Laskiaisen porukkapulla - Yhteishyvä

Laskiaisen porukkapulla

???
Paloja
11
Raikkaalla marjarahkalla täytetystä jättilaskiaispullasta riittää isollekin poppoolle!
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

100 g
Margariinia
2 dl
Maitoa
4 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Sokeria
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Kardemummaa
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna

KORISTELU

1 dl
Raesokeria

TÄYTE

100 g
Pakastemansikoita
100 g
Pakastemustikoita
2 dl
Vispikermaa
100 g
Maitorahkaa (n. 1 dl)
3 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele vuoka (noin 20 x 30 cm).

Sulata margariini ja sekoita joukkoon maito.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kananmuna ja täysin jäähtynyt margariini-maitoseos jauhoihin. Sekoita puuhaarukalla niin, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Levitä taikina vuokaan. Ripota raesokeria pinnalle. Paista pullaa uunissa noin 25–30 minuuttia.

Ota marjat pakastimesta 15–30 minuuttia ennen pullan täyttämistä. Paloittele kohmeiset mansikat veitsellä tai murskaa marjat kevyesti. Vaahdota kerma. Sekoita rahkaan sokerit ja kermavaahto. Lisää marjat vaahtoon.

Leikkaa jäähtynyt pulla kahdeksi kerrokseksi ja nosta kansi pois paikoiltaan. Levitä vaahto kerrosten väliin ja laita kansi paikoilleen. Paina kevyesti käsin. Leikkaa annospaloiksi.

Vinkki: Pullan leikkaus onnistuu parhaiten isolla sahateräisellä veitsellä.

2

Sulata margariini ja sekoita joukkoon maito.

100 g
Margariinia
2 dl
Maitoa
3

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kananmuna ja täysin jäähtynyt margariini-maitoseos jauhoihin. Sekoita puuhaarukalla niin, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Levitä taikina vuokaan. Ripota raesokeria pinnalle. Paista pullaa uunissa noin 25–30 minuuttia.

4 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
2 tl
Kardemummaa
1 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Leivinjauhetta
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Raesokeria
4

Ota marjat pakastimesta 15–30 minuuttia ennen pullan täyttämistä. Paloittele kohmeiset mansikat veitsellä tai murskaa marjat kevyesti. Vaahdota kerma. Sekoita rahkaan sokerit ja kermavaahto. Lisää marjat vaahtoon.

100 g
Pakastemansikoita
100 g
Pakastemustikoita
2 dl
Vispikermaa
100 g
Maitorahkaa (n. 1 dl)
3 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
5

Leikkaa jäähtynyt pulla kahdeksi kerrokseksi ja nosta kansi pois paikoiltaan. Levitä vaahto kerrosten väliin ja laita kansi paikoilleen. Paina kevyesti käsin. Leikkaa annospaloiksi.

6

Vinkki: Pullan leikkaus onnistuu parhaiten isolla sahateräisellä veitsellä.

Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 31.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g413 g
Proteiinia5 g59 g
Rasvaa14 g149 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj1256 13812
Energiaa kcal300 3300

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 2 tl Kardemummaa

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g413 g
Proteiinia5 g59 g
Rasvaa14 g149 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj1256 13812
Energiaa kcal300 3300

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 2 tl Kardemummaa

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Taina Tellman

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.