
Gluteeniton vispipuuro
Ainekset
Valmistus
Mittaa vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisijauhot koko ajan sekoittaen.
Survo hieman sulaneita puolukoita esimerkiksi perunasurvimella. Lisää marjasurvos ja sokeri puuroon. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Sekoittele puuroa keittämisen aikana.
Siirrä valmis puuro pois levyltä ja anna jäähtyä kunnolla.
Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella ja viilennä jääkaappikylmäksi. Tarjoa sellaisenaan tai maidon kanssa.
Vinkki: Gluteeniton vispipuuro onnistuu myös karkeista riisijauhoista tai polentasta eli maissiryyneistä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
212
887
0,8 g
—
47,5 g
25,3 g
1,5 g
2,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli