Herukkainen raakakakku
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Raakakakun valmistuksessa ei tarvita jauhoja eikä uunia. Pohja valmistuu pähkinöistä ja taateleista, täytteeseen makua antavat pähkinä ja mustaherukat.
| 140 g | pekaanipähkinöitä |
| 8 kpl | kuivattua, kivetöntä taatelia |
| sormisuolaa | |
| Täyte | |
|---|---|
| 300 g | cashewpähkinöitä |
| 200 g | pakastemustaherukoita |
| 1 1/2 dl | kookosöljyä |
| 1 dl | hunajaa |
| 3 rkl | sitruunamehua |
- 1.
Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen vähintään tunniksi tai yön yli.
- 2.
Sulata mustaherukat huoneenlämmössä. Valuta cashewpähkinöistä vesi pois. Sulata kookosöljy vesihauteessa miedolla lämmöllä juoksevaksi.
- 3.
Siirrä pekaanipähkinät, taatelit ja ripaus suolaa monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja tasaiseksi, kunnes seos on tahmeaa. Painele pähkinäpohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle.
- 4.
Pese monitoimikoneen kulho ja aja täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä täyte pähkinäpohjan päälle.
- 5.
Siirrä kakku pakastimeen tunniksi. Ota huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Säilytä kakku jääkaapissa.
Herukkainen raakakakku
Raakakakun valmistuksessa ei tarvita jauhoja eikä uunia. Pohja valmistuu pähkinöistä ja taateleista, täytteeseen makua antavat pähkinä ja mustaherukat.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 140 g | pekaanipähkinöitä |
| 8 kpl | kuivattua, kivetöntä taatelia |
| sormisuolaa | |
Täyte | |
| 300 g | cashewpähkinöitä |
| 200 g | pakastemustaherukoita |
| 1 1/2 dl | kookosöljyä |
| 1 dl | hunajaa |
| 3 rkl | sitruunamehua |
Valmistus
- 1
Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen vähintään tunniksi tai yön yli.
Määrä Ainesosa 300 g cashewpähkinöitä - 2
Sulata mustaherukat huoneenlämmössä. Valuta cashewpähkinöistä vesi pois. Sulata kookosöljy vesihauteessa miedolla lämmöllä juoksevaksi.
Määrä Ainesosa 200 g pakastemustaherukoita 1 1/2 dl kookosöljyä - 3
Siirrä pekaanipähkinät, taatelit ja ripaus suolaa monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja tasaiseksi, kunnes seos on tahmeaa. Painele pähkinäpohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle.
Määrä Ainesosa 140 g pekaanipähkinöitä 8 kpl kuivattua, kivetöntä taatelia sormisuolaa - 4
Pese monitoimikoneen kulho ja aja täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä täyte pähkinäpohjan päälle.
Määrä Ainesosa 300 g cashewpähkinöitä 200 g pakastemustaherukoita 1 1/2 dl kookosöljyä 1 dl hunajaa 3 rkl sitruunamehua - 5
Siirrä kakku pakastimeen tunniksi. Ota huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Säilytä kakku jääkaapissa.
Ravintosisältö
465
Energiaa kcal
1948
Energiaa kj
37,7 g
Rasvaa
14,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,9 g
Hiilihydraatteja
17,5 g
Sokereita
4,1 g
Kuituja
7,9 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
465
Energiaa kcal
1948
Energiaa kj
37,7 g
Rasvaa
14,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,9 g
Hiilihydraatteja
17,5 g
Sokereita
4,1 g
Kuituja
7,9 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























