Maritozzi-pullat
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Italialaiset maritozzit ovat kermatäytteisiä pullia, joiden taikinassa maistuu sitruunankuori. Näissä maritozzeissa on täytteenä vaniljaista mascarponekermaa ja tuoreita vadelmia.
| Pullataikina | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 1/2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | sitruunankuorta raastettuna (luomu) |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | voita tai leivontamargariinia |
| Mascarponekerma | |
| 2 dl | (1 tlk) vispikermaa |
| 250 g | (1prk) mascarponejuustoa |
| 2 rkl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| Voiteluun | |
| 1/2 kpl | kananmunaa |
| Koristeluun | |
| tomusokeria | |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna lasiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolet munasta taikinaan, säästä loput voiteluun. Lisää taikinaan sokeri, suola ja sitruunankuori. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
- 2.
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, muotoile pötköksi ja jaa 12 osaan. Pyörittele pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele pinta munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ennen täyttämistä.
- 3.
Vatkaa kerma sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa notkistettu mascarpone. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- 4.
Leikkaa pullat keskeltä halki lähes pohjaan saakka. Lusikoi vaahtoa viiltoon ja tasoita pinta veitsellä. Siivilöi tomusokeria pinnalle. Painele vaahtoon koristeeksi kokonaisia vadelmia.
Maritozzi-pullat
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Italialaiset maritozzit ovat kermatäytteisiä pullia, joiden taikinassa maistuu sitruunankuori. Näissä maritozzeissa on täytteenä vaniljaista mascarponekermaa ja tuoreita vadelmia.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pullataikina | |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 1/2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | sitruunankuorta raastettuna (luomu) |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | voita tai leivontamargariinia |
Mascarponekerma | |
| 2 dl | (1 tlk) vispikermaa |
| 250 g | (1prk) mascarponejuustoa |
| 2 rkl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Voiteluun | |
| 1/2 kpl | kananmunaa |
Koristeluun | |
| tomusokeria | |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna lasiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolet munasta taikinaan, säästä loput voiteluun. Lisää taikinaan sokeri, suola ja sitruunankuori. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl maitoa 25 g (½ pkt) tuorehiivaa 1/2 kpl kananmunaa 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 1 tl sitruunankuorta raastettuna (luomu) 6 - 7 dl vehnäjauhoja 75 g voita tai leivontamargariinia - 2
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, muotoile pötköksi ja jaa 12 osaan. Pyörittele pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele pinta munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ennen täyttämistä.
- 3
Vatkaa kerma sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa notkistettu mascarpone. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 tlk) vispikermaa 250 g (1prk) mascarponejuustoa 2 rkl sokeria 2 tl vaniljasokeria - 4
Leikkaa pullat keskeltä halki lähes pohjaan saakka. Lusikoi vaahtoa viiltoon ja tasoita pinta veitsellä. Siivilöi tomusokeria pinnalle. Painele vaahtoon koristeeksi kokonaisia vadelmia.
Määrä Ainesosa tomusokeria 125 g (1 rs) vadelmia
Vinkki: Koristele maritozzit dippaamalla mascarponetäytteen pinta pistaasi- tai suklaarouheessa.
Vinkki: Mausta mascarponekerma passionhedelmällä.
Ravintosisältö
384
Energiaa kcal
1607
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
13,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,5 g
Hiilihydraatteja
12,8 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
7,4 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
384
Energiaa kcal
1607
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
13,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,5 g
Hiilihydraatteja
12,8 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
7,4 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























