Herukat kypsyvät loppukesällä – poimi puna- ja mustaherukkareseptit

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.8.2019
|
Muokattu: 9.4.2025
Herukat ovat makoisia vitamiinipommeja, jotka sopivat sellaisenaan naposteltavaksi sekä leivontaan. Valitse kirpsakat puna- ja valkoherukat tai lempeämmät mustaherukat ja katso parhaat ideat ja reseptit herkukoilla herkutteluun!

Herukkapuurot

Valmista herukoista vispipuuro tai tuorepuuro. Terveelliset C-vitamiinipitoiset herukat tuovat puuroihin rutkasti väriä ja makua.

Herukoiden makupariksi sopii hyvin lempeä vanilja. Voit kokeilla myös kookosta. Tuorepuuron makeuttajaksi riittää hunaja.

Vaniljainen herukkavispipuuro
Vaniljainen herukkavispipuuro

Vaniljainen herukkavispipuuro

Mustaherukkatuorepuuro
Mustaherukkatuorepuuro

Mustaherukkatuorepuuro

Herukkaleivonnaiset

Hyödynnä herukat leivonnassa! Herukat ovat usein edullisempia kuin muut marjat, joten niitä kannattaa hyödyntää vuoden ympäri.

Herukat raikastavat raakakakun täytteen, tuovat ihania sattumia muffinitaikinaan sekä pellille tehtäviin toscapaloihin.

Mustaherukat maistuvat erityisen ihanilta suklaan kanssa, joten kokeile lisätä niitä brownietaikinan joukkoon.

Marjamuffinssit kauratoscalla
Marjamuffinssit kauratoscalla

Marjamuffinssit kauratoscalla

Mustaherukkatoskapalat
Mustaherukkatoskapalat

Mustaherukkatoskapalat

Mustaherukka-suklaabrowniet
Mustaherukka-suklaabrowniet

Mustaherukka-suklaabrowniet

Herukkainen raakakakku
Herukkainen raakakakku

Herukkainen raakakakku

Säilö hilloksi

Herukkahillo syntyy helposti hillosokerilla. Maku paranee entisestään, kun syvennät viinimarjan makua sitruunalla, lisäät hilloon hedelmiä ja maustat perinteisen hillon ripauksella eksotiikkaa.

Lemon curd -sitruunatahnan tapaan valmistettu, samettisen sileä herukkacurd sopii kerroskeksien ja lusikkaleipien väliin, paahtoleivälle ja pavlovan täytteeksi sekä juustopalan makeaksi makupariksi.

Herukkajälkiruoat

Herukat ovat melko kestäviä marjoja, ja ne sopivat loistavasti erilaisiin kerrosjälkiruokiin.

Kun yhdistät eri värisiä herukoita, kookosjogurttia, mysliä ja limeä, saat kauniin ja terveellisen jälkiruoan.

Myslin sijaan voit käyttää myös perinteistä suomalaista herkkua, eli talkkunaa. Vaahdotettu kinuskikerma pyöristää kuitupitoisen jälkkärin maun herkullisen täyteläiseksi.

Kookosjogurtti-herukkatrifle
Kookosjogurtti-herukkatrifle

Kookosjogurtti-herukkatrifle

Marjainen talkkunahyve
Marjainen talkkunahyve

Marjainen talkkunahyve

Mustaherukkabooli

Alkoholittomassa boolissa yhdistyvät mustaherukan kirpeys ja kurkun raikkaus.

Tämä loppukesän juoma sopii loistavasti saunajuomaksi tai vaikka virkistämään venetsialaisia juhlivaa mökkikansaa.

Mustaherukka-kurkkubooli
Mustaherukka-kurkkubooli

Mustaherukka-kurkkubooli

Lue lisää herukoista