Gluteeniton pullataikina

arvosana5/5

(2)arviota
16 Kappaletta

60 min

Tästä gluteenittomasta pullataikinasta pyöräytät meheviä ja pehmeitä pullia. Psylliumjauhe tuo taikinaan sitkoa ja kuituja.

Ainekset

MääräAinesosa
50 gvoita tai margariinia
2 1/2 dlmaitoa
25 g(0.5 pkt) hiivaa
1 1/2 tlpsylliumia
1 kananmuna
1 dlsokeria
1/2 rklkardemummaa
1/2 tlsuolaa
1 dlriisijauhoja
5 dlvaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

Lisäksi

1 kananmuna
3 rklraesokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Ota rasva pehmenemään noin tunti ennen leipomista.

    MääräAinesosa
    50 gvoita tai margariinia
  2. 2

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlmaitoa
    25 g(0.5 pkt) hiivaa
    1 1/2 tlpsylliumia
  3. 3

    Sekoita kananmuna, sokeri ja mausteet maitoseokseen. Lisää pehmeä rasva ja riisijauhot, sekoita. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen tai yleiskoneen taikinakoukuilla ja lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan koneen käydessä. Vaivaa vielä noin 5 minuuttia koko jauhomäärän lisäämisen jälkeen.

    MääräAinesosa
    1 kananmuna
    1 dlsokeria
    1/2 rklkardemummaa
    1/2 tlsuolaa
    1 dlriisijauhoja
    5 dlvaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  4. 4

    Älä kohota taikinaa. Pyörittele se pulliksi tai kääräise korvapuusteiksi, laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota noin 30 minuuttia.

  5. 5

    Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Kypsennä uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

    MääräAinesosa
    3 rklraesokeria
    1 kananmuna

Vinkki: Jos haluat pullista myös maidottomia, käytä nesteenä kaurajuomaa ja rasvana maidotonta leivontamargariinia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kananmuna, 5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, kananmuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Anna Huovinen
27.2.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä