Suloiset sydänpullat

arvosana5/5

(3)arviota
16 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Pehmoinen tuore pulla rapealla murotaikinapinnalla kruunaa päiväkahvittelun. Sydänpullat saavat ylleen karamellirouheella koristellut sydänpikkuleivät.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikinajuuri

2 1/2 dlmaitoa
11 g(1 ps) kuivahiivaa
1 tlsokeria
2 dlvehnäjauhoja

Taikina

1 kplkananmuna
3/4 tlsuolaa
3/4 dlsokeria
1/2 rklkardemummaa
5 dlvehnäjauhoja
75 gvoita tai margariinia

Voiteluun

1 kplkananmuna

Koristeluun

200 g(1/2 pkt) murotaikinaa (pakaste)
35 g(1/2 dl) piparminttusuklaakaramellirouhetta (marianne crush)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Aloita taikinajuuresta. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (n. 42 astetta) ja siirrä kulhoon. Sekoita kuivahiiva ja sokeri jauhojen joukkoon. Sekoita jauhoseos maidon joukkoon. Peitä kulho lautasella ja siirrä kohoamaan lämpimään paikkaan noin 10 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlmaitoa
    11 g(1 ps) kuivahiivaa
    1 tlsokeria
    2 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Leikkaa jäinen murotaikina puoliksi ja jätä toinen puolikas sulamaan pullien koristelua varten. Siirrä toinen puolikas pakastimeen muuta käyttöä varten.

    MääräAinesosa
    200 g(1/2 pkt) murotaikinaa (pakaste)
  3. 3

    Jatka pullataikinan valmistusta, kun juuri kuplii. Lisää joukkoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon osa jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot käsin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Voit aloittaa leipomisen heti.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    3/4 tlsuolaa
    3/4 dlsokeria
    1/2 rklkardemummaa
    5 dlvehnäjauhoja
    75 gvoita tai margariinia
  4. 4

    Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla. Jaa taikina 16 yhtä suureen osaan ja pyörittele pulliksi. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa 30−40 minuuttia.

  5. 5

    Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  6. 6

    Kauli sulanut murotaikina ohueksi levyksi. Ota levystä sydänmuotilla pikkuleipiä. Ripottele suklaarouhe pikkuleipien pinnalle ja paina kiinni kevyesti.

    MääräAinesosa
    35 g(1/2 dl) piparminttusuklaakaramellirouhetta (marianne crush)
  7. 7

    Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Nosta jokaisen pullan päälle sydänpikkuleipä ja painele pikkuleivän reunat kevyesti pullaan kiinni. Paista pullia uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna

Tee laskiaispullat täyttämällä jäähtyneet pullat karkkirouheella maustetulla kermavaahdolla ja vadelmahillolla.

Ylijääneestä murotaikinasta voit leipoa karkkirouheella koristeltuja pikkuleipiä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 rkl kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
17.1.2020
|
Päivitetty: 4.12.2025

Samankaltaisia reseptejä