Gluteeniton pullataikina
60 min

Nappaa talteen!
Tästä gluteenittomasta pullataikinasta pyöräytät meheviä ja pehmeitä pullia. Psylliumjauhe tuo taikinaan sitkoa ja kuituja.
| 50 g | voita tai margariinia |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (0.5 pkt) hiivaa |
| 1 1/2 tl | psylliumia |
| 1 | kananmuna |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 rkl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | riisijauhoja |
| 5 dl | vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 | kananmuna |
| 3 rkl | raesokeria |
- 1.
Ota rasva pehmenemään noin tunti ennen leipomista.
- 2.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.
- 3.
Sekoita kananmuna, sokeri ja mausteet maitoseokseen. Lisää pehmeä rasva ja riisijauhot, sekoita. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen tai yleiskoneen taikinakoukuilla ja lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan koneen käydessä. Vaivaa vielä noin 5 minuuttia koko jauhomäärän lisäämisen jälkeen.
- 4.
Älä kohota taikinaa. Pyörittele se pulliksi tai kääräise korvapuusteiksi, laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota noin 30 minuuttia.
- 5.
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Kypsennä uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
Gluteeniton pullataikina
arvosana5/5
60 min
Tästä gluteenittomasta pullataikinasta pyöräytät meheviä ja pehmeitä pullia. Psylliumjauhe tuo taikinaan sitkoa ja kuituja.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | voita tai margariinia |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (0.5 pkt) hiivaa |
| 1 1/2 tl | psylliumia |
| 1 | kananmuna |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 rkl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | riisijauhoja |
| 5 dl | vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta |
Lisäksi | |
| 1 | kananmuna |
| 3 rkl | raesokeria |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Ota rasva pehmenemään noin tunti ennen leipomista.
Määrä Ainesosa 50 g voita tai margariinia - 2
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl maitoa 25 g (0.5 pkt) hiivaa 1 1/2 tl psylliumia - 3
Sekoita kananmuna, sokeri ja mausteet maitoseokseen. Lisää pehmeä rasva ja riisijauhot, sekoita. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen tai yleiskoneen taikinakoukuilla ja lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan koneen käydessä. Vaivaa vielä noin 5 minuuttia koko jauhomäärän lisäämisen jälkeen.
Määrä Ainesosa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 rkl kardemummaa 1/2 tl suolaa 1 dl riisijauhoja 5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta - 4
Älä kohota taikinaa. Pyörittele se pulliksi tai kääräise korvapuusteiksi, laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota noin 30 minuuttia.
- 5
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Kypsennä uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
Määrä Ainesosa 3 rkl raesokeria 1 kananmuna
Vinkki: Jos haluat pullista myös maidottomia, käytä nesteenä kaurajuomaa ja rasvana maidotonta leivontamargariinia.
Ravintosisältö
66
Energiaa kcal
274
Energiaa kj
2,9 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,8 g
Hiilihydraatteja
6,1 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
66
Energiaa kcal
274
Energiaa kj
2,9 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,8 g
Hiilihydraatteja
6,1 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kananmuna, 5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, kananmuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























