Kuori raparperit ja leikkaa varret pieniksi paloiksi.
Laita kattilaan vesi, 2 dl sokeria ja raparperit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 8–10 minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät.
Vispaa joukkoon mannasuurimot. Keitä puuroa hiljalleen 10 minuuttia. Sekoita useamman kerran pohjaa myöten keittämisen aikana.
Mausta puuro vaniljasokerilla ja suolalla. Ota kattila liedeltä ja lisää pinnalle ripaus sokeria. Anna puuron jäähtyä ja vispaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
952
227
0,5 g
—
50,2 g
34,5 g
2,0 g
3,0 g
0,0 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli