Vatkattu puolukkapuuro

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kuohkeaksi vatkattu puolukkapuuro on koko perheen suosikki. Tarjoa vispipuuro ilta- tai välipalana.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lvettä
1/2 - 1 dlsokeria
1/4 tlsuolaa
1 1/2 dlmannasuurimoita
200 g(1 ps) puolukoita

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää sokeri ja suola. Vispaa joukkoon mannasuurimot.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    1/2 - 1 dlsokeria
    1/4 tlsuolaa
    1 1/2 dlmannasuurimoita
  2. 2

    Lisää puolukat. Keitä puuroa seitsemän minuuttia välillä sekoittaen.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) puolukoita
  3. 3

    Ripottele puuron päälle sokeria ja jäähdytä kylmäksi. Vatkaa puuro sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
17.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä