Laskiaispullat suklaavaahdolla
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Nämä laskiaispullat maistuvat takuulla suklaan ystävälle! Tee suklaavaahto hyvissä ajoin ennen pullien leivontaa.
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | margariinia |
| Voiteluun | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
| Täyte | |
| 200 g | maitosuklaata |
| 3 dl | kuohukermaa |
| Pinnalle | |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
- 1.
Valmista ensin täyte. Paloittele suklaa. Kiehauta kerma, lisää suklaa ja siirrä syrjään. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Kaavi seos kulhoon, peitä ja siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
- 2.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maidon joukkoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää noin 5 dl jauhoja ja vaivaa taikinaa hetki. Lisää kuutioitu margariini. Lisää loput jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Peitä kulho ja anna kohota 30 minuuttia.
- 3.
Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele pulliksi ja siirrä leivinpaperoidulle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota 40 minuuttia.
- 4.
Voitele pullat munalla ja paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
- 5.
Vaahdota kylmä suklaa-kermaseos. Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä suklaavaahdolla. Ripauta pinnalle kaakaojauhetta.
Laskiaispullat suklaavaahdolla
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Nämä laskiaispullat maistuvat takuulla suklaan ystävälle! Tee suklaavaahto hyvissä ajoin ennen pullien leivontaa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | margariinia |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Täyte | |
| 200 g | maitosuklaata |
| 3 dl | kuohukermaa |
Pinnalle | |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Valmista ensin täyte. Paloittele suklaa. Kiehauta kerma, lisää suklaa ja siirrä syrjään. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Kaavi seos kulhoon, peitä ja siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
Määrä Ainesosa 3 dl kuohukermaa 200 g maitosuklaata - 2
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maidon joukkoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää noin 5 dl jauhoja ja vaivaa taikinaa hetki. Lisää kuutioitu margariini. Lisää loput jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Peitä kulho ja anna kohota 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 25 g hiivaa 2 1/2 dl maitoa 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl jauhettua kardemummaa 1 kpl kananmuna 8 dl vehnäjauhoja 100 g margariinia - 3
Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele pulliksi ja siirrä leivinpaperoidulle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota 40 minuuttia.
- 4
Voitele pullat munalla ja paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna - 5
Vaahdota kylmä suklaa-kermaseos. Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä suklaavaahdolla. Ripauta pinnalle kaakaojauhetta.
Määrä Ainesosa 2 rkl kaakaojauhetta
Ravintosisältö
432
Energiaa kcal
1810
Energiaa kj
21,3 g
Rasvaa
10,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,3 g
Hiilihydraatteja
17,7 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
9,4 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
432
Energiaa kcal
1810
Energiaa kj
21,3 g
Rasvaa
10,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,3 g
Hiilihydraatteja
17,7 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
9,4 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Jauhettua kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























