Joulusalaatti
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Joulusalaatissa briejuusto saa seuraksi paahdettuja pekaanipähkinöitä ja viikunoita. Ruokaisan salaatin kruunaa timjamilla maustettu kirsikkakompotti.
| 80 g | (1 ps) pekaanipähkinöitä |
| 200 g | (1 pkt) briejuustoa |
| 250 g | (1 ps) vihersalaattisekoitusta |
| 3 kpl | viikunaa |
| Kirsikkakompotti | |
|---|---|
| 250 g | (1 ps) pakastekirsikoita (coop) |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 rkl | vettä |
| 2 rkl | timjamia hienonnettuna |
| Vinegretti | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
- 1.
Valmista kirsikkakompotti. Laita jäiset kirsikat, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia. Sekoita timjami joukkoon. Jäähdytä hilloke.
- 2.
Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja rouhi ne hieman jäähtyneinä. Viipaloi juusto. Tarvittaessa huuhtele ja kuivaa salaattisekoitus. Huuhtele ja lohko viikunat.
- 3.
Sekoita vinegretin ainekset kulhossa.
- 4.
Kokoa salaatti, pähkinät, juustot ja viikunat laakealle tarjoilulautaselle. Valuta päälle vinegretti. Lusikoi kirsikkakompotti nokareiksi salaatin päälle.
Joulusalaatissa briejuusto saa seuraksi paahdettuja pekaanipähkinöitä ja viikunoita. Ruokaisan salaatin kruunaa timjamilla maustettu kirsikkakompotti.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 80 g | (1 ps) pekaanipähkinöitä |
| 200 g | (1 pkt) briejuustoa |
| 250 g | (1 ps) vihersalaattisekoitusta |
| 3 kpl | viikunaa |
Kirsikkakompotti | |
| 250 g | (1 ps) pakastekirsikoita (coop) |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 rkl | vettä |
| 2 rkl | timjamia hienonnettuna |
Vinegretti | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
Valmistus
- 1
Valmista kirsikkakompotti. Laita jäiset kirsikat, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia. Sekoita timjami joukkoon. Jäähdytä hilloke.
Määrä Ainesosa 250 g (1 ps) pakastekirsikoita (coop) 1 rkl sokeria 1 rkl vettä 2 rkl timjamia hienonnettuna - 2
Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja rouhi ne hieman jäähtyneinä. Viipaloi juusto. Tarvittaessa huuhtele ja kuivaa salaattisekoitus. Huuhtele ja lohko viikunat.
Määrä Ainesosa 80 g (1 ps) pekaanipähkinöitä 200 g (1 pkt) briejuustoa 250 g (1 ps) vihersalaattisekoitusta 3 kpl viikunaa - 3
Sekoita vinegretin ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl sitruunanmehua 1 rkl juoksevaa hunajaa - 4
Kokoa salaatti, pähkinät, juustot ja viikunat laakealle tarjoilulautaselle. Valuta päälle vinegretti. Lusikoi kirsikkakompotti nokareiksi salaatin päälle.
Voit korvata viikunat yhdellä päärynällä.
Ravintosisältö
274
Energiaa kcal
1147
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,8 g
Hiilihydraatteja
12,2 g
Sokereita
3,2 g
Kuituja
11,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
274
Energiaa kcal
1147
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,8 g
Hiilihydraatteja
12,2 g
Sokereita
3,2 g
Kuituja
11,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























