Suloiset sydänpullat
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pehmoinen tuore pulla rapealla murotaikinapinnalla kruunaa päiväkahvittelun. Sydänpullat saavat ylleen karamellirouheella koristellut sydänpikkuleivät.
| Taikinajuuri | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 11 g | (1 ps) kuivahiivaa |
| 1 tl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| Taikina | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 tl | suolaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 rkl | kardemummaa |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | voita tai margariinia |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
| Koristeluun | |
| 200 g | (1/2 pkt) murotaikinaa (pakaste) |
| 35 g | (1/2 dl) piparminttusuklaakaramellirouhetta (marianne crush) |
- 1.
Aloita taikinajuuresta. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (n. 42 astetta) ja siirrä kulhoon. Sekoita kuivahiiva ja sokeri jauhojen joukkoon. Sekoita jauhoseos maidon joukkoon. Peitä kulho lautasella ja siirrä kohoamaan lämpimään paikkaan noin 10 minuutiksi.
- 2.
Leikkaa jäinen murotaikina puoliksi ja jätä toinen puolikas sulamaan pullien koristelua varten. Siirrä toinen puolikas pakastimeen muuta käyttöä varten.
- 3.
Jatka pullataikinan valmistusta, kun juuri kuplii. Lisää joukkoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon osa jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot käsin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Voit aloittaa leipomisen heti.
- 4.
Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla. Jaa taikina 16 yhtä suureen osaan ja pyörittele pulliksi. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa 30−40 minuuttia.
- 5.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- 6.
Kauli sulanut murotaikina ohueksi levyksi. Ota levystä sydänmuotilla pikkuleipiä. Ripottele suklaarouhe pikkuleipien pinnalle ja paina kiinni kevyesti.
- 7.
Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Nosta jokaisen pullan päälle sydänpikkuleipä ja painele pikkuleivän reunat kevyesti pullaan kiinni. Paista pullia uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Suloiset sydänpullat
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Pehmoinen tuore pulla rapealla murotaikinapinnalla kruunaa päiväkahvittelun. Sydänpullat saavat ylleen karamellirouheella koristellut sydänpikkuleivät.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikinajuuri | |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 11 g | (1 ps) kuivahiivaa |
| 1 tl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
Taikina | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 tl | suolaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 rkl | kardemummaa |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | voita tai margariinia |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Koristeluun | |
| 200 g | (1/2 pkt) murotaikinaa (pakaste) |
| 35 g | (1/2 dl) piparminttusuklaakaramellirouhetta (marianne crush) |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Aloita taikinajuuresta. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (n. 42 astetta) ja siirrä kulhoon. Sekoita kuivahiiva ja sokeri jauhojen joukkoon. Sekoita jauhoseos maidon joukkoon. Peitä kulho lautasella ja siirrä kohoamaan lämpimään paikkaan noin 10 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl maitoa 11 g (1 ps) kuivahiivaa 1 tl sokeria 2 dl vehnäjauhoja - 2
Leikkaa jäinen murotaikina puoliksi ja jätä toinen puolikas sulamaan pullien koristelua varten. Siirrä toinen puolikas pakastimeen muuta käyttöä varten.
Määrä Ainesosa 200 g (1/2 pkt) murotaikinaa (pakaste) - 3
Jatka pullataikinan valmistusta, kun juuri kuplii. Lisää joukkoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon osa jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot käsin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Voit aloittaa leipomisen heti.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 3/4 tl suolaa 3/4 dl sokeria 1/2 rkl kardemummaa 5 dl vehnäjauhoja 75 g voita tai margariinia - 4
Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla. Jaa taikina 16 yhtä suureen osaan ja pyörittele pulliksi. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa 30−40 minuuttia.
- 5
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- 6
Kauli sulanut murotaikina ohueksi levyksi. Ota levystä sydänmuotilla pikkuleipiä. Ripottele suklaarouhe pikkuleipien pinnalle ja paina kiinni kevyesti.
Määrä Ainesosa 35 g (1/2 dl) piparminttusuklaakaramellirouhetta (marianne crush) - 7
Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Nosta jokaisen pullan päälle sydänpikkuleipä ja painele pikkuleivän reunat kevyesti pullaan kiinni. Paista pullia uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna
Tee laskiaispullat täyttämällä jäähtyneet pullat karkkirouheella maustetulla kermavaahdolla ja vadelmahillolla.
Ylijääneestä murotaikinasta voit leipoa karkkirouheella koristeltuja pikkuleipiä.
Ravintosisältö
234
Energiaa kcal
981
Energiaa kj
7,8 g
Rasvaa
4,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,8 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
234
Energiaa kcal
981
Energiaa kj
7,8 g
Rasvaa
4,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,8 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 rkl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























