Laskiaispullat suklaavaahdolla | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Laskiaispullat

Laskiaispullat suklaavaahdolla

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Suklaapullat maistuvat laskiaisena tai ystävänpäivänä. Leivo pullat, halkaise jäähtyneet pullat ja täytä suklaavaahdolla. Ripauta pinnalle kaakaojauhetta. Nämä laskiaispullat maistuvat suklaan ystävälle! Aloita pullien valmistelu hyvissä ajoin.

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
2 tl
Jauhettua kardemummaa
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Margariinia

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

täyte

200 g
Maitosuklaata
3 dl
Kuohukermaa

pinnalle

2 rkl
Kaakaojauhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista täyte. Paloittele suklaa. Kiehauta kerma, lisää suklaa ja siirrä syrjään. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Kaavi seos kulhoon, peitä ja siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää noin 5 dl jauhoja ja vaivaa taikinaa hetki. Lisää kuutioitu margariini. Lisää loput jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Peitä kulho ja anna kohota 30 minuuttia. Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele pulliksi ja siirrä leivinpaperoidulle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota 40 minuuttia. Voitele pullat munalla ja paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Vaahdota kylmä suklaa-kermaseos. Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä suklaavaahdolla. Ripauta pinnalle kaakaojauhetta.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1617

386

16,3 g

9,3 g

49,3 g

17,7 g

2,1 g

9,2 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

0,5 tl Suolaa,

2 tl Jauhettua kardemummaa,

100 g Margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli