Perinteiset laskiaispullat - Yhteishyvä

Perinteiset laskiaispullat

???
Kappaleita
17
Hillolla ja kermavaahdolla täytetty laskiaispulla maistuu monille. Valitse täytteen hillo oman makusi mukaan.
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Margariinia
3 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 tl
Kardemummaa
1/4 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Muna
8 dl
Vehnäjauhoja

VOITELUUN:

1 kpl
Muna
Koristeeksi raesokeria tai mantelilastuja

TÄYTE:

2 dl
Hilloa
2 dl
Vispi- tai kuohukermaa vaahdoksi

Näin teet

1

Sulata kattilassa tai mikrossa margariini ja kaada sekaan maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon mausteet, sokeri ja muna. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

100 g
Margariinia
3 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1/4 tl
Suolaa
1 tl
Kardemummaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Muna
8 dl
Vehnäjauhoja
2

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi, muotoile tanko ja jaa se 16-18 osaan.  Pyöritä palat pulliksi ja siirrä ne leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia.

3

Voitele pullat sekoitetulla munalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelilastuja. Paista pullia 225 asteessa 10–12 minuuttia. Halkaise jäähtyneet pullat kahtia ja nosta lakit niiden viereen. Täytä pullat hillolla ja kermavaahdolla. Nosta lakki päälle.

1 kpl
Muna
Koristeeksi raesokeria tai mantelilastuja
2 dl
Hilloa
2 dl
Vispi- tai kuohukermaa vaahdoksi
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.1.2006
Muokattu: 6.9.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja36 g613 g
Proteiinia5 g91 g
Rasvaa5 g93 g
Kuituja1 g22 g
Energiaa kj921 15665
Energiaa kcal220 3743

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 100 g Margariinia

  • 1 tl Kardemummaa

  • 0,25 tl Suolaa

  • Koristeeksi raesokeria tai mantelilastuja

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja36 g613 g
Proteiinia5 g91 g
Rasvaa5 g93 g
Kuituja1 g22 g
Energiaa kj921 15665
Energiaa kcal220 3743

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 100 g Margariinia

  • 1 tl Kardemummaa

  • 0,25 tl Suolaa

  • Koristeeksi raesokeria tai mantelilastuja

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.