Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteeniton vispipuuro

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vispipuuro onnistuu myös gluteenittomana. Keitä puolukkavispipuuro perinteiseen tapaan, mutta vaihda mannasuurimoiden tilalle riisijauho. Anna puuron jäähtyä hyvin ennen vispaamista, niin saat siitä ihanan ilmavaa ja kuohkeaa.

Ainekset

200 g
(1 ps) puolukoita (pakaste)
1 l
vettä
1/4 tl
suolaa
2 dl
riisijauhoja
1 - 1 1/2 dl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Anna puolukoiden sulaa huoneenlämmössä kohmeisiksi. Mittaa vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisijauhot koko ajan sekoittaen.

2

Survo hieman sulaneita puolukoita esimerkiksi perunasurvimella. Lisää marjasurvos ja sokeri puuroon. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Sekoittele ahkerasti keittämisen aikana.

3

Siirrä valmis puuro pois levyltä ja anna jäähtyä kunnolla.

4

Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella ja viilennä jääkaappikylmäksi. Tarjoa sellaisenaan tai maidon kanssa.

Vinkki: Gluteeniton vispipuuro onnistuu myös karkeista riisijauhoista tai polentasta eli maissiryyneistä.

Vinkki: Voit tehdä vispipuuron myös muista marjoista. Makeita marjoja käyttäessäsi voit vähentää sokerin määrää.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 17.2.2005
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

255

1067

0,8 g

58,0 g

35,8 g

1,5 g

2,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli