Laskiaispullat mantelimassalla
60 min

Nappaa talteen!
| Pullataikina | |
|---|---|
| 1/2 l | maitoa tai vaaleaa omenamehua |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 25 g | (½ pkt) hiivaa |
| 1 kpl | muna |
| 1 rkl | hienonnettua kardemummaa |
| 1 kg | (noin) vehnäjauhoja |
| 150 g | leivontamargariinia |
| voiteluun: munaa | |
| pinnalle: raesokeria | |
| Täytteeksi | |
| mantelimassaa | |
| 2 dl | kuohukermaa |
- 1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri ja suola. Murenna sekaan hiiva ja sekoita, kunnes se liukenee.
- 2.
Lisää vatkattu muna ja kardemumma sekä hiukan jauhoja. Sekoita taas ja lisää vähitellen enemmän jauhoja. Kun taikina on niin sakeaa, että sitä on vaikea sekoittaa, alusta loput jauhot sekaan käsin tai koneella (taikinakoukulla). Lisää alustamisen loppupuolella pehmeä rasva. Jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota taikina peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi.
- 3.
Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa tangoksi. Jaa tanko 12 palaan ja pyöritä ne pulliksi leivinpaperille pellille. Kohota pullat peitettyinä kaksinkertaiseksi, voitele ja koristele raesokerilla. Kypsennä pullia uunin keskiosassa 250 asteessa noin 10 minuuttia.
- 4.
Leikkaa jäähtyneet pullat halki. Viipaloi mantelimassaa pullien alaosien päälle. Vaahdota kuohukerma ja pursota vaahto mantelimassaviipaleiden päälle renkaaksi. Nosta pullien yläosat päälle.
Laskiaispullat mantelimassalla
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pullataikina | |
| 1/2 l | maitoa tai vaaleaa omenamehua |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 25 g | (½ pkt) hiivaa |
| 1 kpl | muna |
| 1 rkl | hienonnettua kardemummaa |
| 1 kg | (noin) vehnäjauhoja |
| 150 g | leivontamargariinia |
| voiteluun: munaa | |
| pinnalle: raesokeria | |
Täytteeksi | |
| mantelimassaa | |
| 2 dl | kuohukermaa |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri ja suola. Murenna sekaan hiiva ja sekoita, kunnes se liukenee.
Määrä Ainesosa 1/2 l maitoa tai vaaleaa omenamehua 1 dl sokeria 1 tl suolaa 25 g (½ pkt) hiivaa - 2
Lisää vatkattu muna ja kardemumma sekä hiukan jauhoja. Sekoita taas ja lisää vähitellen enemmän jauhoja. Kun taikina on niin sakeaa, että sitä on vaikea sekoittaa, alusta loput jauhot sekaan käsin tai koneella (taikinakoukulla). Lisää alustamisen loppupuolella pehmeä rasva. Jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota taikina peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl muna 1 rkl hienonnettua kardemummaa 1 kg (noin) vehnäjauhoja 150 g leivontamargariinia - 3
Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa tangoksi. Jaa tanko 12 palaan ja pyöritä ne pulliksi leivinpaperille pellille. Kohota pullat peitettyinä kaksinkertaiseksi, voitele ja koristele raesokerilla. Kypsennä pullia uunin keskiosassa 250 asteessa noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa pinnalle: raesokeria voiteluun: munaa - 4
Leikkaa jäähtyneet pullat halki. Viipaloi mantelimassaa pullien alaosien päälle. Vaahdota kuohukerma ja pursota vaahto mantelimassaviipaleiden päälle renkaaksi. Nosta pullien yläosat päälle.
Määrä Ainesosa mantelimassaa 2 dl kuohukermaa
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























