Vatkattu puolukkapuuro | Puurot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vatkattu puolukkapuuro

Vatkattu puolukkapuuro

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kuohkeaksi vatkattu puolukkapuuro on koko perheen suosikki. Tarjoa vispipuuro ilta- tai välipalana.

Ainekset

1 l
Vettä
1/2 - 1 dl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Mannasuurimoita
200 g
(1 ps) puolukoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää sokeri ja suola. Vispaa joukkoon mannasuurimot.

1 l
Vettä
1/2 - 1 dl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Mannasuurimoita
2

Lisää puolukat. Keitä puuroa seitsemän minuuttia välillä sekoittaen.

200 g
(1 ps) puolukoita
3

Ripottele puuron päälle sokeria ja jäähdytä kylmäksi. Vatkaa puuro sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

960

229

0,8 g

49,5 g

25,5 g

2,5 g

4,0 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli