa
    mantelimassaa
    2 dlkuohukermaa

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä