Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omenavispipuuro

Omenavispipuuro

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa omenavispipuuroa jälkiruokana tai välipalana maidon kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

2 kpl
Omenaa
5 dl
Omenamehua
2 rkl
Sokeria
1 kpl
Kanelitanko
Ripaus suolaa
3/4 dl
Mannasuurimoita
Puolukoita, halutessasi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele omenat. Pane palat, omenamehu, sokeri, suola ja kanelitanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Vispilöi sekaan mannasuurimot. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Poista kanelitanko. Jäähdytä ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Ripottele halutessasi pinnalle puolukoita.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

162

678

0,3 g

35,5 g

23,5 g

1,8 g

2,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Kanelitanko,

Ripaus suolaa,

Puolukoita, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli