Mustaherukkatuorepuuro

Maidoton tuorepuuro syntyy kaurajuomasta ja kaurahiutaleista. Mustaherukat tuovat puuroon makua ja väriä. Anna tuorepuuron turvota vähintään kolmen tunnin ajan tai yön yli.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 dlkaurahiutaleita
1 dlauringonkukansiemeniä
1/2 tlsuolaa
2 dlpakastemustaherukoita
5 dlkauramaitoa
1 - 2 rklhunajaa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kulhossa kuivat aineet. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella tai haarukalla karkeaksi ja lisää kauramaidon kanssa puuroainesten joukkoon. Anna puuron turvota vähintään kolmen tunnin ajan tai yön yli. Makeuta hunajalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
9.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä