Laskiaisen porukkapulla
60 min

Nappaa talteen!
Raikkaalla marjarahkalla täytetystä jättilaskiaispullasta riittää isollekin poppoolle!
| Taikina | |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 2 dl | maitoa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | kardemummaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| Koristelu | |
| 1 dl | raesokeria |
| Täyte | |
| 100 g | pakastemansikoita |
| 100 g | pakastemustikoita |
| 2 dl | vispikermaa |
| 100 g | maitorahkaa (n. 1 dl) |
| 3 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
- 1.
Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele vuoka (noin 20 x 30 cm).
- 2.
Sulata margariini ja sekoita joukkoon maito.
- 3.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kananmuna ja täysin jäähtynyt margariini-maitoseos jauhoihin. Sekoita puuhaarukalla niin, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Levitä taikina vuokaan. Ripota raesokeria pinnalle. Paista pullaa uunissa noin 25–30 minuuttia.
- 4.
Ota marjat pakastimesta 15–30 minuuttia ennen pullan täyttämistä. Paloittele kohmeiset mansikat veitsellä tai murskaa marjat kevyesti. Vaahdota kerma. Sekoita rahkaan sokerit ja kermavaahto. Lisää marjat vaahtoon.
- 5.
Leikkaa jäähtynyt pulla kahdeksi kerrokseksi ja nosta kansi pois paikoiltaan. Levitä vaahto kerrosten väliin ja laita kansi paikoilleen. Paina kevyesti käsin. Leikkaa annospaloiksi.
- 6.
Vinkki: Pullan leikkaus onnistuu parhaiten isolla sahateräisellä veitsellä.
Laskiaisen porukkapulla
Raikkaalla marjarahkalla täytetystä jättilaskiaispullasta riittää isollekin poppoolle!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 100 g | margariinia |
| 2 dl | maitoa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | kardemummaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
Koristelu | |
| 1 dl | raesokeria |
Täyte | |
| 100 g | pakastemansikoita |
| 100 g | pakastemustikoita |
| 2 dl | vispikermaa |
| 100 g | maitorahkaa (n. 1 dl) |
| 3 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Valmistus
- 1
Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele vuoka (noin 20 x 30 cm).
- 2
Sulata margariini ja sekoita joukkoon maito.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 2 dl maitoa - 3
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kananmuna ja täysin jäähtynyt margariini-maitoseos jauhoihin. Sekoita puuhaarukalla niin, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Levitä taikina vuokaan. Ripota raesokeria pinnalle. Paista pullaa uunissa noin 25–30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 dl vehnäjauhoja 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 1 tl vaniljasokeria 2 tl leivinjauhetta 1 kpl kananmuna 1 dl raesokeria - 4
Ota marjat pakastimesta 15–30 minuuttia ennen pullan täyttämistä. Paloittele kohmeiset mansikat veitsellä tai murskaa marjat kevyesti. Vaahdota kerma. Sekoita rahkaan sokerit ja kermavaahto. Lisää marjat vaahtoon.
Määrä Ainesosa 100 g pakastemansikoita 100 g pakastemustikoita 2 dl vispikermaa 100 g maitorahkaa (n. 1 dl) 3 rkl sokeria 1 tl vaniljasokeria - 5
Leikkaa jäähtynyt pulla kahdeksi kerrokseksi ja nosta kansi pois paikoiltaan. Levitä vaahto kerrosten väliin ja laita kansi paikoilleen. Paina kevyesti käsin. Leikkaa annospaloiksi.
- 6
Vinkki: Pullan leikkaus onnistuu parhaiten isolla sahateräisellä veitsellä.
Ravintosisältö
300
Energiaa kcal
1256
Energiaa kj
13,5 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,5 g
Hiilihydraatteja
20,1 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
300
Energiaa kcal
1256
Energiaa kj
13,5 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,5 g
Hiilihydraatteja
20,1 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, 2 tl Kardemummaa, 1 tl Vaniljasokeria, 0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























