Gluteeniton vispipuuro

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Vispipuuro onnistuu myös gluteenittomana. Keitä puolukkavispipuuro perinteiseen tapaan, mutta vaihda mannasuurimoiden tilalle riisijauho. Anna puuron jäähtyä hyvin ennen vispaamista, niin saat siitä ihanan ilmavaa ja kuohkeaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 ps) puolukoita (pakaste)
1 lvettä
1/4 tlsuolaa
2 dlriisijauhoja
1 dlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Mittaa vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisijauhot koko ajan sekoittaen.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    1/4 tlsuolaa
    2 dlriisijauhoja
  2. 2

    Survo hieman sulaneita puolukoita esimerkiksi perunasurvimella. Lisää marjasurvos ja sokeri puuroon. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Sekoittele puuroa keittämisen aikana.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) puolukoita (pakaste)
    1 dlsokeria
  3. 3

    Siirrä valmis puuro pois levyltä ja anna jäähtyä kunnolla.

  4. 4

    Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella ja viilennä jääkaappikylmäksi. Tarjoa sellaisenaan tai maidon kanssa.

Vinkki: Gluteeniton vispipuuro onnistuu myös karkeista riisijauhoista tai polentasta eli maissiryyneistä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä