Laskiaisen porukkapulla - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Laskiaisen porukkapulla

Laskiaisen porukkapulla
Paloja
11
Valmistusaika
Tunti
Raikkaalla marjarahkalla täytetystä jättilaskiaispullasta riittää isollekin poppoolle!
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

100 g
Margariinia
2 dl
Maitoa
4 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Sokeria
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Kardemummaa
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna

KORISTELU

1 dl
Raesokeria

TÄYTE

100 g
Pakastemansikoita
100 g
Pakastemustikoita
2 dl
Vispikermaa
100 g
Maitorahkaa (n. 1 dl)
3 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele vuoka (noin 20 x 30 cm).

2

Sulata margariini ja sekoita joukkoon maito.

100 g
Margariinia
2 dl
Maitoa
3

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kananmuna ja täysin jäähtynyt margariini-maitoseos jauhoihin. Sekoita puuhaarukalla niin, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Levitä taikina vuokaan. Ripota raesokeria pinnalle. Paista pullaa uunissa noin 25–30 minuuttia.

4 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
2 tl
Kardemummaa
1 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Leivinjauhetta
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Raesokeria
4

Ota marjat pakastimesta 15–30 minuuttia ennen pullan täyttämistä. Paloittele kohmeiset mansikat veitsellä tai murskaa marjat kevyesti. Vaahdota kerma. Sekoita rahkaan sokerit ja kermavaahto. Lisää marjat vaahtoon.

100 g
Pakastemansikoita
100 g
Pakastemustikoita
2 dl
Vispikermaa
100 g
Maitorahkaa (n. 1 dl)
3 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
5

Leikkaa jäähtynyt pulla kahdeksi kerrokseksi ja nosta kansi pois paikoiltaan. Levitä vaahto kerrosten väliin ja laita kansi paikoilleen. Paina kevyesti käsin. Leikkaa annospaloiksi.

6

Vinkki: Pullan leikkaus onnistuu parhaiten isolla sahateräisellä veitsellä.

Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 11.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g413 g
Proteiinia5 g59 g
Rasvaa14 g149 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj1256 13812
Energiaa kcal300 3300

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 2 tl Kardemummaa

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g413 g
Proteiinia5 g59 g
Rasvaa14 g149 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj1256 13812
Energiaa kcal300 3300

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 2 tl Kardemummaa

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.