Anna puolukoiden sulaa huoneenlämmössä kohmeisiksi. Mittaa vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisijauhot koko ajan sekoittaen.
Survo hieman sulaneita puolukoita esimerkiksi perunasurvimella. Lisää marjasurvos ja sokeri puuroon. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Sekoittele ahkerasti keittämisen aikana.
Siirrä valmis puuro pois levyltä ja anna jäähtyä kunnolla.
Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella ja viilennä jääkaappikylmäksi. Tarjoa sellaisenaan tai maidon kanssa.
Vinkki: Gluteeniton vispipuuro onnistuu myös karkeista riisijauhoista tai polentasta eli maissiryyneistä.
Vinkki: Voit tehdä vispipuuron myös muista marjoista. Makeita marjoja käyttäessäsi voit vähentää sokerin määrää.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1067
255
0,8 g
—
58,0 g
35,8 g
1,5 g
2,3 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli