Raparperivispipuuro | Puurot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Raparperivispipuuro

Raparperivispipuuro

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Raparperista valmistuu maukas, kuohkea vispipuuro, joka maistuu myös perheen pienimmille.

Ainekset

500 g
(4-5) raparperin vartta
1 l
vettä
2 dl
sokeria
1 1/2 dl
mannasuurimoita
2 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori raparperit ja leikkaa varret pieniksi paloiksi.

500 g
(4-5) raparperin vartta
2

Laita kattilaan vesi, 2 dl sokeria ja raparperit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 8–10 minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät.

1 l
vettä
2 dl
sokeria
3

Vispaa joukkoon mannasuurimot. Keitä puuroa hiljalleen 10 minuuttia. Sekoita useamman kerran pohjaa myöten keittämisen aikana.

1 1/2 dl
mannasuurimoita
4

Mausta puuro vaniljasokerilla ja suolalla. Ota kattila liedeltä ja lisää pinnalle ripaus sokeria. Anna puuron jäähtyä ja vispaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.

2 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 11.4.2019
Muokattu: 11.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

952

227

0,5 g

50,2 g

34,5 g

2,0 g

3,0 g

0,0 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli