Joulusalaatti

arvosana5/5

(6)arviota
6 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Joulusalaatissa briejuusto saa seuraksi paahdettuja pekaanipähkinöitä ja viikunoita. Ruokaisan salaatin kruunaa timjamilla maustettu kirsikkakompotti.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
80 g(1 ps) pekaanipähkinöitä
200 g(1 pkt) briejuustoa
250 g(1 ps) vihersalaattisekoitusta
3 kplviikunaa

Kirsikkakompotti

250 g(1 ps) pakastekirsikoita (coop)
1 rklsokeria
1 rklvettä
2 rkltimjamia hienonnettuna

Vinegretti

2 rklrypsiöljyä
1 rklsitruunanmehua
1 rkljuoksevaa hunajaa

Valmistus

  1. 1

    Valmista kirsikkakompotti. Laita jäiset kirsikat, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia. Sekoita timjami joukkoon. Jäähdytä hilloke.

    MääräAinesosa
    250 g(1 ps) pakastekirsikoita (coop)
    1 rklsokeria
    1 rklvettä
    2 rkltimjamia hienonnettuna
  2. 2

    Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja rouhi ne hieman jäähtyneinä. Viipaloi juusto. Tarvittaessa huuhtele ja kuivaa salaattisekoitus. Huuhtele ja lohko viikunat.

    MääräAinesosa
    80 g(1 ps) pekaanipähkinöitä
    200 g(1 pkt) briejuustoa
    250 g(1 ps) vihersalaattisekoitusta
    3 kplviikunaa
  3. 3

    Sekoita vinegretin ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1 rklsitruunanmehua
    1 rkljuoksevaa hunajaa
  4. 4

    Kokoa salaatti, pähkinät, juustot ja viikunat laakealle tarjoilulautaselle. Valuta päälle vinegretti. Lusikoi kirsikkakompotti nokareiksi salaatin päälle.

Voit korvata viikunat yhdellä päärynällä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
2.11.2025
|
Päivitetty: 2.11.2025

Samankaltaisia reseptejä