Herukkainen raakakakku

Arvostele resepti
10 Annosta

Useita tunteja

Raakakakun valmistuksessa ei tarvita jauhoja eikä uunia. Pohja valmistuu pähkinöistä ja taateleista, täytteeseen makua antavat pähkinä ja mustaherukat.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
140 gpekaanipähkinöitä
8 kplkuivattua, kivetöntä taatelia
sormisuolaa

Täyte

300 gcashewpähkinöitä
200 gpakastemustaherukoita
1 1/2 dlkookosöljyä
1 dlhunajaa
3 rklsitruunamehua

Valmistus

  1. 1

    Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen vähintään tunniksi tai yön yli.

    MääräAinesosa
    300 gcashewpähkinöitä
  2. 2

    Sulata mustaherukat huoneenlämmössä. Valuta cashewpähkinöistä vesi pois. Sulata kookosöljy vesihauteessa miedolla lämmöllä juoksevaksi.

    MääräAinesosa
    200 gpakastemustaherukoita
    1 1/2 dlkookosöljyä
  3. 3

    Siirrä pekaanipähkinät, taatelit ja ripaus suolaa monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja tasaiseksi, kunnes seos on tahmeaa. Painele pähkinäpohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle.

    MääräAinesosa
    140 gpekaanipähkinöitä
    8 kplkuivattua, kivetöntä taatelia
    sormisuolaa
  4. 4

    Pese monitoimikoneen kulho ja aja täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä täyte pähkinäpohjan päälle.

    MääräAinesosa
    300 gcashewpähkinöitä
    200 gpakastemustaherukoita
    1 1/2 dlkookosöljyä
    1 dlhunajaa
    3 rklsitruunamehua
  5. 5

    Siirrä kakku pakastimeen tunniksi. Ota huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Säilytä kakku jääkaapissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä