Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gluteeniton vispipuuro

Gluteeniton vispipuuro

timer-iconUseita tunteja  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vispipuuro onnistuu myös gluteenittomana. Keitä puolukkavispipuuro perinteiseen tapaan, mutta vaihda mannasuurimoiden tilalle riisijauho. Anna puuron jäähtyä hyvin ennen vispaamista, niin saat siitä ihanan ilmavaa ja kuohkeaa.

Ainekset

200 g
(1 ps) puolukoita (pakaste)
1 l
vettä
1/4 tl
suolaa
2 dl
riisijauhoja
1 dl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisijauhot koko ajan sekoittaen.

1 l
vettä
1/4 tl
suolaa
2 dl
riisijauhoja
2

Survo hieman sulaneita puolukoita esimerkiksi perunasurvimella. Lisää marjasurvos ja sokeri puuroon. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Sekoittele puuroa keittämisen aikana.

200 g
(1 ps) puolukoita (pakaste)
1 dl
sokeria
3

Siirrä valmis puuro pois levyltä ja anna jäähtyä kunnolla.

4

Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella ja viilennä jääkaappikylmäksi. Tarjoa sellaisenaan tai maidon kanssa.

Vinkki: Gluteeniton vispipuuro onnistuu myös karkeista riisijauhoista tai polentasta eli maissiryyneistä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 23.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

212

887

0,8 g

47,5 g

25,3 g

1,5 g

2,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli