Raparperivispipuuro

arvosana4/5

(12)arviota
6 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Raparperista valmistuu maukas, kuohkea vispipuuro, joka maistuu myös perheen pienimmille.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 g(4-5) raparperin vartta
1 lvettä
2 dlsokeria
1 1/2 dlmannasuurimoita
2 tlvaniljasokeria
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori raparperit ja leikkaa varret pieniksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    500 g(4-5) raparperin vartta
  2. 2

    Laita kattilaan vesi, 2 dl sokeria ja raparperit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 8–10 minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 dlsokeria
  3. 3

    Vispaa joukkoon mannasuurimot. Keitä puuroa hiljalleen 10 minuuttia. Sekoita useamman kerran pohjaa myöten keittämisen aikana.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlmannasuurimoita
  4. 4

    Mausta puuro vaniljasokerilla ja suolalla. Ota kattila liedeltä ja lisää pinnalle ripaus sokeria. Anna puuron jäähtyä ja vispaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.

    MääräAinesosa
    2 tlvaniljasokeria
    1/4 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Mikko Hannula
11.4.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä