Herukkainen raakakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Herukkainen raakakakku

Herukkainen raakakakku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Raakakakun valmistuksessa ei tarvita jauhoja eikä uunia. Pohja valmistuu pähkinöistä ja taateleista, täytteeseen makua antavat pähkinä ja mustaherukat.

Ainekset

140 g
pekaanipähkinöitä
8 kpl
Kuivattua, kivetöntä taatelia
Sormisuolaa

täyte

300 g
Cashewpähkinöitä
200 g
Pakastemustaherukoita
1 1/2 dl
Kookosöljyä
1 dl
Hunajaa
3 rkl
Sitruunamehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen vähintään tunniksi tai yön yli. Siirrä pekaanipähkinät, taatelit ja ripaus suolaa monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja tasaiseksi, kunnes seos on tahmeaa. Painele pähkinäpohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle. Sulata mustaherukat huoneenlämmössä. Valuta cashewpähkinöistä vesi pois. Sulata kookosöljy vesihauteessa miedolla lämmöllä juoksevaksi. Pese monitoimikoneen kulho ja aja täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä täyte pähkinäpohjan päälle. Siirrä kakku pakastimeen tunniksi. Ota huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Säilytä kakku jääkaapissa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.5.2016
Muokattu: 6.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1921

459

36,7 g

4,1 g

21,7 g

17,3 g

3,7 g

8,7 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli