Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omenavispipuuro

Omenavispipuuro

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitä vispipuuro välillä omenamehuun, lisää mukaan tuoreita omenakuutioita ja mausta kanelilla. Kuohkea omenapuuro sopii jälkiruoaksi, välipalaksi tai aamupuuroksi, jonka voi keittää valmiiksi jo edellisenä iltana.

Ruokavaliot

Ainekset

2 - 3 kpl
omenoita
5 dl
Omenamehua
2 rkl
Sokeria
1 kpl
Kanelitanko
1/4 tl
suolaa
3/4 dl
Mannasuurimoita
(puolukoita)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele omenat pieniksi paloiksi. Pane omenapalat, mehu, sokeri ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.

2 - 3 kpl
omenoita
5 dl
Omenamehua
2 rkl
Sokeria
1 kpl
Kanelitanko
1/4 tl
suolaa
2

Vispaa mannasuurimot nesteeseen. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita välillä.

3/4 dl
Mannasuurimoita
3

Poista kanelitanko ja anna puuron jäähtyä haaleaksi.

4

Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Ripottele halutessasi puolukoita annosten pinnalle. Tarjoa maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.

(puolukoita)
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 26.9.2016
Muokattu: 30.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

173

722

0,3 g

37,8 g

25,8 g

2,3 g

2,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Kanelitanko,

(puolukoita).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli