Herukat kypsyvät loppukesällä – poimi puna- ja mustaherukkareseptit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kinuskirahkalla kuorrutetut herukkamuffinit

Herukat kypsyvät loppukesällä – poimi puna- ja mustaherukkareseptit

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Satu Kemppainen
Julkaistu: 7.8.2019
Muokattu: 30.7.2020
Herukat ovat makoisia vitamiinipommeja. Sellaisenaan napostelun lisäksi tässä muutamia ideoita herukoilla herkutteluun. Katso puna- ja mustaherukkareseptit.

Herukkapuurot

Valmista herukoista vispipuuro tai tuorepuuro. Terveelliset herukat tuovat puuroihin väriä ja makua.

Herukkaleivonnaiset

Hyödynnä herukat leivonnassa. Ne raikastavat raakakakun täytteen, muffinitaikinan sekä pellille tehtävät toskapalat ja suklaabrowniet.

Herukkahillo

Herukkahillo syntyy helposti hillosokerilla. Maku paranee entisestään, kun syvennät viinimarjan makua sitruunalla, lisäät hilloon hedelmiä ja maustat perinteisen hillon ripauksella eksotiikkaa. Lemon curd -sitruunatahnan tapaan valmistettu, samettisen sileä herukkacurd sopii kerroskeksien ja lusikkaleipien väliin, paahtoleivälle ja pavlovan täytteeksi sekä juustopalan makeaksi makupariksi.

Herukkajälkiruoat

Herukat sopivat helppoon jogurttiseen kulhojälkiruokaan tai perinteiseen suomalaiseen talkkunahyveeseen.

Mustaherukkabooli

Alkoholittomassa boolissa yhdistyvät mustaherukan kirpeys ja kurkun raikkaus.

Lue lisää herukoista