Vispipuuro, lappapuuro, marjapuuro, vatkattu puolukkapuuro - rakas herkku tunnetaan monella nimellä. Perinteisin vispipuuromarja on puolukka, mutta sen lisäksi vispipuuroa voi vatkata vaikkapa herukoista, vadelmista, raparperista ja omenasta. Myös marjamehu ja -soseet sopivat puuron maustamiseen. Olipa marja tai hedelmä mikä tahansa, hyvän vispipuuron tunnistaa kuohkeasta rakenteesta. Se syntyy näitä neljää ohjetta seuraamalla.
Näin teet superkuohkeaa vispipuuroa
- Käytä puuroon vaaleita mannasuurimoita. Niistä syntyy kaikista kuohkein vispipuuro.
- Lisää suurimot veteen vähitellen koko ajan sekoittaen, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Sekoita puuroa myös keittämisen aikana.
- Jäähdytä valmis puuro viileäksi ja vatkaa vasta sitten.
- Vatkaa matalalla teholla ja maltilla. Näin puurosta tulee kuohkeampaa kuin kovalla teholla nopeasti vatkaten.
Vinkki! Tuo vispipuuroon uutta makua mausteilla. Puolukan ja herukoiden kanssa maistuu vanilja, omenavispari saa lisämakua kanelista ja mustikkapuuro maustuu kardemummalla.