Omenavispipuuro

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Keitä vispipuuro välillä omenamehuun, lisää mukaan tuoreita omenakuutioita ja mausta kanelilla. Kuohkea omenapuuro sopii jälkiruoaksi, välipalaksi tai aamupuuroksi, jonka voi keittää valmiiksi jo edellisenä iltana.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplomenoita
5 dlomenamehua
2 rklsokeria
1 kplkanelitanko
1/4 tlsuolaa
3/4 dlmannasuurimoita

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele omenat pieniksi paloiksi. Pane omenapalat, mehu, sokeri ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.

    MääräAinesosa
    3 kplomenoita
    5 dlomenamehua
    2 rklsokeria
    1 kplkanelitanko
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Vispaa mannasuurimot nesteeseen. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita välillä.

    MääräAinesosa
    3/4 dlmannasuurimoita
  3. 3

    Poista kanelitanko ja anna puuron jäähtyä haaleaksi.

  4. 4

    Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Ripottele halutessasi puolukoita annosten pinnalle. Tarjoa maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    (puolukoita)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä