Valmista täyte. Paloittele suklaa. Kiehauta kerma, lisää suklaa ja siirrä syrjään. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Kaavi seos kulhoon, peitä ja siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää noin 5 dl jauhoja ja vaivaa taikinaa hetki. Lisää kuutioitu margariini. Lisää loput jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Peitä kulho ja anna kohota 30 minuuttia. Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele pulliksi ja siirrä leivinpaperoidulle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota 40 minuuttia. Voitele pullat munalla ja paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Vaahdota kylmä suklaa-kermaseos. Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä suklaavaahdolla. Ripauta pinnalle kaakaojauhetta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1617
386
16,3 g
9,3 g
49,3 g
17,7 g
2,1 g
9,2 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g Hiivaa,
0,5 tl Suolaa,
2 tl Jauhettua kardemummaa,
100 g Margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli