Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele vuoka (noin 20 x 30 cm).
Sulata margariini ja sekoita joukkoon maito.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kananmuna ja täysin jäähtynyt margariini-maitoseos jauhoihin. Sekoita puuhaarukalla niin, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Levitä taikina vuokaan. Ripota raesokeria pinnalle. Paista pullaa uunissa noin 25–30 minuuttia.
Ota marjat pakastimesta 15–30 minuuttia ennen pullan täyttämistä. Paloittele kohmeiset mansikat veitsellä tai murskaa marjat kevyesti. Vaahdota kerma. Sekoita rahkaan sokerit ja kermavaahto. Lisää marjat vaahtoon.
Leikkaa jäähtynyt pulla kahdeksi kerrokseksi ja nosta kansi pois paikoiltaan. Levitä vaahto kerrosten väliin ja laita kansi paikoilleen. Paina kevyesti käsin. Leikkaa annospaloiksi.
Vinkki: Pullan leikkaus onnistuu parhaiten isolla sahateräisellä veitsellä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
300
1256
13,5 g
6,7 g
37,5 g
20,1 g
1,3 g
5,4 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Leivinjauhetta,
2 tl Kardemummaa,
1 tl Vaniljasokeria,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli