Laskiaispullat suklaavaahdolla

arvosana4/5

(1)arvio
12 Kappaletta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nämä laskiaispullat maistuvat takuulla suklaan ystävälle! Tee suklaavaahto hyvissä ajoin ennen pullien leivontaa.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
2 tljauhettua kardemummaa
1 kplkananmuna
8 dlvehnäjauhoja
100 gmargariinia

Voiteluun

1 kplkananmuna

Täyte

200 gmaitosuklaata
3 dlkuohukermaa

Pinnalle

2 rklkaakaojauhetta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Valmista ensin täyte. Paloittele suklaa. Kiehauta kerma, lisää suklaa ja siirrä syrjään. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Kaavi seos kulhoon, peitä ja siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

    MääräAinesosa
    3 dlkuohukermaa
    200 gmaitosuklaata
  2. 2

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maidon joukkoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää noin 5 dl jauhoja ja vaivaa taikinaa hetki. Lisää kuutioitu margariini. Lisää loput jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Peitä kulho ja anna kohota 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    25 ghiivaa
    2 1/2 dlmaitoa
    1 dlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    2 tljauhettua kardemummaa
    1 kplkananmuna
    8 dlvehnäjauhoja
    100 gmargariinia
  3. 3

    Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele pulliksi ja siirrä leivinpaperoidulle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota 40 minuuttia.

  4. 4

    Voitele pullat munalla ja paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
  5. 5

    Vaahdota kylmä suklaa-kermaseos. Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä suklaavaahdolla. Ripauta pinnalle kaakaojauhetta.

    MääräAinesosa
    2 rklkaakaojauhetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Jauhettua kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä