Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen keittiö – krouvista maalaisruoasta hienostuneisiin makuelämyksiin

Yksi maailman tunnetuimpia ja arvostetuimpia keittiöitä löytyy Ranskasta. Sen klassiset ruoat bouillabaissesta ratatouilleen sekä crème brûléesta tarte tatin -piirakkaan näkyvät edelleen ravintoloiden listoilla ympäri maailman. Perinteisesti ranskalainen ateria koostuu neljästä ruokalajista: alkupalasta, pääruoasta, juustosta ja jälkiruoasta.

Ranskalaisen keittiön alkuruoat ja pääruoat

Alkuruokana ranskalaisessa keittiössä herkutellaan esimerkiksi palalla kinkku-juustopiirasta eli quiche lorrainea tai lautasellisella sipulikeittoa. Lisäksi tarjoillaan tietenkin tuoretta patonkia.

Pääruoka voi olla ranskalainen kansalliskalakeitto bouillabaisse, kasvispata ratatouille, lihapata tai kukkoa viinissä.

Herkuttelujuustot ja jälkiruokaklassikot

Maan ruokapöydistä löytyy satoja erilaisia juustoja, kuten valko- ja sinihomejuustot (brie, camembert ja roquefort), kova lehmänmaitojuusto (comte) tai vuohenmaitojuusto (tomme de chevre).

Jälkiruokana nautiskellaan appelsiiniletut (crêpes suzette), paahtovanukas (crème brûlée), pala omenatorttua (tarte tatin) tai kenties kahvin kera makea macaron-leivos.

Rankalaisen keittiön klassikkoja

Katso ranskalaisesta keittiöstä tuttuja reseptejä