Laskiaispullat mantelimassalla | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Laskiaispullat mantelimassalla

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta

Ainekset

pullataikina

1/2 l
Maitoa tai vaaleaa omenamehua
1 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
25 g
(½ pkt) hiivaa
1 kpl
Muna
1 rkl
Hienonnettua kardemummaa
1 kg
(noin) vehnäjauhoja
150 g
Leivontamargariinia
Voiteluun: munaa
Pinnalle: raesokeria

täytteeksi

Mantelimassaa
2 dl
Kuohukermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri ja suola. Murenna sekaan hiiva ja sekoita, kunnes se liukenee.

1/2 l
Maitoa tai vaaleaa omenamehua
1 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
25 g
(½ pkt) hiivaa
2

Lisää vatkattu muna ja kardemumma sekä hiukan jauhoja. Sekoita taas ja lisää vähitellen enemmän jauhoja. Kun taikina on niin sakeaa, että sitä on vaikea sekoittaa, alusta loput jauhot sekaan käsin tai koneella (taikinakoukulla). Lisää alustamisen loppupuolella pehmeä rasva. Jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota taikina peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi.

1 kpl
Muna
1 rkl
Hienonnettua kardemummaa
1 kg
(noin) vehnäjauhoja
150 g
Leivontamargariinia
3

Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa tangoksi. Jaa tanko 12 palaan ja pyöritä ne pulliksi leivinpaperille pellille. Kohota pullat peitettyinä kaksinkertaiseksi, voitele ja koristele raesokerilla. Kypsennä pullia uunin keskiosassa 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Pinnalle: raesokeria
Voiteluun: munaa
4

Leikkaa jäähtyneet pullat halki. Viipaloi mantelimassaa pullien alaosien päälle. Vaahdota kuohukerma ja pursota vaahto mantelimassaviipaleiden päälle renkaaksi. Nosta pullien yläosat päälle.

Mantelimassaa
2 dl
Kuohukermaa
Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 31.12.2004
Muokattu: 29.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.