Mustaherukka-kurkkubooli

Arvostele resepti
8 Annosta

10 min

Alkoholittomassa boolissa yhdistyvät mustaherukan kirpeys ja kurkun raikkaus. Sekoita juoma kivennäisvedestä ja ginger alesta.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 lkivennäisvettä
1 lginger alea
3 dlmustaherukoita
1/2 kplkurkkua
1 kplsitruuna

Lisäksi

jääpaloja

Valmistus

  1. 1

    Tee suuret jääpalat boolia varten jo edellisenä päivänä esimerkiksi pestyihin jogurttipurkkeihin tai pakasterasioihin. Lisää joukkoon mustaherukoita.

    MääräAinesosa
    jääpaloja
  2. 2

    Jäähdytä ainekset jääkaappikylmiksi ennen boolin sekoittamista.

  3. 3

    Leikkaa kurkku pitkittäin suikaleiksi. Pese ja viipaloi sitruuna.

    MääräAinesosa
    1/2 kplkurkkua
    1 kplsitruuna
  4. 4

    Sekoita ainekset keskenään boolikulhossa tai isossa lasipurkissa. Lisää jääpalat juuri ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    1 lkivennäisvettä
    1 lginger alea
    3 dlmustaherukoita

Voit laittaa juomaan koristeeksi myös huuhdeltuja mustaherukanlehtiä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Jääpaloja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
26.8.2018
|
Päivitetty: 15.12.2025