Valmista täyte. Paloittele suklaa. Kiehauta kerma, lisää suklaa ja siirrä syrjään. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Kaavi seos kulhoon, peitä ja siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää noin 5 dl jauhoja ja vaivaa taikinaa hetki. Lisää kuutioitu margariini. Lisää loput jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Peitä kulho ja anna kohota 30 minuuttia.
Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele pulliksi ja siirrä leivinpaperoidulle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota 40 minuuttia.
Voitele pullat munalla ja paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
Vaahdota kylmä suklaa-kermaseos. Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä suklaavaahdolla. Ripauta pinnalle kaakaojauhetta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
432
1810
21,3 g
10,6 g
49,3 g
17,7 g
2,3 g
9,4 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Jauhettua kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli