Laskiaispullat mantelimassalla - Yhteishyvä

Laskiaispullat mantelimassalla

???
Annokset
12
Jaa Somessa

Ainekset

PULLATAIKINA

1/2 l
Maitoa tai vaaleaa omenamehua
1 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1/2 kpl
(25 g) hiivaa
1 kpl
Muna
1 rkl
Hienonnettua kardemummaa
1 kg
(noin) vehnäjauhoja
150 g
Leivontamargariinia
Voiteluun: munaa
Pinnalle: raesokeria

TÄYTTEEKSI

1 kpl
Mantelimassaa
2 dl
Kuohukermaa

Näin teet

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri ja suola. Murenna sekaan hiiva ja sekoita, kunnes se liukenee. Lisää vatkattu muna ja kardemumma sekä hiukan jauhoja. Sekoita taas ja lisää vähitellen enemmän jauhoja. Kun taikina on niin sakeaa, että sitä on vaikea sekoittaa, alusta loput jauhot sekaan käsin tai koneella (taikinakoukulla). Lisää alustamisen loppupuolella pehmeä rasva. Jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota taikina peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi. Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa tangoksi. Jaa tanko 12 palaan ja pyöritä ne pulliksi leivinpaperille pellille. Kohota pullat peitettyinä kaksinkertaiseksi, voitele ja koristele raesokerilla. Kypsennä pullia uunin keskiosassa 250 asteessa noin 10 minuuttia. Leikkaa jäähtyneet pullat halki. Viipaloi mantelimassa ja pullien alaosien päälle. Vaahdota kuohukerma ja pursota vaahto mantelimassaviipaleiden päälle renkaaksi. Nosta pullien yläosat päälle. Tarjoa hetken kuluttua.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 31.12.2004
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa