Perinteiset laskiaispullat | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perinteiset laskiaispullat

Perinteiset laskiaispullat

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Hillolla ja kermavaahdolla täytetty laskiaispulla on talven klassikkoherkku. Valitse täytteen hillo makusi mukaan.

Ruokavaliot

Ainekset

100 g
Margariinia
3 dl
Maitoa
25 g
(½ pkt) hiivaa
1 tl
Kardemummaa
1/4 tl
suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja

voiteluun:

1 kpl
kananmuna
4 rkl
raesokeria tai mantelilastuja

täyte:

2 dl
Hilloa
2 dl
(1 pkt) vispi- tai kuohukermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata margariini kattilassa. Lisää joukkoon maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.

100 g
Margariinia
3 dl
Maitoa
2

Siirrä maito kulhoon ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita mausteet, sokeri ja kananmuna maitoon. Lisää vehnäjauhot ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

25 g
(½ pkt) hiivaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
kananmuna
1/4 tl
suolaa
1 tl
Kardemummaa
8 dl
Vehnäjauhoja
3

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Jaa taikina 16 osaan. Pyöritä palat pulliksi ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Anna kohota liinan alla 15 minuuttia.

1 kpl
kananmuna
4 rkl
raesokeria tai mantelilastuja
2 dl
Hilloa
2 dl
(1 pkt) vispi- tai kuohukermaa
4

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelilastuja. Paista pullia uunissa 10–12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

4 rkl
raesokeria tai mantelilastuja
1 kpl
kananmuna
5

Anna pullien jäähtyä. Vaahdota kerma. Halkaise pullat. Täytä pullat hillolla ja kermavaahdolla.

2 dl
(1 pkt) vispi- tai kuohukermaa
2 dl
Hilloa
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
Julkaistu: 27.1.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1141

273

9,6 g

4,3 g

38,7 g

14,9 g

1,7 g

6,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli