Maritozzi-pullat

arvosana5/5

(3)arviota
12 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Italialaiset maritozzit ovat kermatäytteisiä pullia, joiden taikinassa maistuu sitruunankuori. Näissä maritozzeissa on täytteenä vaniljaista mascarponekermaa ja tuoreita vadelmia.

Ainekset

MääräAinesosa

Pullataikina

2 1/2 dlmaitoa
25 g(½ pkt) tuorehiivaa
1/2 kplkananmunaa
1 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
1 tlsitruunankuorta raastettuna (luomu)
6 - 7 dlvehnäjauhoja
75 gvoita tai leivontamargariinia

Mascarponekerma

2 dl(1 tlk) vispikermaa
250 g(1prk) mascarponejuustoa
2 rklsokeria
2 tlvaniljasokeria

Voiteluun

1/2 kplkananmunaa

Koristeluun

tomusokeria
125 g(1 rs) vadelmia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna lasiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolet munasta taikinaan, säästä loput voiteluun. Lisää taikinaan sokeri, suola ja sitruunankuori. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlmaitoa
    25 g(½ pkt) tuorehiivaa
    1/2 kplkananmunaa
    1 dlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1 tlsitruunankuorta raastettuna (luomu)
    6 - 7 dlvehnäjauhoja
    75 gvoita tai leivontamargariinia
  2. 2

    Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, muotoile pötköksi ja jaa 12 osaan. Pyörittele pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele pinta munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ennen täyttämistä.

  3. 3

    Vatkaa kerma sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa notkistettu mascarpone. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 tlk) vispikermaa
    250 g(1prk) mascarponejuustoa
    2 rklsokeria
    2 tlvaniljasokeria
  4. 4

    Leikkaa pullat keskeltä halki lähes pohjaan saakka. Lusikoi vaahtoa viiltoon ja tasoita pinta veitsellä. Siivilöi tomusokeria pinnalle. Painele vaahtoon koristeeksi kokonaisia vadelmia.

    MääräAinesosa
    tomusokeria
    125 g(1 rs) vadelmia

Vinkki: Koristele maritozzit dippaamalla mascarponetäytteen pinta pistaasi- tai suklaarouheessa.

Vinkki: Mausta mascarponekerma passionhedelmällä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.1.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä