Gluteeniton pullataikina | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gluteeniton pullataikina

Gluteeniton pullataikina

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Tästä gluteenittomasta pullataikinasta pyöräytät meheviä ja pehmeitä pullia. Psylliumjauhe tuo taikinaan sitkoa ja kuituja.

Ruokavaliot

Ainekset

50 g
voita tai margariinia
2 1/2 dl
maitoa
25 g
(0.5 pkt) hiivaa
1 1/2 tl
psylliumia
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
1 dl
riisijauhoja
5 dl
gluteenitonta jauhoseosta

lisäksi

1
kananmuna
3 rkl
raesokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota rasva pehmenemään noin tunti ennen leipomista.

50 g
voita tai margariinia
2

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(0.5 pkt) hiivaa
1 1/2 tl
psylliumia
3

Sekoita kananmuna, sokeri ja mausteet maitoseokseen. Lisää pehmeä rasva ja riisijauhot, sekoita. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen tai yleiskoneen taikinakoukuilla ja lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan koneen käydessä. Vaivaa vielä noin 5 minuuttia koko jauhomäärän lisäämisen jälkeen.

1
kananmuna
1 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
1 dl
riisijauhoja
5 dl
gluteenitonta jauhoseosta
4

Älä kohota taikinaa. Pyörittele se pulliksi tai kääräise korvapuusteiksi, laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota noin 30 minuuttia.

5

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Kypsennä uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

3 rkl
raesokeria
1
kananmuna

Vinkki: Jos haluat pullista myös maidottomia, käytä nesteenä kaurajuomaa ja rasvana maidotonta leivontamargariinia.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.2.2019
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

184

44

2,9 g

1,8 g

3,5 g

0,8 g

0,2 g

1,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

kananmuna,

1 dl sokeria,

5 dl gluteenitonta jauhoseosta,

kananmuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli