Suloiset sydänpullat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suloiset sydänpullat

Suloiset sydänpullat

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Pehmoinen tuore pulla rapealla murotaikinapinnalla kruunaa ystävänpäiväkahvittelun. Tähtipullien uudet versiot sydänpullat saavat ylleen karamellirouheella koristellut sydänpikkuleivät. Juurimenetelmällä pullat valmistuvat nopeammin.

Ainekset

taikinajuuri

2 1/2 dl
maitoa
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
1 tl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja (puolikarkeita)

taikinan loput ainekset

1 kpl
kananmuna
3/4 tl
suolaa
3/4 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
5 dl
vehnäjauhoja (puolikarkeita)
75 g
voita tai margariinia

voiteluun

1 kpl
kananmuna

koristeluun

200 g
(á 400 g) murotaikinaa (pakaste)
35 g
(0,5 dl) piparminttusuklaakaramellirouhetta (Marianne Crush)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (n. 42 astetta) ja siirrä kulhoon. Sekoita kuivahiiva ja sokeri (1 tl) jauhojen (2 dl) joukkoon. Sekoita jauhoseos maidon joukkoon. Peitä kulho lautasella ja siirrä kohoamaan lämpimään paikkaan (esim. kuumaan veteen altaaseen) noin 10 minuutiksi.

2 dl
vehnäjauhoja (puolikarkeita)
1 tl
sokeria
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
2 1/2 dl
maitoa
2

Leikkaa jäinen murotaikina puoliksi ja jätä toinen puolikas sulamaan pullien koristelua varten. Siirrä toinen puolikas pakastimeen muuta käyttöä varten.

200 g
(á 400 g) murotaikinaa (pakaste)
3

Jatka pullataikinan valmistusta, kun juuri kuplii. Lisää joukkoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon osa jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot käsin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Voit aloittaa leipomisen heti.

1 kpl
kananmuna
3/4 tl
suolaa
3/4 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
5 dl
vehnäjauhoja (puolikarkeita)
75 g
voita tai margariinia
4

Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla. Jaa taikina 16 yhtä suureen osaan ja pyörittele pulliksi. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa 30−40 minuuttia.

5

Kauli sulanut murotaikina ohueksi levyksi. Ota levystä sydänmuotilla pikkuleipiä. Ripottele suklaarouhe pikkuleipien pinnalle ja paina kiinni kevyesti.

35 g
(0,5 dl) piparminttusuklaakaramellirouhetta (Marianne Crush)
6

Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Nosta jokaisen pullan päälle sydänpikkuleipä ja painele pikkuleivän reunat kevyesti pullaan kiinni.

1 kpl
kananmuna
7

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Vinkki: Ylijääneestä murotaikinasta voit leipoa karkkirouheella koristeltuja pikkuleipiä.

Tee laskiaispullat täyttämällä jäähtyneet pullat karkkirouheella maustetulla kermavaahdolla ja vadelmahillolla.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.1.2020
Muokattu: 17.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

834

199

6,6 g

2,2 g

27,8 g

6,9 g

1,1 g

6,4 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 rkl kardemummaa,

200 g (á 400 g) murotaikinaa (pakaste).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli