Herukkainen raakakakku - Yhteishyvä

Herukkainen raakakakku

???
Annokset
10
Raakakakun valmistuksessa ei tarvita jauhoja eikä uunia. Pohja valmistuu pähkinöistä ja taateleista, täytteeseen makua antavat pähkinä ja mustaherukat.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
(à 70 g) pekaanipähkinöitä
8 kpl
Kuivattua, kivetöntä taatelia
Sormisuolaa

TÄYTE

300 g
Cashewpähkinöitä
200 g
Pakastemustaherukoita
1 1/2 dl
Kookosöljyä
1 dl
Hunajaa
3 rkl
Sitruunamehua

Näin teet

1

Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen vähintään tunniksi tai yön yli. Siirrä pekaanipähkinät, taatelit ja ripaus suolaa monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja tasaiseksi, kunnes seos on tahmeaa. Painele pähkinäpohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle. Sulata mustaherukat huoneenlämmössä. Valuta cashewpähkinöistä vesi pois. Sulata kookosöljy vesihauteessa miedolla lämmöllä juoksevaksi. Pese monitoimikoneen kulho ja aja täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä täyte pähkinäpohjan päälle. Siirrä kakku pakastimeen tunniksi. Ota huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Säilytä kakku jääkaapissa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.5.2016
Muokattu: 23.7.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja21 g214 g
Proteiinia7 g72 g
Rasvaa30 g302 g
Kuituja3 g31 g
Energiaa kj1643 16425
Energiaa kcal392 3924

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sormisuolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja21 g214 g
Proteiinia7 g72 g
Rasvaa30 g302 g
Kuituja3 g31 g
Energiaa kj1643 16425
Energiaa kcal392 3924

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sormisuolaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.